honza286 píše:Nikon několik dalích let zrcadlovky určitě vyrábět bude už jen ze dvou důvodů - letos uvedli novou Nikon D780 a dokud se bezzrcadlovky nedostanou na srovnatelnou cenovou úroveň s kvalitou jim odpovídajícím zrcadlovkám, tak o ně bude pořád zájem. Jen pro srovnání Nikon D850 cca 70 tisíc, Nikon Z9 150 tisíc a asi nejde reálně předpokládat, že by např. v nejbližších třech letech stál +- stejně jako D850.
Ano Nikon asi ano, protože z bezzrcátky, hlavně s jejich ostřením brutálně zaspal. Nic jiného mu tak zatím nezbývá. Kdo vezme do ruky Z6 nebo Z7, obvykle se mu sice líbí pár vychytávek, ale reálně to pak v terénu nepoužívá, protože na to není spoleh. Z9 je reportážní tělo, to se dá cenově i výkonem srovnávat jen s D6. Pokud Nikon na základě ostřícího modulu Z9 udělá i použitelnou řadu Z6/Z7, tak to bude jiné. Zatím to tak není. U jiných značek ale to ostření funkční je, takže ty nemají důvod se DSLR nějak zarytě držet.
Naprosto ti ohledně Nikonu a DSLR rozumím, sám jsem jako bývalý majitel D3s a spousty Nikon vybavení s tímhle bojoval a kdyby byl před dvěma lety hybrid typu D780 možná jsem se rozhodoval jinak. I když pro mě je D780 na ostření taky pomalá. Ono ve výsledku se dají skvělé fotky dělat s obojím když víš co děláš. Kdyby nebyl člověk vázaný na skla/blesky a celý ten ekosystém k jednomu výrobci, tak bys asi taky možná řešil bezzrcátko. Ale hlavní je být spokojený a pokud někdo nově koupí D780 bude určitě spokojený a bezzrcátko nové tělo nebude třeba 8-10 let řešit. Já měnil D3s za jiné tělo v roce 2017 a to byl v tu chvíli 10 let starý model a pořád dával ve spoustě případů mnohem lepší výstup než velká řada součaných foťáků.
www.duben.org | www.fotorady.cz | microstocktools.com | www.afrodita.name | www.soutez.org | www.youtube.com/LucieDubnova - fitness online