Paypal neodeslal peníze

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Paypal neodeslal peníze

Příspěvekod eeee » 12. listopad 2023 12:06

bohuzel unicredit bank jsem volal hned, jeste nez zacalo trasovani, pani byla prijemna a chapava, potvrdila, ze obsluhuji Paypal, ale o to ji muze pozadat jen koncova banka, kam penize mely prijit nebo vlastnik uctu, tzn Paypal. A tym, ktery ma tenhle problem v Paypalu na starosti, podle me zatim ani nevi, ze nejaka unicredit bank existuje, nebo vi, ale nevi co s tim, protoze ma stovky nesparovanych plateb v gulasi a porad nevi proc. V mbank je zadost od te doby uz i s urgenci, davno po uplynuti doby s dotazem na platbu s presnou castkou, a uctem z jakeho mela prijit. Nedostal jsem ani odpoved jakou uz tady nekteri mate, tzn. ze castka prisla se spatnym cislem, ale byla vracena odesilateli. Zadost v mbank je nevyrizena i pres to, ze castka vcetne haleru je atypicka a velmi dobre dohledatelna, maji vpici.
Spadam uz do tech, kteri by meli mit nejspis zaslanou castku znovu po 30 workdays automaticky, jak nekdo uvadel vynatek z TOS. Oh wait, ale moje banka ma predcisli :lol: takze to vidim tak na leden unor...
Hodnocení: 0
eeee

Reputace: +1

Příspěvekod eeee » 12. listopad 2023 12:31

radim82 píše:Jestli máte Reference SEPA čísla převodů tak určitě bych reklamaci v Unicredit podal. Já pořád na ně od Paypalu čekám. Nějak mi je nechtějí poslat.

Paypal ani zadne SEPA na ukazani nema, do Unicredit beztak posila jen velke castky na pokryti obycejnych platebnich prikazu v ramci CR, aby usetril. Na co jineho by pak vubec potreboval nejakeho prostrednika a starosti s tim. Pokud plati individualne za SEPA, to by mohl rovnou posilat SEPA uzivatelum do banky na IBAN misto do nejake Unicredit, jako pateho kola u vozu, a zadny problem s pomlckou by nikdy neexistoval. Jenze prostrednik tady hraje uplne jinou roli, optimalizaci nakladu.

I proto si myslim jaky pruser to pro ne je, protoze to bylo cele zalozene na spravnosti dat automatickych prikazu pres api a inventurach, a ted to cele pada to do fail payment kose a bude to prace pro popelku, nebo se na to nakonec vyserou a zaplati bez individualniho dohledavani.

Poslal jsem to s odkazy sem, a na paypal community do redakci cz news portalu, ale evidentne to neni moc tema, jinak uz bych si to na WC precet. Je to holt okrajovka a la krypto, a krypto aspon vyvolava pekne vasne lopat v diskuzich a kliky na reklamu se mnozi. Ted se toci hrachy na valkach a politice, a paypal jsme holt jen nerdi :D :lol:
eeee

Příspěvekod gisbern » 12. listopad 2023 12:41

No, uplne nejlespi reseni (i kdyz ne uplne koser) by bylo, kdyby PAYAPAL dovolil postizenym si to s UNICREDIT a koncovou bankou vyresit sam. Tj. vsichni mame alepson ID platby, ktere je jednoznacne a dohledatelne. Takze kazdy by, s papirem s ID od paypalu, a chybejici castkou to na sve pobocce vyresil sam, UNICR. by si castku overila u koncove banky a odeslala znovu, se spravnym prefixem... I tak by je to stalo nejaky cas, ale myslim, ze by to bylo nejrychlejsi.... Unicredit by od paypalu akorat potrebovala vypis neuskutecnenych ID...
gisbern

IP: 185.137.146.2xx

Reputace: 0

Příspěvekod shalom3 » 12. listopad 2023 15:22

Jenže, jak se to už dlouho vleče, platby pravděpodobně nebudou na Unicredit, ale zase zpátky na Paypalu, kde si jich nikdo nevšímá nebo neví, co s nimi.

Koukám teď na jedno avizo platby od Paypalu, kde je věta:
It could take 1-2 business days for the money to appear in your bank account, depending on your bank. If it takes longer, please contact your bank.
Fakt, dobrá rada. Ale vypadá to, že se to nějak zacyklilo - jeden odkazuje na druhého a nikdo není schopen nic řešit.
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod Soir » 12. listopad 2023 17:50

Nyní jsem se díval na PayPal a mám tam vrácenou částku od mBank dne 9.11. Takže dne 7.10. odesláno na mBank a 9.11. vráceno. Sice byla celková částka o 200 Kč snížena (poplatek, jiný kurz, jiný důvod). Toto již neřeším. Už jsem se s celkovou částkou pomalu začal loučit a poplatek beru jako cennou zkušenost, že do mBank už posílat nikdy nebudu a odeslané částky budu posílat v nízkých peněžních dávkách, třeba každý den, ale až po zjištění obdržení v cílové bance. Přeji vám, ať vám to také úspěšně skončí.
Soir

IP: 62.233.57.xx

Příspěvekod kac » 12. listopad 2023 20:29

Soir píše:Nyní jsem se díval na PayPal a mám tam vrácenou částku od mBank dne 9.11. Takže dne 7.10. odesláno na mBank a 9.11. vráceno. Sice byla celková částka o 200 Kč snížena (poplatek, jiný kurz, jiný důvod). Toto již neřeším. Už jsem se s celkovou částkou pomalu začal loučit a poplatek beru jako cennou zkušenost, že do mBank už posílat nikdy nebudu a odeslané částky budu posílat v nízkých peněžních dávkách, třeba každý den, ale až po zjištění obdržení v cílové bance. Přeji vám, ať vám to také úspěšně skončí.

to je skvela zprava! tak ja doufam, ze to tak bude i u vsech!
200kc je jejich chargeback / poplatek za vraceni platby na puvodni platebni metodu coz je dost absurdni zvlast po tomhle incidentu

me 9.11. poslali castku asi 222 kc ( coz byla hodnota jedne z testovacich plateb po tom co to neslo)
ale byl tam vzkaz ze je to kompenzace za ztracene platby a ze z toho mam platit ty poplatky nebo co.
dodneska tomu nerozumim jak je mozne ze jsem to teda dostala jen ja.
kac

IP: 2a02:8308:294:e800:e19e:9c72:92f6:c8xx

Příspěvekod eeee » 13. listopad 2023 07:56

Soir píše:Nyní jsem se díval na PayPal a mám tam vrácenou částku od mBank dne 9.11. Takže dne 7.10. odesláno na mBank a 9.11. vráceno.

To je pekne ale jakto, ze je to drive nez moje... odeslano o 3 tydny driv v zari, ja zatim nic
eeee

Příspěvekod Navstevnik_3 » 13. listopad 2023 08:05

Soir / muzu se zeptat jake komplet kroky jsi provedl a v jakem poctu?
Me prijde, ze uz jsem udelal dost a porad bez vysledku :(

Jinak gratulace k vyreseni (a ticha zavist :) )
Navstevnik_3

Reputace: +5

Příspěvekod Soir » 13. listopad 2023 08:21

Navstevnik_3 píše:Soir / muzu se zeptat jake komplet kroky jsi provedl a v jakem poctu?

1. Žádost o prověření transakce ze strany mBank v uvedeném období, kdy mělo dojít k dokončení transakce do banky
2. Kontaktování písemně asistenta přes stránky PayPal a sdělení problému, několik urgencí, pak od asistenta PayPal přišel link, na který jsem poslal výpis z mBank, že částka nepřišla
3. Trpělivost a čekání, že se to vyřeší
Soir

IP: 62.233.57.xx

Příspěvekod kac » 13. listopad 2023 08:54

Soir píše:
Navstevnik_3 píše:Soir / muzu se zeptat jake komplet kroky jsi provedl a v jakem poctu?

1. Žádost o prověření transakce ze strany mBank v uvedeném období, kdy mělo dojít k dokončení transakce do banky
2. Kontaktování písemně asistenta přes stránky PayPal a sdělení problému, několik urgencí, pak od asistenta PayPal přišel link, na který jsem poslal výpis z mBank, že částka nepřišla
3. Trpělivost a čekání, že se to vyřeší

muzu se zeptat ta komunikace s bankou byla osobne na pobocce nebo pres linku? sice mam KB ale mam pocit, ze ta elektronicka komunikace nicemu nepomaha :(
kac

IP: 2a02:8308:294:e800:9c81:a1eb:51cd:dexx

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse