duben píše:Dusan píše:duben píše:basti píše:Co se CaNikon bezzrcadel týká, dost málo muziky za šílené peníze. Nejsou to špatné stroje, ale cena rozhodně neodpovídá výkonu.
Canon R5 je super stroj, není teda až tak malý, je to skoro jako DSLR, ale výkonem už Sony dost slušně dotahuje, pravda cena je hodně vysoká. Nikon bohužel stále nic

, jsem rád že jsem před rokem přešel z Nikonu na Sony.
Ja prave tu R5 zvazuju jako dalsi stoj. Libi se mi ze je dobra na fotky i video, jinak bych zustal u sveho Canonu 5DIV

Cena je hrozna, ale kdyz mi to vydelava...Spis me stve ze budu potrebovat i novy PC nebo Mac, abych zvladl ty videa v 4K 10bit editovat. Premyslel jsem i o Sony, ale tam bych asi musel mit dve tela na foto a video.
Pokud už Canon máš, tak dává mnohem větší smysl R5, její AF už se skoro dokáže vyrovnat Sony A9, přes redukci velice dobře fungují Canon skla a to i teleobjektivy a tělo se drží a ovládá stejně jako Canon DSLR, takže hmatově to na co jsi zvyklý. Já používám Sony A9 jak na foto tak na video a jsem naprosto spokojený, ale mě stačí 4K tak jak z toho lezou, 10bit to myslím neumí a nevadí mi to. Koneckonců koukni sám na cvičební videa
https://www.youtube.com/LucieDubnova co děláme. Ale už kvůli sklům a stejnému rozložení tlačitek + podobné menu bych zůstal u jedné značky. Canon R5 je super.
Jj přesně tak. Držím teď dva systémy Canon a Fuji a k tomu asi 10 objektivů. Už bych to chtěl zeštíhlit cca na polovinu. Z Canonu plánuju aspoň do začátku požívat staré objektivy, protože ty nové jsou drahé jako prase. Takže ta redukce je pro mě rozhodující. Jen těch 120tis se mi nechce dávat

Ale za 5DIV jsem taky dal tuším 96tis. Co se týče videa, tak se mi líbí že to umí 4K 120fps a hlavně to má stabilizaci. Přehřívání neřeším, protože na krátká videa pro fotbanky je to jedno. Možná by mi stačila i R6, ale tam bojuju s tím rozlišením fotek 20Mpix. Nejsem si jistý jestli by to nemělo vliv na prodejnost fotek. To by bylo asi na delší diskusi. Nechce se mi jít z 30 na 20Mpix, myslím že základ by měl v dnešní době být min 24Mpix

Videa máte pěkné, hlavně je vidět že na tom makáte už dlouho. Tak držím palce a nezapoměn u Youtube je důležitá pravidelnost nahrávaní. Taky bych to asi propagaval na soc. sítích ať vám poskočí zobrazení, pokud to už neděláš.