Paypal neodeslal peníze

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Paypal neodeslal peníze

Příspěvekod kacka » 8. listopad 2023 18:37

tak tohle mi KB odpovida cca na kazdy dotaz ohledne toho kdyz se ptam jestli by mohli aspon dat potvrzeni o tom, ze tu platbu od nich vratili...jakoze porad papouskuji jednu a tu samou informaci
asi jako ten PayPal. V tom mi to prijde uplne bezvychodne jak ani jeden neni schopen rict co se deje.

minule mi pani rekla, ze mi nebude davat potvrzeni na to, co se nestalo.. zatimco v jinem pripade tu nekdo psal jak byli ochotni
Hodnocení: 0
kacka

IP: 2a02:8308:294:e800:15cf:d6dc:add8:16xx

Reputace: 0

Příspěvekod Ubu Mbekele » 8. listopad 2023 18:48

Jako potvrzení "toho co se nestalo" prý slouží pdf výpis z účtu. Je možné ho použít i v soudním řízení. Prý nejde upravit. Po telefonu mi doporučila zvážit oznámení policii. Zatím se mi do toho nechce. Zkusím ještě počkat týden a potom se půjdu policajtů zeptat co s tím. Trestní oznámení by asi bylo dobré podat nějak synchronizovaně, aby mělo větší váhu.
Ubu Mbekele

IP: 85.163.138.xx

Příspěvekod kacka » 8. listopad 2023 19:01

ten tyden je ok, myslim si, ze je nas dost na to abychom to kdyztak udelali spolecne, nema cenu aby to delal kazdy za sebe, chtelo by to se nejak dohodnout spolecne pokud to opravdu za tu lhutu neprijde ani nebude zadna snaha o komunikaci
... ja osobne nevim na jaky organ se primo obratit s timhle problemem
je to poruseni jejich vlastnich podminek o vraceni penez

"We automatically cancel pending or unclaimed payments after 30 days and send the money back to the original payment method. Refunds to bank accounts may take up to 5 business days, while refunds to credit or debit cards may take up to 30 days."

jeste teda jsem pres google nasla, ze zmrazili ucty ruznym lidem bez udani duvodu, ze to slo teda i k soudu
kacka

Příspěvekod Sagi » 8. listopad 2023 20:06

No já bych raději ještě vyčkala a pořád doufám, že to Paypal přece jen v dohledné době vyřeší.
Samozřejmě jsem taky hodně nervozní, protože mi "ztratili" dost velkou sumu, ale soudit se s nimi se mi vážně nechce a viděla bych to fakt jako až krajní řešení, když nic jiného nezbyde (stačilo mi, že jsem se v minulosti soudila se Smartwings kvůli letenkám. Sice jsem nakonec vyhrála, ale trvalo to skoro 5 let! :roll: )
Sagi

Reputace: +41

Příspěvekod Martin » 8. listopad 2023 20:16

Tak podle toho, co jsem tu nacetl usuzuji, ze KB nebo mBank museli ve vsech pripadech odeslat platbu obratem, dle standardniho postoupu, zpatky a to evidentne na ucet Unicredit, kterou ma Paypal jako banku pro Evropu. Byla by velmi mala pravdepodobnost, ze by zrovna existovala cisla uctu bez predcisli zcela stejna tem, ktera vzniknou pri chybnem oriznuti predcisli...

Paypal si ma teda predevsim vyzadat spolupraci se svoji partnerskou Unicredit, kdyz mu v incidentech dokladame nase bankovni vypisy, kde je jasne videt, ze nic nedorazilo na nas ucet KB nebo mBank.

Opravdu nechapu, co to ma znamenat z jejich strany, nikdy jsem to v pripade bankovniho sektoru neslysel a to jsem cetl dost - klient a jeho penize jsou vzdy na prvni miste. Tady nejde jiz o jednotky klientu, ale dle jednotlivych pribehu o desitky klientu a i kdyby smazali to jejich forum a uzavreli evidovane incidenty pres jejich webove rozhrani, tak je jen otazka casu, kdy padne slovo zaloba nebo media.

Pokud si mysli, ze klientela z CR je pro ne nepodstatna, tak se hluboce pletou - opravdu prusvih.
Martin

IP: 2a00:102a:4003:3e65:c535:98c7:5d59:eexx

Příspěvekod Ubu Mbekele » 8. listopad 2023 22:53

Fórum uživatelů Paypalu je přístupné pouze po přihlášení. Veřejnost do něj nemůže nahlížet. Možná by stálo za to poslat Mehmetům a spol. odkaz na tuhle veřejnou diskusi s tím, že někteří už chtějí kontaktovat policii. Třeba by to trochu postrčilo běh věcí. Hrozit jim napřímo soudním sporem je asi zbytečné, protože mohou smazat účet, včetně diskuze na jejich webu.
Ubu Mbekele

IP: 85.163.138.xx

Příspěvekod shalom3 » 8. listopad 2023 23:22

Martin píše:Tak podle toho, co jsem tu nacetl usuzuji, ze KB nebo mBank museli ve vsech pripadech odeslat platbu obratem, dle standardniho postoupu, zpatky a to evidentne na ucet Unicredit, kterou ma Paypal jako banku pro Evropu. Byla by velmi mala pravdepodobnost, ze by zrovna existovala cisla uctu bez predcisli zcela stejna tem, ktera vzniknou pri chybnem oriznuti predcisli...

S tím naprosto souhlasím a už jsem to tu zmínila. Jestliže Paypal posílá primárně peníze na Unicredit a ta pak rozesílá na další banky, jsou tu dvě možnosti. Buď zblbnul Paypal a poslal špatná data do Unicredit nebo zblbla Unicredit a mrví bankovní účty s předčíslím. Že jde jen o účty s předčíslím, to jsme si tady ověřili na řadě případů.
Proč tedy nepodáte stížnost do ČNB? Jedině ta může prošetřit, co se děje s penězi na Unicredit. Tady je odkaz, jak stížnost podat https://www.cnb.cz/cs/verejnost/kontakt ... instituci/.
Pokud by do toho měla vstoupit policie, tak s velkou pravděpodobností začne právě tím.
Na nějaké hromadné žaloby můžete vůbec zapomenout. S tím se v ČR začalo teprve před pár měsíci a je to v podstatě omezeno na spotřebitelské spory. Více zde https://www.penize.cz/ochrana-spotrebit ... ekla-vlada
Je třeba vzít v úvahu, že pokud byste šli do sporu sami, nebude to ani levné ani rychlé.
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod kacka » 8. listopad 2023 23:41

Paypal forum funguje pro neregistrovane jen jako cteni, abyste mohli prispivat, tak tam musite mit ucet a musite se vzdycky prihlasit. Proto ma asi to originalni vlakno tolik shlednuti.

Nicmene ja jsem shodou okolnosti dneska kontaktovala opet podporu s temito udaji, ze banka me neustale odkazuje na ne a ze nemuze nic delat a zminila jsem v predeslem chatu s nimi tu diskuzi s linkem aby si to precetli ze je nas cim dal vice.

A dneska jsem zminila ze jiz nekteri poskozeni zvazuji, ze podniknou pravni kroky kvuli tomu, ze se cely problem nikam nehybe a dal jsem je urgovala s tim, ze je potreba zkontaktovat tu banku, co to posila, nikoliv tu koncovou. Nikdo mi samozrejme dneska neodpovedel. Tak snad to k necemu bude a zitra budu vedet vice.

Mimochodem je mi jasne, ze to zni, ze si to predstavujeme jako Hurvinek valku a nikdo rozhodne nechce aby toto bylo potreba, jen asi spis mluvi vic ta zoufalost kdy je proste stezejni vedet jaky organ by nam mohl pripadne pomoci , protoze to nejsou male castky co tak ctu.
P.S. opet jsem se brodila forem a nasla dva pripady o tom, ze penize vratili po 2 mesicich, z toho jeden pripad je intenzivne kontaktoval a ty penize banka kdesi vyhrabala...
kacka

Příspěvekod shajby » 9. listopad 2023 08:42

Na paypal forum se neni potreba registrovat. Prihlasite se stejnymi udaji jako na svuj paypal ucet. Pokud mozno zkuste to a pridejte tam info, ze mate stejny problem. Cim vice nas bude, tim lepe.
shajby

IP: 89.177.73.xx

Příspěvekod eeee » 9. listopad 2023 11:06

kacka píše:jeste teda jsem pres google nasla, ze zmrazili ucty ruznym lidem bez udani duvodu, ze to slo teda i k soudu

No to jsem si vsiml taky na foru paypalu, kde jsem zbezne omrk, co za dalsi problemy na paypalu lidi mivaji a myslim, ze s Paypalem jsem nadobro skoncil, plus ty scamy tam zminovane, dobre uz bylo, potreboval jsem to jen kvuli marketplace sales, a nakonec mi nabizi i jine moznosti transferu a prislo o 2 kilca vic, nez by za stejne dolary bylo pres Paypal.
eeee

Reputace: +1

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse