Tak třeba já začal s natáčením videí, ale ne pro fotobanky. Pořešil jsem si všechny potřebné licence a vybavení, v rámci koronaviru jsme začali se ženou dělat online fitness lekce a dávat je zdarma na Youtube
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... Aj7k628LiG s tím, že až překonáme vstupní hranici budeme na tom snad vydělávat přes AdSense.
Doteď jsem si myslel, že naučené znalosti s točením videa a že je toho fakt hodně co se dělá jinak než focení aby to za něco stálo, tak využiju sem tam pro pořádné video na fotobanky a tím třeba taky něco vydělám. Tady mám očividně jasno, že na Shutterstock to nahrávat nebudu, za minimální odměnu a když vidím kolik práce, času a přímých nákladů stojí vytvoření pořádného videa, tak prostě Pond a možná ještě nějakou 1-2 fotobanky na videa, ale Shutterstock u mě s videem skončil. S fotkami uvidím, ale pokud bude hodně prodejů za 0,1 USD, tak tam přestanu nahrávat a možná svoje portfolio i zakážu a kdo bude chtít koupí si moje fotky jinde, kde za ně dostanu o něco lepší ohodnocení.
Hodně teď přemýšlím o exkluzivitě pro nějakou férovější fotobanku, než to co se stalo z Shutterstocku.
Nejdřív z lifetime provizí za zprostředkování fotografů udělali jen "první rok" co je nejméně výdělečný. Porušili dohodu, aby vydělali víc na úkor svých partnerů. Logicky pak nejen spoustu lidí naštvali, ale přišli o spoustu odkazů a doporučení na své stránky, to se postupně projevilo tím, že u nich tolik lidi nenakupují, protože prostě nejsou už tak doporučování, teď přijdou možná o část existujícího obsahu, rozhodně dost poklesne množství nově nahrávaného obsahu a ztracenou důveru si hned tak zpátky nezískají. Reset 1. ledna a všichni od nuly to je prostě jen ojebávka ať to omlouvají jak chtějí.
www.duben.org | www.fotorady.cz | microstocktools.com | www.afrodita.name | www.soutez.org | www.youtube.com/LucieDubnova - fitness online