od duben » 21. červenec 2020 12:32
Já to jako fulltime rozhodně nemám, mám lvl 3 a aktuálně mám průměr za tenhle měsíc 0,29 na prodanou fotku, takže stále zvažuju, že to na Shutteru vypnu, aby mi to neparazitovalo nízkou cenou u fotobank kde platí víc, jako Adobe apod.
Propad je cca 70 procent příjmu na Shutteru.
Ale zase mám motivaci začít to posílat opět do časopisů, soutěží, na výstavy a nefotit pro fotobanky, ale pro fotky samotné.
Při téhle cenové úrovni mě to nebere motivaci fotit, jen nemám motivaci dělat se pro Shutter s klíčovými slovy, řešit pro ně model releasy a vůbec investovat do tvorby fotografií a fototechniky s ohledem na možný prodej fotek přes Shutterstock.
Možná si raději pro radost udělám knihu zvířat, zkusím nějaké nakladatelství, když vidím jak jsou u zvířátek pravidelně nalepené moje děti.
Ale tvrdit, že když jsi na lvl 5 nebo 6, že tě propad nezasáhl a neovlivnil je nesmysl, taková reálně podložená čísla jsem ještě neviděl, zatím propady jsou zdokumentované docela slušně.
www.duben.org | www.fotorady.cz | microstocktools.com | www.afrodita.name | www.soutez.org | www.youtube.com/LucieDubnova - fitness online