Paypal neodeslal peníze

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Paypal neodeslal peníze

Příspěvekod kacka » 11. listopad 2023 13:22

shalom3 píše:Ještě mne napadla jedna věc. Zkusit podat reklamaci přímo na Unicredit - zde je reklamační formulář
https://www.unicreditbank.cz/cs/obcane/ ... mular.html
Napsala bych to asi takto:
Dne xx jsem obdržela avizo PayPal o výplatě částky xx Kč - viz příloha. Všechny částky, které mi PayPal dosud vyplácel, chodily na můj účet číslo xxx z Vašeho účtu číslo xxxx. Žádám o prověření, zda výše uvedená částka přišla na tento Váš účet a zda byla Vaší bankou následně zaslána na můj účet.

tohle je super napad!to bych mozna zkusila nejdriv a asi to ted o vikendu zkusim spachat
ja bych tomu asi celkove dala ten mesic od odeslani platby, prozatim jsem cetla, ze to treba vratili po 1-2 mesici max. Coz je sice neprijemny, ale lepsi nez dratem do oka.
rikam si jestli se to treba od tech dat odeslani nezacne posilat zpatky? ale spis verim tomu, ze jak se maznulo predcisli tak to tak jenom sedi a neni to identifikovany ta platba.
Hodnocení: 0
kacka

IP: 2a02:8308:294:e800:f08e:f084:e27f:90xx

Reputace: 0

Příspěvekod shalom3 » 11. listopad 2023 13:39

Ještě bych tam doplnila: Vzhledem k tomu, že můj bankovní účet má předčíslí, žádám o prověření, zda nedošlo např. k nějakému problému právě s předčíslím.

Za tento pokus opravdu nic nedáte. Podle mých bohatých zkušeností tlachy se zákaznickým centrem nemají většinou cenu, písemná reklamace naopak bývá řešena poměrně brzy. Databázové prohledání obratů na konkrétním účtu při zadání konkrétní částky a konkrétního data by měl být vcelku rychlý proces.
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod kopr » 11. listopad 2023 15:21

A UniCredit banka vám napíše, že můžete reklamovat pouze váš vlastní účet u nich,takže prověření cizího účtu nepřipadá v úvahu.
kopr

IP: 198.16.76.xx

Příspěvekod navstevnik4 » 11. listopad 2023 19:38

Poslal jsem do PayPal screenshot obrazovky, účtu z mBank s datumem kdy mely penize přijít, jako důkaz že nepřišly, odepsala Jenny, že to do 5 dnů prověří.
Teď už tomu moc nevěřím, jednou se to asi vyřeší, až se to časem dostane k nějakým hlavounům ale letos už to asi nebude :(
navstevnik4

IP: 213.226.240.1xx

Příspěvekod gisbern » 11. listopad 2023 20:47

Ja si myslim, ze ta reklamace u UNICREDIT, kdyz jim napiseme vsichni, by mohla neco zpusobit, i kdyz nejsme jejich klienti a myslim, ze je to velice dobry napad, kde zacit. Ja jim urcite napisu i s cislem uctu. Pojdme do toho... treba dostaneme aspon info, jestli se neco deje...
gisbern

IP: 185.137.146.2xx

Příspěvekod kac » 11. listopad 2023 21:43

gisbern píše:Ja si myslim, ze ta reklamace u UNICREDIT, kdyz jim napiseme vsichni, by mohla neco zpusobit, i kdyz nejsme jejich klienti a myslim, ze je to velice dobry napad, kde zacit. Ja jim urcite napisu i s cislem uctu. Pojdme do toho... treba dostaneme aspon info, jestli se neco deje...

taky do toho jdu, je to to nejmensi..a nic za to nedas
kac

IP: 2a02:8308:294:e800:9df8:226f:56a7:28xx

Příspěvekod shalom3 » 11. listopad 2023 22:37

Mám pocit, že by to mohlo mít naději na úspěch. V mnoha případech nekomunikují banky spolu napřímo - třeba v případě placení kartou jde také o to, že nezbytným účastníkem transakce je karetní společnost (Mastercard, Visa...). A platby kartou určitě reklamovatelné jsou. Držím palce a dejte vědět.
shalom3

Příspěvekod radim82 » 11. listopad 2023 22:57

Jestli máte Reference SEPA čísla převodů tak určitě bych reklamaci v Unicredit podal. Já pořád na ně od Paypalu čekám. Nějak mi je nechtějí poslat. Pořád píšou, že platby vysledují a do několika dní mi přijde od Paypalu e-mail. Zatím jsem podal u Mbank sledování plateb, ale bohužel jen s ID čísly transakce co mám na účtu na Paypalu, což jim asi stačit nebude. Tak čekám jak se Mbank vyjádří. Kdyby mi potvrdily písemně, že platby vrátily zpět tak druhý krok bude kontaktování Paypalu a reklamace u Unicredit. A doufám, že ke třetímu kroku nedojde a Všem poškozeným začnou vracet jejich peníze :).
radim82

IP: 2a02:8308:c008:1400:803f:9a1a:302c:52xx

Příspěvekod shalom3 » 12. listopad 2023 01:55

Možná by nebylo od věci přiložit k reklamaci Unicredit též CSV soubor vyexportovaný z Paypalu - ten obsahuje mj. položku Reference Txn ID, což by mohlo posloužit k identifikaci platby.
shalom3

Příspěvekod Neznamy » 12. listopad 2023 09:33

radim82 píše: Pořád píšou, že platby vysledují a do několika dní mi přijde od Paypalu e-mail.

Tohle mi slibovali před 14 dny. A myslíte, že mi něco poslali? Samozřejmě že ne. Podpora PayPalu je slibotechna, nic jiného.
Neznamy

Reputace: +58

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse