Paypal neodeslal peníze

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Paypal neodeslal peníze

Příspěvekod jonnysek » 10. listopad 2023 13:44

kacka píše:ahoj, vcerea vecer mi prisla od Paypalu platba 222Kc, odesilatem je sam PayPal a v kolonce vzkazu bylo toto : " one time courtesy for missing withdrawal, check bank details " dostal to taky nekdo jiny? nechapu.

teda 222kc je jedna z testovacich plateb co mi neodesla pred cca 2 tydny,takze uz to budou snad vracet nebo co?!

takze se jedna platba ti došla na účet ? po 14 dnech ? a ty předchozí nikoliv, kterých bank se problém týká ? já tedy posílal v pondělí :(
Hodnocení: 0
jonnysek

Reputace: +10

Příspěvekod jonnysek » 10. listopad 2023 14:12

Jiri, thank you for contacting us regarding transaction XXXXXXXXXXXX

I have reviewed the payment and I can see that it is a bank withdrawal for XXX.XX CZK from November 6th.

If you can not see the withdrawal in your bank balance yet, please do not worry.

It can take up to 14 days for a bank withdrawal to be completed.

This means that the funds will be on your bank balance no later than November 21st.

However, I am confident that you will receive the funds before this date, so please keep an eye on your bank transactions to know when the funds have been added.

I am very happy that I could assist you with this today.

Thank you for contacting PayPal and for being a valued customer. You may close the conversation by selecting End Message.
jonnysek

Reputace: +10

Příspěvekod kacka » 10. listopad 2023 14:17

jonnysek píše:
kacka píše:ahoj, vcerea vecer mi prisla od Paypalu platba 222Kc, odesilatem je sam PayPal a v kolonce vzkazu bylo toto : " one time courtesy for missing withdrawal, check bank details " dostal to taky nekdo jiny? nechapu.

teda 222kc je jedna z testovacich plateb co mi neodesla pred cca 2 tydny,takze uz to budou snad vracet nebo co?!

takze se jedna platba ti došla na účet ? po 14 dnech ? a ty předchozí nikoliv, kterých bank se problém týká ? já tedy posílal v pondělí :(

Ta castka mi prisla na PayPal a odesilatelem te castky je PayPal sam. Ja jsem posilala 4 platby ( 3 kontrolni, a tu hlavni kde jsem mela nejvic penez uz pred 3 tydny)

Zasazene jsou banky, ktere maji predcisli - mBank / Komercka .. nevim jaka jina ho ma. Prevod na jinou banku jde v pohode ( do 24h jsem mela cash na Cesky sporitelne). Neustale tvrdi, ze do 14 dni od "ztracene" platby nedelaji nic a pak zacinaji trasovat cestu te transakce, ale vzhledem k tomu, ze tady nikdo za ten mesic nema pozitivni vysledek se asi neda moc rict, ze by to fakt nekdo hledal...
kacka

IP: 2a02:8308:294:e800:14cb:8c15:5412:40xx

Reputace: 0

Příspěvekod Neznamy » 10. listopad 2023 15:32

Napsal jsem do pořadu Černé ovce. Možná kdyby jim napsalo víc lidí, třeba by se o to víc zajímali. Že by pochopili, že to není problém jen jednoho člověka, ale vícero lidí.

Takže tímto prosím, zda byste mohli také napsat do Černých ovcí námět na reportáž k této problematice. Čím víc nás bude, tím spíš se do toho pustí. Ti mohou zatlačit aspoň na české banky, aby se v tom víc angažovaly, aby ty zatlačily na PayPal.

Kontakt je:
cerne.ovce [zavináč] ceskatelevize [tečka] cz
Neznamy

Reputace: +58

Příspěvekod gisbern » 10. listopad 2023 16:47

Pridal bych se, pristi tyden zkusim neco sesmolit. Mezitim jsem napsal dopis do KB, ze by tedy mohli nam, jako dlouholetym klientum taky trochu pomoci, minimalne s kontaktovanim UNICREDIT, abychom vedeli, jestli se to VUBEC resi. A ne delat mrtvy brouky, jako ze se jich to netyka.... (Ano, popravde receno oni nic spatne neudelali, ale tyka se to JEJICH klientu) Takze by se tim nejake jejich oddeleni mohlo zacit aspon trochu zabyvat. Staci si vyfiltrovat platby, ktere se vratily na cislo unicredit a s vypisem konfrontovat UNICREDIT. Je jasne, ze z vlastni iniciativy to vracet na ucty nemuzou, neni to jejich ucet a chybejici cislo predcisli si z prstu nevycucaj... Ale rozhodne by to teda, aspon u me, zvysilo kredit KB a mohli bychom se dozvedet, jestli jsou jiz nejak cineny opravne kroky.....
+Neznamy Hodnocení: +1
gisbern

IP: 185.137.146.2xx

Reputace: 0

Příspěvekod Neznamy » 10. listopad 2023 17:24

Mezitím jsem podal podnět na ČNB. Uvidím, zda se tím budou zabývat, zda to vůbec spadá do jejich kompetencí.
+shalom3 Hodnocení: +1
Neznamy

Příspěvekod shalom3 » 10. listopad 2023 18:10

Neznamy píše:Mezitím jsem podal podnět na ČNB. Uvidím, zda se tím budou zabývat, zda to vůbec spadá do jejich kompetencí.

Toto je jediné rozumné řešení, které jsem tu už několikrát navrhovala. Tuzemské banky určitě spadají pod jejich kompetenci. Pokud by alespoň reagovali v tom ohledu, co přesně na těchto bankách proběhlo, bude alespoň argument pro PayPal (ale nelze vyloučit ani to, že chyba je pouze mezi tuzemskými bankami). Rychlejší řešení než toto zřejmě neexistuje.
Já bych to byla udělala už dávno, ale mojí Fio se to netýká, tam převod proběhl ze dne na den.
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod Neznamy » 10. listopad 2023 18:18

shalom3 píše:Tuzemské banky určitě spadají pod jejich kompetenci. Pokud by alespoň reagovali v tom ohledu, co přesně na těchto bankách proběhlo, bude alespoň argument pro PayPal (ale nelze vyloučit ani to, že chyba je pouze mezi tuzemskými bankami).

Jak tu někdo dříve citoval vyjádření od KB:
"Bohužel PayPal není bankovní instituce, nedokážeme tak říci, jak takové situace řeší a nemáme ani možnost řešit z naší strany.“

Takže tipuju, že to ČNB řešit nebude, protože na PayPal nemá žádné páky. Třeba si aspoň posvítí na Unicredit, který ty platby od PayPalu zprostředkovává a tam se třeba něco zjistí. Uvidíme.
+shalom3 Hodnocení: +1
Neznamy

Příspěvekod shalom3 » 10. listopad 2023 19:21

Ano, přesně tak to vidím, je potřeba zjistit, co se děje na Unicredit. Platby z Paypalu tam bezpochyby chodí, jinak by nedorazily ani těm, které mají bankovní účty bez předčíslí. Jako dost pravděpodobné vidím, že Paypal pošle hromadnou částku a k tomu jakýsi příkaz, kam a kolik se má přeposlat. Tam může být jedna chyba - že došlo k nějakému chybnému formátu v případě účtů s předčíslím a Unicredit nemůže tyto peníze distribuovat dále na koncový účet. Stejná chyba může ale nastat až přímo v Unicredit, pak by se ty platby musely ale vracet přímo k nim, a to prakticky bez prodlevy.
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod hypotekyfidler.cz » 10. listopad 2023 22:30

Já si myslím, že ty peníze jsou někde v Unicredit. Představuju si to tak, že tam má paypal jeden účet, kam posílá peníze s nějakým příznakem, kam je má Unicredit poslat dál. Ten, kdo nastavoval ten systém, ale zřejmě nepočítal s tím, že se může platba vrátit. Takže v Unicredit je jeden obrovský účet, přes který neustále chodí spousta plateb a ty vrácené platby se nedají úplně jednoduše indentifikovat. Komunikace Paypal versus Unicredit asi také není úplně dokonalá, protože si píše nějaký "Mehmet z Irska" s nějakou úřednicí z Unicredit, která možná ani neumí anglicky a používá překladač.
ČNB tohle asi nezajímá, ti se spíš starají o to, jestli každý rok pravidelně absolvujeme správná školení a hlavně jestli správně archivujeme záznamy z jednání s klienty.
Tady je asi potřeba se obrnit trpělivostí a pořád otravovat. Možná by se to dalo urychlit trestním oznámením na hospodářskou kriminálku na neznámého pachatele (ideálně všichni poškození dohromady). Pokud by se začali policajti vyptávat v Unicredit, tak by jim to asi nebylo příjemné a mohlo by je to rozpohybovat
hypotekyfidler.cz

Reputace: +341

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse