Adobe - schvalování obrázků

Re: Adobe - schvalování obrázků

Příspěvekod Jozef77 » 28. září 2023 17:33

Tu je printscreen zo vcera.
https://i.ibb.co/v13Rxhf/printscreen.jpg
a printscreen ako to rastie
https://i.ibb.co/5nXwTj8/printscreen2.jpg
ale ok. Neviem dokazat, ze tie obrazky som nahral predvcerom. Ale je mi to jedno.
Hodnocení: 0
Jozef77

IP: 85.135.207.xx

Reputace: 0

Příspěvekod Jozef77 » 28. září 2023 18:32

A tu je printscreen z emailu, ze schvaluju kazdy den:
https://i.ibb.co/qWLTxm6/printscreen3.jpg
Nemam dovod, si vymyslat, alebo zavádzať. Iba som reagoval ako to moze byt, z mojho pohladu. To je vsetko.
+Marsan Hodnocení: +1
Jozef77

Příspěvekod Louda » 28. září 2023 19:37

Tak to je určitě zajímavý.
Nenapadlo by mě, že dneska je možný vzít foťák a "nacvakat" pomalu každý den 30 - 50 fotek tak, aby to promtně schvalovali.
A samozřejmě, aby to taky mělo prodejnost.
Už jenom to kvantum před uploadem zpracovat a upravit.
Louda

Reputace: +11

Příspěvekod Jozef77 » 28. září 2023 20:07

Tak, ono, tie fotky som cvakal 6 rokov. Teraz ich uz iba nahadzujem. Pred siestimi rokmi sa nam narodili dvojicky, ktore mali zdravotne problemy. Neostavalo vela casu na fotobanky. Teraz je to uz viacmenej v pohode, mam viac casu, tak nahravam. Cize ano, da sa nahravat tolko fotiek, ak ste si ich pomaly pripravovali roky. Ale ok.Viac sa k tomu nebudem vyjadrovat.
Jozef77

Příspěvekod xLUP » 5. říjen 2023 19:37

Wow, jako pekny, mas to dobre naslapnuty. Zkusenostech vetsiny lidi tady, anebo tech co sem prispivaji je opacna, ja tam treba prestal nahravat. Pred nekolika mesici mi najednou vsechno vyhodili anebo to zacalo trvat to schvalovani tak dlouho, ze me to prestalo bavit. Tak holt pockam a uvidime. Na druhou stranu mi zacal brat Shutter, kterej do te doby dooost mych fotek odmital a najednou bere vse :-) a prodava, ale ty zisky :-(
xLUP

Reputace: +3

Příspěvekod M.P. » 7. říjen 2023 21:28

Jsem na tom stejně jako ty. V AS mám na zkontrolování 500fotek skoro měsíc. A berou to nelogicky od posledních odeslaných. Tam už nic nechápu.
M.P.

IP: 85.163.84.xx

Příspěvekod Louda » 9. říjen 2023 07:51

M.P. píše:Jsem na tom stejně jako ty. V AS mám na zkontrolování 500fotek skoro měsíc. A berou to nelogicky od posledních odeslaných. Tam už nic nechápu.

Je to tak. U mě je to podobný. Schvalujou to na přeskáčku.
Je možný, že to je tím, že tam mají víc editorů a ti si prostě portfolio ke kontrole rozeberou. Ale někomu trvá dýl než tu svojí "porci" udělá.
Tak se stane, že fotky, co se uploadovaly pozdějc projdou schvalovacím procesem dříve, než ty co tam jsou dýl.

Ale asi je to jedno, protože prodej fotek tak, jak jsme to znali doteď, tak v podstatě skončil.
Jsou FB, které prodej AI obrázků nedovolují. Otázka je, zda vydrží.
V portfoliu Adobe, v záložce "insights" je zobrazená galerie těch lepších kontributorů, jestli se to tak dá říct. Když se tam podívám teď a rozkliknu si portfolia těch lidí, tak tam mají velkou porci, ne-li skoro všechno obrázky AI.

Když si dám vyhledat fotografie běžných věcí co vidím okolo sebe, tak na první stránce co vypadne je už skoro všechno namalovaný AI. A to není zase až tak dlouho, co Adobe začalo akceptovat AI obrázky.
Já mám třeba malý portfolio, tak ty prodeje nikdy nebyly nějak zázračný, ale minimálně pár fotek týdně se prodalo, většinou tak průměrně okolo dolaru za kus. Ale teď už jsem víc než 2 týdny bez jediného prodeje.
Adobe má v nabídce i spoustu AI obrázků s tvářemi lidí. Co bude, až se skuteční jedinci začnou na těch obrázcích poznávat a nebude se jim to líbit?
Taky si nedovedu představit, že třeba časopis o přírodě, začne používat obrázky namalovaný AI.
Jako odběratel takového časopisu okamžitě zruším předplatný, když to zjistím.
Tak myslím, že potřeba reálných fotografií stále bude, jen toho asi bude míň.
Louda

Reputace: +11

Příspěvekod PandaWild » 9. říjen 2023 09:00

Louda píše:...Co bude, až se skuteční jedinci začnou na těch obrázcích poznávat a nebude se jim to líbit?...
Rozpoznatelnost lidí řeší prohlášením autorů obrázků, že nebyly generované konkrétní osoby a tudíž případná podobnost je čistě náhodná. V případě sporu by se podobnost musela dokládat něčím nenáhodným, např. kdyby tam bylo rozpoznatelné tetování nebo nějaký nenáhodný rys.

Časopisy by měly vždy uvádět, zda je na fotce jen anonymní AI "hezká příroda" nebo nějaké konkrétní místo. Fotobanka proto zakazuje AI generování konkrétních míst. Konkrétní místo musí být vždy reálná fotografie a tak by to mělo zůstat i do budoucna - konkrétní lidé a konkrétní místa vždy jen fotky.
PandaWild

Reputace: +2005

Příspěvekod Dhjbg » 9. říjen 2023 13:14

To je zas takova teorie az skoro blabol.
Co na fotce je a neni ve finale rozhodne az soud a k tomu je vzdy hodne dlouha cesta a uctenka.

Jak to ve sporech na autorska temata je videt na sporech s Getty.

Jestli dam Ai generovat otisk prstu nebo scan duhovky, asi se memuzu divit, ze mi to vygenetuje realneho cloveka, kdyz se to na existujicich lidech uci...
Dhjbg

IP: 85.207.73.1xx

Příspěvekod admin » 10. říjen 2023 11:19

PandaWild píše:
Louda píše:...Co bude, až se skuteční jedinci začnou na těch obrázcích poznávat a nebude se jim to líbit?...
Rozpoznatelnost lidí řeší prohlášením autorů obrázků, že nebyly generované konkrétní osoby a tudíž případná podobnost je čistě náhodná. V případě sporu by se podobnost musela dokládat něčím nenáhodným, např. kdyby tam bylo rozpoznatelné tetování nebo nějaký nenáhodný rys.

Tady je ještě dobré připomenout, že třeba Adobe AI se učí na Adobe fotobance a tedy ke všem lidem je tam MR. Takže podle mě další krok bude, že v MR přibude nějaká klauzule o AI a pak to už bude úplně v cajku. Stejně tak si myslím, že uživatelům se brzy přestanou AI snímky líbit a budou chtít spíše reálnou fotku (samozřejmě ne všichni, někde mají ty omalovánky smysl - třeba doufám, že Žamboch je začně používat na svých obálkách místo těch stršných ilustrací co má teď).
+shalom3 Hodnocení: +1
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +627

PředchozíDalší

Zpět na Fotolia