Nové úrovně odměn u Shutterstocku

Re: Nové úrovně odměn u Shutterstocku

Příspěvekod Návštěvník » 7. červen 2020 22:18

No, ono je to nepřenosné... Vždy jsem se snažil všechno dělat tak, aby jsem fotil témata, kterým opravdu rozumím a baví mne. Podle toho jsem hledal a potkával lidi. Velké skupiny se dají sehnat pokud občas děláte pro spolky, zájmové organizace, univerzity, fotíte svatby, chodíte do swingers klubu ;), atd. Jsou i "svlečny", které pro svoji prezentaci v nejstarším řemesle občas potřebují nové obrázky a nechce se jim za to platit komunálnímu fotografovi... :) Často stačí nabídnout něco "zdarma", zorganizovat grilovačku - party, nebát se ostudy a stížností sousedů...
+Dusan Hodnocení: +1
Návštěvník

IP: 85.163.114.xx

Reputace: 0

Příspěvekod Začátečník » 8. červen 2020 07:45

Host píše:
castyhost píše:bude mit mesicne vetsi tisice USD, presto si to muze dovolit vypnout

je to zajjimave

bude zajimave ho sledovat https://www.shutterstock.com/g/jackf

Vůbec nemusí mít zisk. Vzhledem k platbám modelům, GDPR a dalším nákladům ho současné změny mohou dostat do hlubokého prodělku.
Vypnutí portfolia pro něj může být za určitých okolností osvobozením... :|

Mě by hlavně zajímalo jak je to s model release u cestovatelů-fotografů. Tipuju že velké procento je zfalšovaných. Když tak jde světem a fotí lidi,stejně i kdyby byl poctivý, tak snahou o sepsání smlouvy vzbudí rozruch.
Hodnocení: 0
Začátečník

IP: 213.195.235.xx

Příspěvekod Fyletto » 8. červen 2020 08:00

No, s koronou dostal byznys ránu právě v množství OD a EL a celkově množství stažení. Dělám cestovatelskou fotku a o tu pochopitelně v době uzamčení hranic - a právě v největší sezóně - je výrazně menší zájem. Takže RPD padá od března, od června pak velmi výrazně. 0,77 byl RPD od počátku věků. Od března do června to pak bylo asi 0,64. Takže to je "perfect storm". A o to dle mne větší podraz od SS, že do toho šli v době poptávkové krize. Nicméně portfolio zatím nechávám. Přestanu nahrávat a vyhodnotím v blízké budoucnosti, právě dle RPD. Současná hodnota je ale nepřijatelná.

Fyletto píše:Asi jak kdo. U mě je to 0,77 vs 0,45, to je o nějakých 40% níž. Level 5...
Petr1 píše:

Pokud jsi měl 0,77, tak jsi musel mít docela dost on demand, enhanced a Singles prodejů, na těch by sis měl na lvl 5 spíš polepšit. Myslím si, že se ti průměr ještě výrazně zvedne, až bude těch prodejů víc.[/quote]
Fyletto

Reputace: +4

Příspěvekod oldshutterhand » 8. červen 2020 08:35

Pre info ostatným a pre porovnanie.
Mám level 5 a úroveň mojich zárobkov:
Subscriptions je 1,02....0,88...0,69....0,20...0,19....0,17 .....0,13....0,10
On Demand je 5,95...5,25...3,43... 2,81
Single and other 3,21....0,46 a podobne ako u subscription 0,17...0,13...0,10

predtým to bolo Subscription 0,38 a On Demand 2,85

Na celkové hodnotenie je ešte skoro, je potrebné počkať tak 2-3 mesiace. Potom už bude zrejmé na akej úrovni sa budú pohybovať mesačné zárobky. Určite budú nižšie.
K protestom? Vymazať portfólio si nemôžem dovoliť, fotobanky a Shutterstock hlavne tvoria môj hlavný príjem. Aj ked bude nižší, ešte stále to bude pre mňa podstatný zdroj príjmov.
Ale čo tak vyhlásiť bojkot pridávania nových obrázkov a videí? Keby im všetci prispievatelia prestali pridávať nové veci, to by s nimi možno nejak pohlo, či nie?
oldshutterhand

IP: 195.12.151.xx

Příspěvekod jardanoska » 8. červen 2020 10:13

Musím říct, že s ohledem nato co se děje se mi hodně rozjelo Adobe. A v průměru za 3,30 Euro. Asi důvod se fakt na SS vyprdnout.
+kasparv Hodnocení: +1
jardanoska

Reputace: +8

Příspěvekod ivusakzkrabice » 8. červen 2020 10:28

jardanoska píše:Musím říct, že s ohledem nato co se děje se mi hodně rozjelo Adobe. A v průměru za 3,30 Euro. Asi důvod se fakt na SS vyprdnout.

Minulý týden jsem taky čuměla, už víc jak měsíc tam nenahrávám, ale měla jsem prodejní rekord, vlastně jsem vydělala za týden víc jak půlku toho, co mám jako výplatu, tak jen doufám, že na to nebudou koukat, že o to vyšší i ta výplata na konci měsíce bude :)
ivusakzkrabice

Reputace: +752

Příspěvekod shalom3 » 8. červen 2020 11:22

Zajímavé, i mně se prodeje na Adobe pomalounku rozhýbávají. Na Shutru jsem minulý týden měla pomalu rekord, co do počtu prodejů - dokonce 4x tolik, co na Adobe. Kdyby někdo bledl závistí, tak dobrá zpráva na konec - částka na Adobe byla o čtvrtinu vyšší než na Shutru (vše beru za 1. červ týden).
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod ivusakzkrabice » 8. červen 2020 12:17

Tak se nám ten týden pěkně rozjíždí.. :?

sumy.JPG
sumy.JPG (14.98 KiB) Zobrazeno 2142 krát
ivusakzkrabice

Reputace: +752

Příspěvekod Bananaboy » 8. červen 2020 12:28

Moc krásne a hodnotné dielka pribúdajú na Shutterstocku. ;)

Obrázek
+Marian, +PandaWild, +ivusakzkrabice, +kasparv, +shalom3 Hodnocení: +5
Bananaboy

Reputace: +1079

Příspěvekod shalom3 » 8. červen 2020 13:16

ivusakzkrabice píše:Tak se nám ten týden pěkně rozjíždí.. :?

Jú, ty už máš prodejů!!! To já dneska ani jeden :lol: . A to ještě hrozí, že za chvíli budeš tímhle tempem v nejvyšším levelu a budeš mít o 2 centy na každém prodeji víc! No, to už snad jeden ani nerozdejchá :lol:
+Berunin, +PandaWild, +kasparv Hodnocení: +3
shalom3

Reputace: +1193

PředchozíDalší

Zpět na Shutterstock