Mimofotobanková tvorba

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Mimofotobanková tvorba

Příspěvekod Bananaboy » 22. březen 2023 18:28

duben píše:Jsi dobrej! Ano, to když v záběru zůstanou jen boty na BOSU ale dál se samy hýbou a BOSU dokončí dopružení jako s původní váhou, to je ta "maličkost", co mi dala spoustu práce v After Effects a Photoshopu ... díky za pochvalu. Zbytek těch triků není až tak náročný a víceméně je hlavní to správně natočit, sestříhat a sem tam něco vymaskovat. Jsou těžší věci na udělání ... ty budu dělat přístě, tak se pak případně zase pochlubím.

Vážne som to uhádol? Super! Som to pozrel asi tak 20 krát a nemohol som nič nájsť a potom som si všimol, že tie tenisky by tak samy od seba neodpružili.
V After Effects som ešte tak pred dvomi rokmi dosť intenzívne pracoval a viem, že v ňom niečo urobiť nie je nikdy ľahké. :)

Takéto kvalitné triky by som si vedel predstaviť v plnom videu. Na Short video sú možno až trošku moc luxusné, pretože Shorts videá majú dosť rýchlu "úmrtnosť". Teda súdim aspoň podľa mojich skúseností so Shorts. Posledný mesiac pridávam 3 Shorts videá denne. Pozerajú sa tak 2 až 3 dni a potom väčšinou idú do kytek. A človek nikdy dopredu nevie, ktoré video uspeje a ktoré prepadne. Z cca stovky Shorts videí mám asi len 6 takých, ktoré by som mohol nazvať virálne a ktoré sa stále masovo pozerajú.

V pohode sa pochlub ďalšími videami. Budem sa tešiť. Žiaľ moc ľudí tu nerobí YouTube, čo je škoda. Mimochodom, všimol som si, že to je tvoj nový kanál. Chcel som dať odber, aby som nové videá neprepásol, ale keď kliknem na "Odoberať", tak mi to tvoj kanál nepridá do odberov. Tak neviem, kde je chyba. Skúšal som to viac krát a stále nič.

EDIT: A ups! Chyba bola vo Firefoxe. V prehliadači Brave mi to odber pridalo. ;)
Hodnocení: 0
Bananaboy

Reputace: +1077

Příspěvekod duben » 23. březen 2023 09:22

Ono primárním cílem nebyl YouTube, je to reklamní video pro sportovní oblečení, kterému dělá moje žena ambasadorku a dáváme ho na soc. sítě, já si pak ty povedé občas takhle hodím na YT, protože k manželky cvičebnímu kanálu se to nehodí. Navíc pro normální video by to muselo být alespoň 5 minut dlouhé. To třeba někdy sestříhám nějaké delší ze spousty krátkých :).

Jinak ano je to můj nový kanál, náhrada za TikTok, který jsem po varování NÚKIB kompletně odstranil a videa smazal, možná tam přidám pár videí co jsem měl na TikToku, nebo budu přidávat jen podobná nová, ještě uvidím, ale jsem rád že se líbí a jsem rád i za ten odběr :)
www.duben.org | www.fotorady.cz | microstocktools.com | www.afrodita.name | www.soutez.org | www.youtube.com/LucieDubnova - fitness online
duben

Reputace: +272

Příspěvekod Bananaboy » 23. březen 2023 10:58

Tak na TikTok ja mám poriadne nervy. Vždy keď tam vleziem, tak ma vytočia do zelena.

Kedysi som niekde čítal, že TikTok je viac spravodlivý, čo sa týka zhliadnutí a že aj začiatočníci na tejto platforme majú hneď od začiatku veľa zhliadnutí videí. Tak som si tam minulý rok v lete zriadil účet pre jeden môj bočný, pracovný projekt. Zo začiatku bolo všetko O.K. 24 hodín po nahratí videí malo každé video zhruba 500 až 800 zhliadnutí a pritom sa ani nejednalo o nejaké, pre diváka vyslovene atraktívne videá. Hovorím si, paráda na začiatočníka a časom to bude ešte možno lepšie.

Lenže okolo Vianoc som sa rozhodol vytvoriť si tam druhý účet pre môj kanál One Man Videos. Nahral som tam pre divákov atraktívne videá s Wednesday, ktorá bola v čase Vianoc na vrchole záujmu a bum! 24 hodín po nahratí 0 pozretí, 2 dni po nahratí 0 pozretí, 3 dni po nahratí... tiež 0 pozretí. No do šľak trafenia! Teraz, nejaké tri mesiace po založení toho druhého účtu mám u tých videí 2 až 4 zhliadnutia!! Jedno video má dokonca až 5 zhliadnutí! :lol: Najnovšie tri videá, ktoré som tam nahral asi tak pred týždňom na skúšku či sa niečo nezmenilo, majú stále klasických 0 zhliadnutí.

Tak úprimne, neviem, čo si mám o tom myslieť. TikTok asi nemá rád, keď má niekto druhý účet, alebo čo a videá z druhého účtu asi nikomu neponúka na zhliadnutie. Ale proti pravidlám to nie je, to by tam potom možnosť vytvorenia druhého účtu ani nebola.

Taktiež som si myslel, že je to presýtenosť tématu s Wednesday a moje videá sa proste v záplave iných videí s Wednesday nikomu nezobrazia. Ale to je asi blbosť. Keď to funguje na YouTube, ktoré je tiež touto témou presýtené, tak prečo by to nefungovalo na "spravodlivejšom" TikToku. Preto som urobil aj malý pokus a k jednému videu s Wednesday som dal názov "20 dkg of cod salad with two rolls" (20 deka tresky s dvoma rožkami). Okrem bývalého Československa tresčí šalát už asi nikde vo svete nepoznajú a teda to určite nie je presýtená téma. Výsledok bol opäť rovnaký, čiže žiadne zhliadnutia. Tak potom nechápem na základe čoho sa na TikToku vyhľadáva, keď názov a kľúčové slová v ňom nehrajú žiadnu rolu.

TikTok proste moje videá z druhého účtu nikomu neukazuje, nech tam nahrám čo chcem a pomenujem to ako chcem. Našťastie teraz majú s tým ich zbieraním dát dosť průser, takže už ani nie je o čo stáť tam preraziť. Aspoň, že ten ich videoeditor CapCut je dobrý. Už strihám len v ňom.
Bananaboy

Příspěvekod hypotekyfidler.cz » 23. březen 2023 12:35

duben píše:Navíc pro normální video by to muselo být alespoň 5 minut dlouhé. To třeba někdy sestříhám nějaké delší ze spousty krátkých :).

Mohu se zeptat proč je jedno 5ti minutové lepší než 5 minutových? S podobným názorem jsem se už setkal, ale nechápu proč. Testoval to někdo?
hypotekyfidler.cz

Reputace: +341

Příspěvekod Bananaboy » 23. březen 2023 12:43

Význam to má, keď monetizuješ. Do videí od 8 minút a viac môžeš narvať reklamu aj do prostriedku videa. Videá od 10 minút a viac sú údajne viac odporúčané, než krátke videá, ale u seba som nepozoroval rozdiel.
+duben Hodnocení: +1
Bananaboy

Příspěvekod duben » 23. březen 2023 12:58

hypotekyfidler.cz píše:
duben píše:Navíc pro normální video by to muselo být alespoň 5 minut dlouhé. To třeba někdy sestříhám nějaké delší ze spousty krátkých :).

Mohu se zeptat proč je jedno 5ti minutové lepší než 5 minutových? S podobným názorem jsem se už setkal, ale nechápu proč. Testoval to někdo?

Pokud se bavíme o klasických YT videích, tak rozdíl je v monetizaci, ultrakrátká nejdou monetizovat vůbec, krátká 1 reklamou, u delších je tam časový limit, kdy můžeš vložit další reklamní blok a samozřejmě to ještě bere úvahu kolik reklam jsi už viděl, aby tě to moc nepřehlcovalo.

Další důležitá je optimalizace pro vyhledávací a doporučovací algoritmus na YouTube, u nkěterých kanálů je největším zdrojem návštěvnosti doporučení z podobných videí a algoritmus hodnotí název, popis, obsah, délku jakou udržíš lidi u sledování videa, nejde jen o bounce rate ale i o celkovou délku času stráveného u jednoho videa. Proto hodně tvůrců dělá zbytečně dlouhý balast, aby jakože optimalizovali na tuhle délku.

Já za sebe ultrakrátké videa, pokud nejde o rychlotutoriály typu klikni sem, udělej tohle a máš to nedělám. Nedává to moc smysl.
www.duben.org | www.fotorady.cz | microstocktools.com | www.afrodita.name | www.soutez.org | www.youtube.com/LucieDubnova - fitness online
duben

Reputace: +272

Příspěvekod hypotekyfidler.cz » 23. březen 2023 13:15

Díky za odpověď. Když ale budeš mít reklamu na začátku pěti 1 minutových videí, nakonec jí tam může být víc než v jednom 5 minutovém. To se nehádám, jenom přemýšlím nahlas.

P.S. ještě po odeslání jsem si přečetl další odpověď, díky. Ví se, do jaké délky se nezobrazuje reklama vůbec?

Já teď testuji jeden kanál, jestli se mi ho podaří rozjet a přesně tohle řeším. Mohu sloučit víc videí do jednoho delšího, ale nejsem si jistý, jestli to má to cenu. Ten občas používaný balast je podle mne kontraproduktivní, to diváky spíš odradí.

P.P.S. Je pro algoritmus důležitější celková doba u videa nebo míra sledování v procentech? Přesně to samozřejmě nikdo neví, ale někdo to třeba může mít nějak otestované.
hypotekyfidler.cz

Příspěvekod hypotekyfidler.cz » 23. březen 2023 14:35

Ještě mě to nedalo a udělal jsem si takový bleskový průzkum. Třeba tenhle chlapík. Má tam spoustu dlouhých videí, ale také spoustu kratičkých a rozdíl ve sledovaosti není patrný žádný. Samozřejmě dlouhé video bude asi ziskovější, ale zase dá víc práce. Když jsem si to prohlížel, tak se mi reklamy normálně zobrazovaly i u těch nejkratších videí.
Takže mně z toho plyne, že na délce spíš nezáleží (a říkají to i sexuologové :lol: )
hypotekyfidler.cz

Příspěvekod Bananaboy » 23. březen 2023 16:49

Za tie tri roky, čo som na YouTube som už zažil také podivnosti, že by to bolo na dlhé rozprávanie. Na úspech videa vplýva toľko faktorov, že to už asi nevedia ani programátori YouTube. Niekedy to vyzerá, že úspech videa ovplyvňujú aj škvrny na Slnku a konštelácia planét.

Dlho som veril, že úspech ovplyvňuje hlavne dĺžka sledovania videa. Ostatne, to tvrdia aj YouTubáci v tom ich manuáli. Mám video so 76% sledovanosťou a má vyše milióna zhliadnutí a pripisoval som to hlavne tomu vysokému percentu, pretože videá so 40-50% sledovanosťou sa tak dobre nepozerali. No a potom som na iný kanál nahral video a každý ho hneď vypínal, takže malo len okolo 15% sledovanosť, ale YouTube ho doporučoval ako divý a malo tisíce zhliadnutí. Takže to proste nevysvetlíš.

Ďalšia podivnosť... Na môj najnovší kanál nahrávam vyslovené blbosti. Videá spichnuté za 5-10 minút a rekordná blbosť z tých všetkých blbostí ktoré som tam nahral, má za necelé dva mesiace existencie kanála vyše 46 tisíc zhliadnutí. A to tam mám len 140 odberateľov. A na One Man Videos mám 16 000 odberateľov a včera som nahral video, ktoré má aj trochu nejaký nápad a spracovanie mi tiež zabralo dosť času, takže je to video oveľa kvalitnejšie a aj napriek tomu má len 75 zhliadnutí a podľa krivky grafu v YouTube Štúdiu už vidím, že ide do kopru a že sa už moc pozerať nebude. Jedine, že by sa stal nejaký zázrak. Takže aká je tu logika, keď ani kvalita videa, počet odberateľov, počet videí v kanáli a ani dĺžka sledovania videa nehrá žiadnu rolu? No asi žiadna. Možno na to raz prídem, ak sa dovtedy z toho nezbláznim. :lol:
Bananaboy

Příspěvekod shalom3 » 23. březen 2023 17:24

Zdá se, že napříč internetem platí nějaké divné pravidlo - čím víc odfláknuté, tím víc požadované. Zcela jasně to vidím na fotobankách, kde za nejlepší peníze se prodala videa nebo i vektory spíchnuté za několik minut, fotky střelené od boku. Naopak ty věci, se kterými jsem si dala hodně práce, leží někde v hlubinách.
Stejná věc je vidět i na youtube, kde někdy narazím na úplně blbé/trapné video, ale má statisíce až miliony shlédnutí.
+Bananaboy Hodnocení: +1
shalom3

Reputace: +1193

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse