Myslím, že to s tou umelou inteligenciou nebude až tak zlé. Väčšinou sa tu na umelú inteligenciu nadáva a áno v grafike nám môže dosť uškodiť, ale sú odvetvia, v ktorých môže výrazne pomôcť. Napríklad pri tvorbe YouTube videí. Ja som pomocou umelej inteligencie vytvoril kompletne celý komentár k môjmu najnovšiemu videu. Takže za mňa palec hore, čo sa týka umelointeligentných hlasov. Otvárajú sa tým pre mňa nové možnosti tvorby. Neviem si predstaviť, kde by som vo svojom okolí našiel ženu, ktorá by hovorila americkou angličtinou. Umelý hlas nahovorí komentár rýchlo, bez zbytočných kecov a zadarmo! V súčasnosti tie umelé hlasy už skoro ani nerozoznať od reálnych. Už to nie sú tie plechovo znejúce nezmysly, ako ešte pred pár rokmi. Má to už len dva malé háčiky. Umelé hlasy ešte zatiaľ dosť dobre nezvládajú vyjadriť emócie a nedá sa napodobniť hlas konkrétnej osoby. Teda aspoň u tých bežne dostupných hlasov na internete. Možno u nejakého špeciálneho softwaru by šlo napodobniť hlas ktoréhokoľvek človeka. Ostatne mal som možnosť sa o tom presvedčiť cez Vianoce, keď v televízii bežala reklama s hlasom 20 rokov mŕtveho Jula Satinského, ktorý bol vytvorený pomocou umelej inteligencie a znel presnel tak isto, ako jeho hlas, keď ešte žil. Neviem ako to urobili a aký software použili, ale urobili to perfektne. Celkom rád by som vedel, či taký software existuje. Ak o niečom viete, napíšte mi to, prosím.
Ak chcete, kvalitu umelointeligentného hlasu môžete posúdiť v mojom videu, v ktorom som sa po dlhšom čase tvorby jednoduchších videí zase trochu kreatívne strihačsky vyřádil. Veľmi ma to bavilo a rád by som podobných videí urobil v budúcnosti viac. Aby ste rozumeli o čom video je, tak som pre vás pripravil okrem anglických aj české a slovenské titulky. Zapnite si ich v nastaveniach prehrávača. Dúfam, že tá čeština bude v poriadku. Pre istotu som ju prekontroloval v DeepL prekladači, čo je vlaste ak sa nemýlim tiež umelointeligentný nástroj a mnohí z vás ho používajú. Ak by ste tam našli chybičku, tak to napíšte, opravím ju.
Odkaz na video:
https://youtu.be/8c5tYlf8JW4