Mimofotobanková tvorba

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Mimofotobanková tvorba

Příspěvekod admin » 5. únor 2023 14:41

Teda nejprve jsem nechápal o co jde - Wednesday jsem cíleně ještě neviděl, jen děti si to daly už 4x tak se trochu chytám a některé scény - viz třeba ten tanec - už jsem jednou viděl. Až z popisky jsem pochopil, že kytarista je z jiného filmu a možná že i ta melodie :) No v každém případě hezky sestříhané! Ten zpětný chod mě ale také rušil, zejména hned po tom normálním chodu. Nemohl bys to třeba narušit tím, že trochu jinak zazoomuješ při jednom z chodů (jako zvětšíš obraz a zaostření - tím myslím výřez obrazu)?

Jo a taky by mě zajímalo, jak je to s právy, nebo spíše jestli je to youtube celý nevymaže, když to je sestříhané z cizích a známých scén. Já do toho videa moc nevidím, tak si rád rozšířím obzory.
+Bananaboy Hodnocení: +1
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +627

Příspěvekod Bananaboy » 5. únor 2023 19:38

Heh, tak to čoskoro dobehnem tvoje deti, pretože ja to pozerám už tretí krát. :P Prvý krát som to pozeral s českým dabingom, aby som tomu rozumel a vedel o čom to je. Druhý krát som to pozeral v angličtine, pretože som tvoril toto video zostrihané čisto zo slov "Wednesday". No a dnes pri obede som si zase pustil prvé dve časti v češtine. Počítam, že v ďalších dňoch dorazím zvyšných 6 dielov.

Seriál ma celkom milo prekvapil. Bolo to lepšie, než som očakával. Čakal som hodne veľkú blbosť pre tínedžerov, proste nejakú presladenú limonádu v štýle Beverly Hills 90210, ale ono je to celkom solídna kriminálka s mysterióznymi prvkami. Pubertálna zložka tam síce tiež trochu je, ale je dosť decentná a neruší, takže to môžu pokojne pozerať aj staršie ročníky. A najviac ma baví hlavná predstaviteľka. Chladná, morbídna potvora so skvelými, sarkastickými hláškami. A herečka Jenna Ortega ktorá ju hrá, sa mi veľmi, veľmi, veľmi páči a príjemne sa na ňu pozerá, takže tak.

Gitarista je z vynikajúcej trilógie Návrat do budúcnosti (Back to the Future). Ak si to ešte nevidel a máš rád dobrodružné sci-fi o cestovaní v čase, tak to silne doporučujem pozrieť. Je to jedna z najlepších trilógií, ktoré boli kedy natočené.
Hudba je z YouTube audioknižnice, takže bez autorských práv a voľne k použitiu. Ak by to niekoho zaujímalo a chcel ju použiť, tak je to skladba River Blues od interpreta TrackTribe.

Toto video, keďže je už nahraté na YouTube, nemá zmysel opravovať, ale u ďalšieho videa, ktoré budem strihať, si dám na to opakovanie a spätný chod pozor. Alebo to urobím nejak tak, aby to moc nerušilo. U tohoto videa bol najhlavnejší ten "švunk", ako to nazval hypotekyfidler.cz a aby to pěkně "vodsejpalo" a to sa mi snáď aspoň trochu podarilo.

YouTube krátke ukážky z filmov nijak nerieši. Na YouTube nájdeš spústu recenzentov filmových noviniek a nedá sa recenzovať film bez ukážok z neho. YouTube toto chápe a krátke ukážky sú povolené. Vôbec to ten ich automat nezachytí, alebo je schválne tak nastavený, aby to nezachytil. Oficiálne stanovisko od YouTube som nenašiel a nečítal, ale neoficiálne som sa dozvedel, že ukážky do cca 45 sekúnd by mali byť v pohode. A z krátkych 45 sekundových ukážok môžeš vytvoriť hoci aj 10 minútové video. Mám kanál vyše 3 roky, mám v ňom 45 plných videí (a 28 Shorts) zostrihaných z filmov a "vážnejšie" problémy, kedy mi nechceli dovoliť nahrať video som mal len dva krát, takže žiadna tragédia.
Hodnocení: 0
Bananaboy

Reputace: +1077

Příspěvekod hypotekyfidler.cz » 5. únor 2023 20:08

admin píše:Jo a taky by mě zajímalo, jak je to s právy, nebo spíše jestli je to youtube celý nevymaže, když to je sestříhané z cizích a známých scén. Já do toho videa moc nevidím, tak si rád rozšířím obzory.

Oni to nevymažou, jen ti dají interní poznámku "autorská práva" a výnos z reklam jde vlastníkovi autorských práv. Na videu se to nijak neprojeví, vidí to jenom autor videa, takže divák nic nepozná. Že prochází kratší úryvky z filmů, je pro mě novinka - ale příjemná.
hypotekyfidler.cz

Reputace: +341

Příspěvekod PandaWild » 6. únor 2023 09:33

Bananaboy píše:...Gitarista je z vynikajúcej trilógie Návrat do budúcnosti (Back to the Future). Ak si to ešte nevidel a máš rád dobrodružné sci-fi o cestovaní v čase, tak to silne doporučujem pozrieť. Je to jedna z najlepších trilógií, ktoré boli kedy natočené....
On někdo neviděl "Návrat do budoucnosti"? Fakt ještě někdo takový existuje? Vždyť to je nejklasičtější klasika! :o Vyplatí se zkouknout i čtvrté pokračování "Expedice: Návrat do budoucnosti" - dokument o natáčení.
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Bananaboy » 10. únor 2023 12:30

Tak musím poopraviť informáciu z minulého príspevku, kde som písal, že môžu byť 45 sekundové ukážky z filmov na YouTube. Nie je to pravda. V najnovšom videu mi to odchytilo scénu o dĺžke iba 37 sekúnd. Buď sprísnili podmienky, alebo to o tých 45 sekundách, čo som niekde čítal, bola blbosť. Každopádne, ak budete niekto strihať niečo chránené autorskými právami, tak to strihajte buď na čo najmenšie kúsky, alebo spoliehajte na to, že vlastník autorských práv povolí použitie na YouTube, ako to je našťastie v prípade môjho videa.

To ma priviedlo k myšlienke, že prečo sú krátke ukážky povolené priamo vlastníkom práv? Podľa mňa hlavne preto, lebo je to skvelá reklama zadarmo. Napríklad Netflix je momentálne v poriadnej brinde. Čelí obrovskej konkurencii od ostatných streamovacích služieb a stráca predplatiteľov. Tých pár miliárd videní videí na YouTube alebo iných sieťach, v ktorých sú použité ukážky z jeho filmov, mu isto prinesie spústu predplatiteľov. Takže prečo by to zakazoval?

admin píše:Wednesday jsem cíleně ještě neviděl, jen děti si to daly už 4x tak se trochu chytám a některé scény - viz třeba ten tanec - už jsem jednou viděl.

Malá pikoška k tej scéne. Choreografiu tanca si Jenna Ortega vymyslela sama len pár dní pred natáčaním. Nikto jej s tým nepomáhal. Pohyby odpozerala zo starých videí diskotancov z YouTube. Počas natáčania tanečnej scény mala začínajúci Covid-19, čo je na nej aj dosť poznať.

PandaWild píše:On někdo neviděl "Návrat do budoucnosti"? Fakt ještě někdo takový existuje? Vždyť to je nejklasičtější klasika! :o

Petr je knížkový. To by to museli vydať knižne. :lol:

Ešte by som chcel napísať, že ak pri mojich videách niekedy nájdete vypnuté komentáre, tak to nemám na svedomí ja. Neviem prečo sa to deje. Ja komentáre nikdy nevypínam. Každý komentár si cením, či je dobrý, alebo zlý a som rád, keď ľudia komentujú. To vypínanie komentárov sa deje samo o sebe. Neviem kde je príčina. Deje sa to len u novonahratých videí a kometáre musím niekedy aj 2 až 3 krát zapnúť, aby si to video zapamätalo. Aj tak je to nevyspytateľné a nikdy neviem, či sa u nejakého staršieho videa komentáre znova nevypli.
Bananaboy

Příspěvekod admin » 11. únor 2023 10:13

Bananaboy píše:
PandaWild píše:On někdo neviděl "Návrat do budoucnosti"? Fakt ještě někdo takový existuje? Vždyť to je nejklasičtější klasika! :o

Petr je knížkový. To by to museli vydať knižne. :lol:

Jasně že jsem to viděl, za nás to byla pecka! Jen si to už moc nepamatuji a hned se mi to nespojilo :)
+PandaWild Hodnocení: +1
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +627

Příspěvekod Bananaboy » 22. březen 2023 12:05

Situácia na fotobankách je katastrofálna a nič sa nepredáva, tak na odreagovanie možno príde vhod zábavné videjko: https://youtu.be/n3jXf0StcU8

Teda ono to video ani tak moc zábavné a srandovné nie je. Je to vlastne len pár detinských výplodov môjho chorého mozgu zlepených do videa. Ale som rád, že to video vzniklo a že po dlhšom čase strihania podľa hudby som sa zase vrátil k môjmu obľúbenému žánru paródie. Ak máte podobne pošahaný vkus, tak sa vám možno bude aj trochu páčiť. :)

Jednotlivé scénky sú myslím dosť jasné, ale ak by ste niečomu nerozumeli, tak napíšte a vysvetlím.
Bananaboy

Příspěvekod duben » 22. březen 2023 13:16

Taky přihodím jednu vlastní video https://youtube.com/shorts/ude1olB3QlU?feature=share, pro zajímavost je tam jedna část, asi půl sekundy, která mi zabrala 2 hodiny práce, nejspíš ji nezaregistrujete pokud vám o ní neřeknu, ale díky ní je to video reálnější a dokonalejší ;) Schválně jestli poznáte, který moment myslím.

Jo a pusťte si to se zvukem, je to tak o moc lepší ;)
www.duben.org | www.fotorady.cz | microstocktools.com | www.afrodita.name | www.soutez.org | www.youtube.com/LucieDubnova - fitness online
duben

Reputace: +272

Příspěvekod Bananaboy » 22. březen 2023 14:39

Nebude to náhodou to odpruženie tenisiek od tej ružovej fitness pomôcky? Ale momentálne to pozerám na mobile a môj zrak už nie je taký ako kedysi. :lol: Skúsim na to mrknúť ešte večer na veľkom monitore, či mi niečo neušlo. Inak super video. To muselo dať spústu práce tie triky. Pripomenulo mi to Spielbergovu "Vojnu svetov". :lol:
+duben Hodnocení: +1
Bananaboy

Příspěvekod duben » 22. březen 2023 15:39

Bananaboy píše:Nebude to náhodou to odpruženie tenisiek od tej ružovej fitness pomôcky? Ale momentálne to pozerám na mobile a môj zrak už nie je taký ako kedysi. :lol: Skúsim na to mrknúť ešte večer na veľkom monitore, či mi niečo neušlo. Inak super video. To muselo dať spústu práce tie triky. Pripomenulo mi to Spielbergovu "Vojnu svetov". :lol:

Jsi dobrej! Ano, to když v záběru zůstanou jen boty na BOSU ale dál se samy hýbou a BOSU dokončí dopružení jako s původní váhou, to je ta "maličkost", co mi dala spoustu práce v After Effects a Photoshopu ... díky za pochvalu. Zbytek těch triků není až tak náročný a víceméně je hlavní to správně natočit, sestříhat a sem tam něco vymaskovat. Jsou těžší věci na udělání ... ty budu dělat přístě, tak se pak případně zase pochlubím.
+Bananaboy Hodnocení: +1
www.duben.org | www.fotorady.cz | microstocktools.com | www.afrodita.name | www.soutez.org | www.youtube.com/LucieDubnova - fitness online
duben

Reputace: +272

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse