Vlákno stížností a nářků

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Vlákno stížností a nářků

Příspěvekod castyhost » 20. únor 2021 20:04

v Lidlu by mohli mit "Fotkovy tyden", co by ne?
Hodnocení: 0
castyhost

IP: 92.240.175.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod PandaWild » 20. únor 2021 20:13

Jako třeba: "Dejte mi 10 deka Babiše na Václaváku" ?
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Ubu Mbekele » 20. únor 2021 20:34

honza286 píše:
Neznamy píše:A kolik z těch hrdinů co nabádá k zastavení nahrávání dokáže prodat své fotky bez fotobanky? Já bych neprodal ani jednu, zatímco díky fotobakám jsem jich prodal statisíce.

Pokud někdo nedokáže napřímo prodat ani jednu fotku a přes fotobanku jich za těch pár centů prodá údajně statistíce, tak ta jeho tvorba nestojí více než za těch pár centů za prodej...

Ono tady nejde o to někde protlačit pár fotek napřímo. Jde o to se tím dlouhodobě uživit. Jednoznačně v tom vyhrávají fotobanky. Stále jsou lidé, které ta fotobanková loterie v pohodě uživí a nemrzí je to dál zkoušet... Kyselé prdele, marxismus-progresivismus jsou teď v módě. Bohužel i na to musíme v tvorbě přistupovat. Potěšení je možné mít z toho, že prostředky takto získané můžeme použít zcela konzervativně... :mrgreen:
Ubu Mbekele

IP: 85.163.114.xx

Reputace: 0

Příspěvekod admin » 21. únor 2021 10:34

Ubu Mbekele píše:Ono tady nejde o to někde protlačit pár fotek napřímo. Jde o to se tím dlouhodobě uživit. Jednoznačně v tom vyhrávají fotobanky. Stále jsou lidé, které ta fotobanková loterie v pohodě uživí a nemrzí je to dál zkoušet... Kyselé prdele, marxismus-progresivismus jsou teď v módě. Bohužel i na to musíme v tvorbě přistupovat. Potěšení je možné mít z toho, že prostředky takto získané můžeme použít zcela konzervativně... :mrgreen:

Ej, tak tohle je pěkně řečeno. A máš pravdu, poslední dobou jsem si tu trochu posteskl, ale to je spíše tím, že pamatuji lepší časy. V každém případě mě fotobanky stále hodně solidně živí (ještě když uvážím, jak málo se jim věnuji :)) Takže si fakt nemůžu stěžovat.
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +627

Příspěvekod Neznamy » 21. únor 2021 13:12

honza286 píše:Pokud někdo nedokáže napřímo prodat ani jednu fotku a přes fotobanku jich za těch pár centů prodá údajně statistíce, tak ta jeho tvorba nestojí více než za těch pár centů za prodej...

Cena krát množství, nic složitějšího v tom není. Někdo může prodat jednu fotku 1000 krát za 1 Kč a někdo 1 fotku za 1000 Kč. Výdělek mají stejný. Jenom podle těchto čísel se dá určit čí tvorba za něco stojí? Zajímavé.

Mám fotky, které mi díky množství prodejů dokázaly vydělat každá jednotlivě přes 100tis. Kč. Prodává honza286 napřímo fotky za víc než 100tis. Kč? Jestli jo, tak je frajer a přeju mu to. Taky bych to chtěl umět.

Ubu Mbekele píše:Ono tady nejde o to někde protlačit pár fotek napřímo. Jde o to se tím dlouhodobě uživit. Jednoznačně v tom vyhrávají fotobanky.

To je přesně ono. Pro mě v tom vyhrávají fotobanky, a proto s nimi jedu v tom vlaku dál. Jestli chce někdo vystoupit, je to jeho věc, ale je zbytečné ty kteří jedou dál nazývat zoufalcemi.
Neznamy

Reputace: +58

Příspěvekod honza286 » 21. únor 2021 13:26

[quote="Neznamy"]
Mám fotky, které mi díky množství prodejů dokázaly vydělat každá jednotlivě přes 100tis. Kč. Prodává honza286 napřímo fotky za víc než 100tis. Kč? Jestli jo, tak je frajer a přeju mu to. Taky bych to chtěl umět.

[quote="Ubu Mbekele"]Ono tady nejde o to někde protlačit pár fotek napřímo. Jde o to se tím dlouhodobě uživit. Jednoznačně v tom vyhrávají fotobanky.[/quote"]
Tos mě docela pobavil - nechceš mi tvrdit, že se ti nějaká fotka na SS prodala milionkrát za těch 10 centů? Ono nevěřím ani tomu, že na mikrofotobankách ti nějaká fotka vydělala při těch cených prodejů v centech stovky tisíc - tohle je reálné na midstock a macrostock fotobankách (Alamy apod.) s férovými provizemi (40 - 50 %), kde se dá za jeden prodej dostat i 100 a více dolarů vcelku běžně. Čistě matematicky na SS je i k 20 000 výdělku za měsíc potřeba mít 10 000 prodejů, což je pro jednotlivce hodně na hraně a reálně na to dosáhnou jen různé ruské farmy apod. s portfolii v řádu vyšších stovek tisíc fotek. Matematika nepustí, sorry...
honza286

Reputace: +70

Příspěvekod GreatWhite » 21. únor 2021 13:38

:D honzo co to meleš? na Shutterstocku se fakt neprodává jenom za 0,10 :)
GreatWhite

Reputace: +175

Příspěvekod Neznamy » 21. únor 2021 15:35

honza286 píše:Tos mě docela pobavil - nechceš mi tvrdit, že se ti nějaká fotka na SS prodala milionkrát za těch 10 centů? Ono nevěřím ani tomu, že na mikrofotobankách ti nějaká fotka vydělala při těch cených prodejů v centech stovky tisíc

To jsem netvrdil. Psal jsem, že mám nějaké fotky, které mi na fotobankách vydělaly přes 100tis. (souhrnně všechny fotobanky včetně SS), a ani jsem nepsal o stovkách tisíc. Provize 0,1$ platí zatím krátce, navíc to není průměrná výše provize ale minimální. A navíc na výdělek 100tis. Kč by s 0,1$ výdělkem bylo potřeba pouze 50tis. prodejů, protože 0,1 jsou dolary, což činí cca 2Kč jako minimální příjem.

Mým číslům věřit nemusíš, mě je to fakt jedno. Nemám důvod si vymýšlet. Psal jsem to pro inspiraci těm, kteří chtějí bojovat za svůj úspěch a ne si stěžovat na nepřízeň osudu (nebo na zlé kapitalisty z wól strýtu).
Neznamy

Reputace: +58

Příspěvekod admin » 21. únor 2021 16:11

honza286 píše:Tos mě docela pobavil - nechceš mi tvrdit, že se ti nějaká fotka na SS prodala milionkrát za těch 10 centů? Ono nevěřím ani tomu, že na mikrofotobankách ti nějaká fotka vydělala při těch cených prodejů v centech stovky tisíc - tohle je reálné na midstock a macrostock fotobankách (Alamy apod.) s férovými provizemi (40 - 50 %), kde se dá za jeden prodej dostat i 100 a více dolarů vcelku běžně. Čistě matematicky na SS je i k 20 000 výdělku za měsíc potřeba mít 10 000 prodejů, což je pro jednotlivce hodně na hraně a reálně na to dosáhnou jen různé ruské farmy apod. s portfolii v řádu vyšších stovek tisíc fotek. Matematika nepustí, sorry...

Mít na Shutteru fotku, či vektor, který vydělal 100 000,- Kč není nemožné, ba je to docela běžné - tedy alespoň pro ty, co s touto fotobankou jsou třeba 10 let.

To že se td tady pořád řeší deseticentové prodeje neznamená, že průměrný prodej je za 10 centů - já mám za únor průměr 0.34 (jo medián bude 0.1 ale to není v součtu tak důležité).

Takže k výdělku 20 000 Kč, tedy cca 1000 dolarů je třeba cirka 3000 prodejů a to rozhodně není záležitost farem, ale jednotlivců s dobrým portfoliem.

Jóó matika vše nespasí, je důležité mít smysluplná data, na které se ta matematika aplikuje.
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +627

Příspěvekod ivusakzkrabice » 21. únor 2021 20:58

PandaWild píše:Jako třeba: "Dejte mi 10 deka Babiše na Václaváku" ?

Zrovna Babišův týden je obávám se každý týden všude..
...ale naštěstí jsou lidé, kteří rádi poradí v kterym regálu Babiš chybí. Což se stalo i nám.
Globus pátek večer. Přítel, že by si dal toasty. Říkám, že musíme koupit jinde, že už jsem na to koukala minule, že je to tu samý Penam z dotací. O kus dál mladý pár nakupuje, v té chvíli zbystří, zamíří k nám a oba ukazují do nejspodnější police regálu a paní povídá: "Támhle dole jsou jediný, co nejsou Babiš!" :lol:
S díky nakoupíme a odcházíme. Toasty byly výborné. 8-)
ivusakzkrabice

Reputace: +752

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse