honza286 píše:Tos mě docela pobavil - nechceš mi tvrdit, že se ti nějaká fotka na SS prodala milionkrát za těch 10 centů? Ono nevěřím ani tomu, že na mikrofotobankách ti nějaká fotka vydělala při těch cených prodejů v centech stovky tisíc - tohle je reálné na midstock a macrostock fotobankách (Alamy apod.) s férovými provizemi (40 - 50 %), kde se dá za jeden prodej dostat i 100 a více dolarů vcelku běžně. Čistě matematicky na SS je i k 20 000 výdělku za měsíc potřeba mít 10 000 prodejů, což je pro jednotlivce hodně na hraně a reálně na to dosáhnou jen různé ruské farmy apod. s portfolii v řádu vyšších stovek tisíc fotek. Matematika nepustí, sorry...
Mít na Shutteru fotku, či vektor, který vydělal 100 000,- Kč není nemožné, ba je to docela běžné - tedy alespoň pro ty, co s touto fotobankou jsou třeba 10 let.
To že se td tady pořád řeší deseticentové prodeje neznamená, že průměrný prodej je za 10 centů - já mám za únor průměr 0.34 (jo medián bude 0.1 ale to není v součtu tak důležité).
Takže k výdělku 20 000 Kč, tedy cca 1000 dolarů je třeba cirka 3000 prodejů a to rozhodně není záležitost farem, ale jednotlivců s dobrým portfoliem.
Jóó matika vše nespasí, je důležité mít smysluplná data, na které se ta matematika aplikuje.
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz