Nové úrovně odměn u Shutterstocku

Re: Nové úrovně odměn u Shutterstocku

Příspěvekod Neznamy » 21. červenec 2020 12:03

honza286 píše:Naštěstí mám fotobanky jen jako bokovku, pokud bych měl SS jako hlavní zdroj příjmů a náhle mi takto poklesly příjmy, tak je to asi zralé na provaz :(

Asi takhle - kdyby fotobanky pro tebe byly hlavní zdroj příjmů, tak bys to možná ani neřešil, protože bys byl lvl 6, nebo aspoň 5, a byl bys zhruba na tom samém jako před změnami. Rozhodně by se nekonal pokles o 80 %.
Hodnocení: 0
Neznamy

Reputace: +58

Příspěvekod Bananaboy » 21. červenec 2020 12:15

To sú kecy. Som fulltimer, level 4, nenahrávam. Pokles príjmu 60%. Keby som nahrával, tak by bol pokles menší. Možno 50%, alebo 40%, ale aj tak by to bol pokles likvidačný. Chcel by som vidieť toho frajera, ktorý má v tejto situácii ešte chuť niečo tvoriť a nahrávať.
+duben, +honza286 Hodnocení: +2
Bananaboy

Reputace: +1079

Příspěvekod duben » 21. červenec 2020 12:32

Já to jako fulltime rozhodně nemám, mám lvl 3 a aktuálně mám průměr za tenhle měsíc 0,29 na prodanou fotku, takže stále zvažuju, že to na Shutteru vypnu, aby mi to neparazitovalo nízkou cenou u fotobank kde platí víc, jako Adobe apod.

Propad je cca 70 procent příjmu na Shutteru.

Ale zase mám motivaci začít to posílat opět do časopisů, soutěží, na výstavy a nefotit pro fotobanky, ale pro fotky samotné.

Při téhle cenové úrovni mě to nebere motivaci fotit, jen nemám motivaci dělat se pro Shutter s klíčovými slovy, řešit pro ně model releasy a vůbec investovat do tvorby fotografií a fototechniky s ohledem na možný prodej fotek přes Shutterstock.

Možná si raději pro radost udělám knihu zvířat, zkusím nějaké nakladatelství, když vidím jak jsou u zvířátek pravidelně nalepené moje děti.

Ale tvrdit, že když jsi na lvl 5 nebo 6, že tě propad nezasáhl a neovlivnil je nesmysl, taková reálně podložená čísla jsem ještě neviděl, zatím propady jsou zdokumentované docela slušně.
+Bananaboy Hodnocení: +1
www.duben.org | www.fotorady.cz | microstocktools.com | www.afrodita.name | www.soutez.org | www.youtube.com/LucieDubnova - fitness online
duben

Reputace: +272

Příspěvekod honza286 » 21. červenec 2020 12:43

Neznamy píše:
honza286 píše:Naštěstí mám fotobanky jen jako bokovku, pokud bych měl SS jako hlavní zdroj příjmů a náhle mi takto poklesly příjmy, tak je to asi zralé na provaz :(

Asi takhle - kdyby fotobanky pro tebe byly hlavní zdroj příjmů, tak bys to možná ani neřešil, protože bys byl lvl 6, nebo aspoň 5, a byl bys zhruba na tom samém jako před změnami. Rozhodně by se nekonal pokles o 80 %.

Jaký že je rozdíl mezi odměnami pro autory mezi např. levelem 3 a levelem 5 u nejčastějších předplatných 750 a 350 fotek...U balíčku 750 fotek fakticky žádný, u 350 pár jednotek centů...Ale v žádném případě se člověk s cenami za to předplatné nemá šanci dostat na minimální cenu, ta kterou prodával před těmi zněnami (u těch, co to mají jako hlavní zdroj příjmů, to bylo minimálně 0,38 USD, spíše 0,43 za jeden prodej. A když se dostaneš u nejčastějšího předplatného z 0,43 na 0,10, tak bys musel najednou začít prodávat 4x více, abys měl ty ztráty minimální a mohl by to vykompenzovat o něco vyšší počet prodejů...
+shalom3 Hodnocení: +1
honza286

Reputace: +70

Příspěvekod Host » 21. červenec 2020 12:48

Každý jsme jiný. Každý máme jiné portfolio. Jiné představy o životě.
Mne nejvíc naštvala změna algoritmu na podzim 2016, kdy jsem zaznamenal naprosto bezdůvodný, hluboký propad. Zase jsem to postupně dorovnal. Tuhle změnu provizí jsem čekal už několik let. Takže žádné překvapení.
Už jsem na všechno od začátku roku kašlal a tahle změna mne donutila zase začít nahrávat.
No a ono to funguje... Pokles tenhle měsíc mám, ale stále se s tím dá žít... :)
Host

IP: 85.163.114.xx

Reputace: 0

Příspěvekod Navstevnik_3 » 21. červenec 2020 13:29

Ahoj, tak trochu praxe do teorií:

jsem img lvl 5 / video 3 mrknul jsem na prozatimni porovnani letosni a lonsky cervenec a pro me je to opravdu smutne. Nejen pocty, ale i odmeny. Je fakt ze od kvetna moc nenahravam, ale ani loni jsem pres leto nebyl moc aktivni. Nemam to vylozene jako full time, ale fotobanky mi davaly vetsi volnost v praci :( ted uz to takova pohoda nebude.

Obrázek
Navstevnik_3

IP: 62.240.183.xx

Reputace: 0

Příspěvekod Neznamy » 21. červenec 2020 13:30

Bananaboy píše:To sú kecy. Som fulltimer, level 4, nenahrávam.

Bohužel, kecy to nejsou, je to má vlastní zkušenost. Zaprvé nechápu, jak fulltimer může být level 4 v polovině července (pokud se bavíme o fotkách a ne videích). Promiň mi mou upřímnost, ale na level 5 bych se letos dostal už v průběhu ledna (pokud by nové podmínky platily už letos). A zadruhé, žádný pokles nepozoruji, naopak v červnu nárůst cca 10 % oproti průměru z roku 2020 před změnami. Červenec vypadá zatím podobně jako loňský, +/- 5 %, což je normální výkyv závislý například i na počtu pacovních dní.
Neznamy

Reputace: +58

Příspěvekod GreatWhite » 21. červenec 2020 14:11

:) stejně s tím nejde nic udělat 8-) na petice kašle pes, žádný hromadný protestní odliv rusáků se taky nekonal, algoritmus na SS je nastavený ve smyslu nenahráváš tak nežereš, možná i zohledňuje level 5 a 6 :) tak co dál ? to si musí vyhodnotit nějak realisticky vzhledem k svému portfoliu každý sám.
+zdenat5 Hodnocení: +1
GreatWhite

Reputace: +175

Příspěvekod shalom3 » 21. červenec 2020 14:40

U mne to vypadá tak, že letošní červenec bude velmi malým zlomkem loňského jak do počtu stažení, tak co do peněz. Nahrávání jsem zatím pozastavila, nějak jsem ztratila motivaci. Trochu se to kompenzuje lepšími prodeji na jiných fb, ale v tom vidím spíše náhodu. Možná ještě jednou zkusím něco nahrát, když se tu píše o tom, že ten kdo nahrává, tak také prodává. Zatím se mi však nedaří k tomu sebrat chuť.
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod zdenat5 » 21. červenec 2020 14:43

Žádná jiná fotobanka se nechová tak arogantně, až sprostě. Jejich ustavičné vymýšlení blbostí se dalo za slušný výdělek snášet se skřípěním zubů. Po měsíci jsem něco začala nahrávat - výdělek za červen byl v průměru. Nejdřív brali všechno, ale pak z dávky deseti dva vektory vyhodili - MR neodpovídá našim požadavkům - deset let to bylo v poho. Panstvo vznešeně nad námi ohrnuje rypáky a za 10 centů buzeruje. Jsem vzteklá - napsala sem jim, že jich mám plné zuby - automat vyžadoval delší popis - tak sem přidala - nase..te si. Nebyla bych dobrý otrok. :lol: 8-)
zdenat5

Reputace: +148

PředchozíDalší

Zpět na Shutterstock