Nové úrovně odměn u Shutterstocku

Re: Nové úrovně odměn u Shutterstocku

Příspěvekod JDF » 29. květen 2020 17:28

castyhost píše:mam fotku pri ktery jsem rozlomil v tele fotaku bajonet a rozpulil objektiv....tak ta se jeste nezaplatila :-)nekoukej jenom na zisk ;-)

Evidentně jsem proti tobě troškař... :D
Obrázek
Hodnocení: 0
JDF

IP: 46.39.184.2xx

Reputace: 0

Příspěvekod castyhost » 29. květen 2020 17:41

ale to sklo jsi jeste na paladixu prodal, ne? ;-)

smekam, teda, to musel bejt sok...810, hmm, velky spatny :-/
castyhost

IP: 92.240.174.1xx

Příspěvekod Host » 29. květen 2020 18:15

Jirik píše:V začátcích fotobank (před cca 15ti lety) se práce fotografa zaplatila za 1 měsíc, v platu USA fotografa. Bohužel ta doba je už dávno fuč.... /Tedy pokud o těchto informacích před lety časopisy o focení psali skutečnou realitu a ne jen pohádky. Taky se tehdy mohl nahrávat obsah, který by dnes asi neprošel/

To je nesmysl, sračky brali jen v úplném začátku a potom je smazali. Pro vstup byl podmínkou poměrně náročný test. Editoři vyhazovali spousty fotek pro špatné vyvážení bílé, nezaostřený hlavní objekt, šum, malý prodejní potenciál apod. Některé obrázky mi vrátili s poznámkou, že to je už příliš silná káva - byly jen trochu bláznivé... :) Mnohdy to bylo úplně stejně nespravedlivé jako dnes. Fotit s malou hloubkou ostrosti, nebo ve "zlaté hodince" bylo skoro vždy o vyhození. Značnou část svých ranných bestsellerů jsem nahrával na několikrát. Letecké fotografie jeden čas vyhazovali šmahem, protože se v pravidlech psalo, že fotky z letadla přes okénko nechtějí. To že byly pořízeny fotoaparátem přidělaným na lyži helikoptéry, nebo trupu ultralightu jsem jim musel vysvětlovat mailem. Komunikace byla dobrá v době kdy jsme někteří měli svoji hotline na podporu a dokonce si s námi vedení občas popovídalo na videokonferenci. K Vánocům Oringer posílal vlastnoručně podepsanou pohlednici. Jo, to byly ty staré dobré časy na Broad Street... :|
Dnes naopak berou to, co by dřív vyhodili. Různé obarvené fotky z mobilů, ultrajednoduché vektory apod.
+Marsan Hodnocení: +1
Host

IP: 85.163.114.xx

Příspěvekod Marsan » 29. květen 2020 19:23

Host píše:...
To je nesmysl, sračky brali jen v úplném začátku a potom je smazali. Pro vstup byl podmínkou poměrně náročný test. Editoři vyhazovali spousty fotek pro špatné vyvážení bílé, nezaostřený hlavní objekt, šum, malý prodejní potenciál apod. ..............

jj :lol: :lol: :lol: co já se navztekal, že bílá není bílá :lol:
Marsan

Reputace: +216

Příspěvekod Bananaboy » 29. květen 2020 19:37

Marsan píše:jj :lol: :lol: :lol: co já se navztekal, že bílá není bílá :lol:

Tiež ma šokovalo, keď som sa dozvedel, že je to vlastne Hana Zaňáková. :lol: :lol:
+Marsan, +PandaWild Hodnocení: +2
Bananaboy

Reputace: +1078

Příspěvekod JDF » 29. květen 2020 19:55

castyhost píše:ale to sklo jsi jeste na paladixu prodal, ne? ;-)

Jednu dobu jsem ho nabizel, nakonec jsem si ho nechal. A tim padem vlastne i pojistil, ze uz ho neprodam. :lol: Kupodivu se mu z funkcniho hlediska temer nic nestalo, ostrit ostri, i kdyz je pravda, ze obcas se stane (alespon teda pri pouziti life view) , ze se mu uplne nechce, jakoby telo melo problem ho utahnout.
JDF

Příspěvekod Návštěvník » 29. květen 2020 20:05

JDF píše:
castyhost píše:ale to sklo jsi jeste na paladixu prodal, ne? ;-)

Jednu dobu jsem ho nabizel, nakonec jsem si ho nechal. A tim padem vlastne i pojistil, ze uz ho neprodam. :lol: Kupodivu se mu z funkcniho hlediska temer nic nestalo, ostrit ostri, i kdyz je pravda, ze obcas se stane (alespon teda pri pouziti life view) , ze se mu uplne nechce, jakoby telo melo problem ho utahnout.

Moje tělo si užívá posledních prodejů za 0,33 z Turína.
Návštěvník

IP: 89.103.152.xx

Příspěvekod Marsan » 29. květen 2020 20:14

Návštěvník píše:
JDF píše:..........

Moje tělo si užívá posledních prodejů za 0,33 z Turína.

já za 2,70 do Holandska
Marsan

Reputace: +216

Příspěvekod Fauren » 29. květen 2020 20:32

Návštěvník píše:
Pepino píše:Jsem celkem zklamany.
Patrim mezi ty hobby co obcas neco vyfoti nebo nakresli, neni to mojim hlavnim prijmem.
Prodeje jsem mel za 0,36 a ten propad bude brutalni.

Vítej v klubu.

jsem v tom s vámi kluci
Fauren

Reputace: +67

Příspěvekod JDF » 29. květen 2020 20:40

To já propadnu "jen" z 0.25, sotva jsem začal (registroval jsem se 31.1. tohoto roku).
Nasbíral jsem k dnešku 79.59 USD, šlo to rychleji, než jsem čekal (pomohla corona), teď už je to pomalejší a od června už s ničím moc nepočítám. :D
I za tu krátkou dobu se mi ale podařil jeden prodej editorial fotky za 19,8 USD, pořád mi není jasné, jestli tyhle prodeje v novém systému zaniknou (zůstanou jen předplatná) nebo ne.
Tlačím teď fotky na Adobe Stock, ale to jejich seřazování klíčových slov je na odstřel. Krom toho tam nemůžu dát všechno, na SS mám tak 150 editorial fotek, které mi paradoxně vydělaly víc.
JDF

PředchozíDalší

Zpět na Shutterstock