Jirik píše:V začátcích fotobank (před cca 15ti lety) se práce fotografa zaplatila za 1 měsíc, v platu USA fotografa. Bohužel ta doba je už dávno fuč.... /Tedy pokud o těchto informacích před lety časopisy o focení psali skutečnou realitu a ne jen pohádky. Taky se tehdy mohl nahrávat obsah, který by dnes asi neprošel/
To je nesmysl, sračky brali jen v úplném začátku a potom je smazali. Pro vstup byl podmínkou poměrně náročný test. Editoři vyhazovali spousty fotek pro špatné vyvážení bílé, nezaostřený hlavní objekt, šum, malý prodejní potenciál apod. Některé obrázky mi vrátili s poznámkou, že to je už příliš silná káva - byly jen trochu bláznivé...

Mnohdy to bylo úplně stejně nespravedlivé jako dnes. Fotit s malou hloubkou ostrosti, nebo ve "zlaté hodince" bylo skoro vždy o vyhození. Značnou část svých ranných bestsellerů jsem nahrával na několikrát. Letecké fotografie jeden čas vyhazovali šmahem, protože se v pravidlech psalo, že fotky z letadla přes okénko nechtějí. To že byly pořízeny fotoaparátem přidělaným na lyži helikoptéry, nebo trupu ultralightu jsem jim musel vysvětlovat mailem. Komunikace byla dobrá v době kdy jsme někteří měli svoji hotline na podporu a dokonce si s námi vedení občas popovídalo na videokonferenci. K Vánocům Oringer posílal vlastnoručně podepsanou pohlednici. Jo, to byly ty staré dobré časy na Broad Street...
Dnes naopak berou to, co by dřív vyhodili. Různé obarvené fotky z mobilů, ultrajednoduché vektory apod.