Nové úrovně odměn u Shutterstocku

Re: Nové úrovně odměn u Shutterstocku

Příspěvekod shalom3 » 28. květen 2020 11:17

Za sebe to vidím spíš tak, že kdybych byla tak dobrým grafikem a prodávala tisíce obrázků měsíčně, rozhodně bych to zabodla. Takové prodeje svědčí už o tom, že o obrázky je zájem, takže bych hledala trhy jinde. Aby špičkový grafik prodával obrázky v lednu za 10 centů, to mi přijde fakt docela absurdní. V lednu na jediný dolar potřebuje každý 10 prodejů, na 1000 dolarů nutných pro uživení to je pak 10000 prodejů. To už je lepší si sednout někam v supermarketu na pokladnu. Vzhledem ke špičkovému grafikovi to je podobné znehodnocení práce, jako kdyby třeba špičkový chirurg šel řezat do nějaké vesnické ordinace nežity a strhávat podebrané nehty.
+Marian, +kasparv Hodnocení: +2
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod Chalabala » 28. květen 2020 11:37

Chorobný optimista ve mě chce věřit, že to nebude tak zlé. Ale i tak se neubráním ošklivým pocitům z komunikace Shutterstocku a hlavně z každoročního restartování. V mém případě to nebude trvat dlouho než se znovu dostanu na "svůj" level, ale chápu frustraci ostatních. Klouzavé období (posledních 12 měsíců) by mi přišlo spravědlivé. Jakékoliv odhady toho kolik ne/budeme vydělávat jsou teď spíš spekulace. Ve výpočtech máme příliš mnoho neznámých a to je další věc, kterou Shutterstocku zazlívám, a to že nám dopředu nedal modelové situace. Za měsíc touto dobou budeme moudřejší.
+Baldion, +Sagi, +shalom3 Hodnocení: +3
Chalabala

Reputace: +85

Příspěvekod castyhost » 28. květen 2020 11:43

kdyz SS nebude prodavat nase dila, nevydela nikdo...ok, jsme v tom oba
ale takhle?

nejhezci portfolio ever
[url]https://www.shutterstock.com/nl/g/Kate+Shutterstock/about
[/url]
Hodnocení: 0
castyhost

IP: 92.240.174.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod PandaWild » 28. květen 2020 12:02

K resetování 1. ledna - není to tak tragické jak to na první pohled vypadá. Odstupňování levelů není lineární, ale logaritmické. Tj. autor se na ten "svůj" level dostane rychle, během pár prvních týdnů.

Příklad - když má někdo 2400 prodejů ročně (koncový level 4-30%), tj. 200 prodejů měsíčně, tak na level 2-20% se dostane za 2 týdny, na level 3-25% za měsíc a týden, a na "svůj" level 4-30% za 2 a půl měsíce. 9 a půl měsíce bude na správném levelu.

Vyšší levely se dostávají na "svůj" level rychleji, jsou víc zvýhodněni, např. level 5 se může dostat na svůj koncový level už za měsíc a týden, a na předešlý level během prvního týdne. Jsou víc zvýhodněni kontributoři kteří prodávají dobře, což je ze strany fotobanky rozumná volba.
+Chalabala, +Sagi, +zdenat5 Hodnocení: +3
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Chalabala » 28. květen 2020 12:07

PandaWild píše:K resetování 1. ledna - není to tak tragické jak to na první pohled vypadá. Odstupňování levelů není lineární, ale logaritmické. Tj. autor se na ten "svůj" level dostane rychle, během pár prvních týdnů.

Příklad - když má někdo 2400 prodejů ročně (koncový level 4-30%), tj. 200 prodejů měsíčně, tak na level 2-20% se dostane za 2 týdny, na level 3-25% za měsíc a týden, a na "svůj" level 4-30% za 2 a půl měsíce. 9 a půl měsíce bude na správném levelu.

Vyšší levely se dostávají na "svůj" level rychleji, jsou víc zvýhodněni, např. level 5 se může dostat na svůj koncový level už za měsíc a týden, a na předešlý level během prvního týdne. Jsou víc zvýhodněni kontributoři kteří prodávají dobře, což je z jejich strany rozumná volba.

S tím naprosto souhlasím, ale i tak mi přijde klouzavé období spravedlivější.
Chalabala

Reputace: +85

Příspěvekod Bananaboy » 28. květen 2020 12:19

No jo no... Za starých, dobrých čias, keď sa ešte poriadne predávalo, by som bol na 4 leveli cobydup. Teraz mi bude trvať pol roka kým naň dosiahnem. Na 5 level sa ani nedostanem. :(
Bananaboy

Reputace: +1077

Příspěvekod Sagi » 28. květen 2020 12:53

PandaWild píše:K resetování 1. ledna - není to tak tragické jak to na první pohled vypadá. Odstupňování levelů není lineární, ale logaritmické. Tj. autor se na ten "svůj" level dostane rychle, během pár prvních týdnů.

Vyšší levely se dostávají na "svůj" level rychleji, jsou víc zvýhodněni, např. level 5 se může dostat na svůj koncový level už za měsíc a týden, a na předešlý level během prvního týdne. Jsou víc zvýhodněni kontributoři kteří prodávají dobře, což je ze strany fotobanky rozumná volba.

Resetování k 1. lednu je nepříjemné, ale až taková tragédie to není, jak názorně ukázal Panda. Víc mě trápí spíš to, jaký zhruba procentuální podíl tvoří předplatné 350 a 750 images/month, z nichž je zisk špatný na všech levelech.
Sagi

Reputace: +41

Příspěvekod Keiti » 28. květen 2020 12:56

Jsem z toho tedy dost otrávená! Poradíte mi prosím někdo, na které jiné fotobanky má smysl nahrávat vektory? Zatím jsem byla na šutru a pak na adobestocku, pár obrázků na dreamstime. Moc díky!
Keiti

Reputace: +10

Příspěvekod Návštěvník » 28. květen 2020 12:59

Keiti píše:Jsem z toho tedy dost otrávená! Poradíte mi prosím někdo, na které jiné fotobanky má smysl nahrávat vektory? Zatím jsem byla na šutru a pak na adobestocku, pár obrázků na dreamstime. Moc díky!

Ještě bych nedělal závěry, počkej si na konec června a uvidíš, jak se to projeví na tvých výdělcích.
+Keiti Hodnocení: +1
Návštěvník

IP: 89.103.152.xx

Reputace: 0

Příspěvekod Hamin » 28. květen 2020 13:00

Zkus VectorStock. Ten je zaměřený pouze na vektory ilustrace.
+Keiti Hodnocení: +1
Nikon D7100, Sigma 17-55 f2.8 OS HSM, Sigma APO EX DG 70-200 f2.8 MACRO II, AF-S Nikkor 35mm f1.8, Nikkor AF D Micro 60mm f2.8, Flash SB-700, Softbox 60x60 for SB flash
Hamin

Reputace: +82

PředchozíDalší

Zpět na Shutterstock