Vlákno stížností a nářků

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Vlákno stížností a nářků

Příspěvekod shalom3 » 24. leden 2024 15:41

Tak schválně - dala jsem včera již tento odkaz na test rozpoznání do jiného vlákna - můžete si zkusit rozpoznávání pravých a umělých obrázků.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/tech ... .seznam.cz
Vidím jako poměrnou nevýhodu, že řadu snímků např. u článků a popularizačních materiálů, reklam apod. si nikdo podrobně neprohlíží a tedy ani nevnímá chyby u vygenerovaných snímků. Tedy v mnohých případech budou bohužel stačit.
+Ubu Mbekele, +ivusakzkrabice Hodnocení: +2
shalom3

Reputace: +1116

Příspěvekod ivusakzkrabice » 24. leden 2024 17:34

Úspěšnost 67 %
Bylo toho moc a děsně mě to nebavilo, nikdy mě nebavilo dělat rešerše fotek ;)
+Ubu Mbekele, +shalom3 Hodnocení: +2
ivusakzkrabice

Reputace: +734

Příspěvekod admin » 25. leden 2024 11:30

shalom3 píše:Tak schválně - dala jsem včera již tento odkaz na test rozpoznání do jiného vlákna - můžete si zkusit rozpoznávání pravých a umělých obrázků.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/tech ... .seznam.cz
Vidím jako poměrnou nevýhodu, že řadu snímků např. u článků a popularizačních materiálů, reklam apod. si nikdo podrobně neprohlíží a tedy ani nevnímá chyby u vygenerovaných snímků. Tedy v mnohých případech budou bohužel stačit.

Mrknul jsem na to a tedy víceméně každá z těch fotek byla věrohodná, vůbec bych nepřemýšlel nad tím, že by byla vygenerovaná. Ale je to tam dané i výběrem, byly to malé obrázky, hodně ořezané. Nicméně dovedete si představit, kde ta technologie bude za rok? A co za 10 let?!
Hodnocení: 0
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +569

Příspěvekod shalom3 » 25. leden 2024 13:31

A fotobanky začínají být lehce preventivně předposrané. Zrovna dneska mi přišel z Dreamstime e-mail, že museli vyhodit obrázek vytvřený umělou inteligencí vč. náhledu :lol: . Šlo o Young girl ancient marble sculpture, woman head in antique style, že to je časově citlivé :lol: . Asi se socha podobala nějaké soudobé celebritě.
+Ubu Mbekele, +zdenat5 Hodnocení: +2
shalom3

Příspěvekod Ubu Mbekele » 25. leden 2024 14:41

Na Dreamstime mi vyházeli starší obrázky kosatek a delfínů - pozadí voda, žádné delfinárium, protože jsou prý v rozporu s etikou. Je to trochu divná etika. Předtím vyhazovali všechno, co podle nich mohlo odkazovat na starý otrokářský Jih. Na Dreamstime jsou debilové ze všech debilů nejdebilovatější...
+zdenat5 Hodnocení: +1
Ubu Mbekele

Reputace: +80

Příspěvekod ivusakzkrabice » 25. leden 2024 16:00

Ubu Mbekele píše:Na Dreamstime mi vyházeli starší obrázky kosatek a delfínů - pozadí voda, žádné delfinárium, protože jsou prý v rozporu s etikou. Je to trochu divná etika. Předtím vyhazovali všechno, co podle nich mohlo odkazovat na starý otrokářský Jih. Na Dreamstime jsou debilové ze všech debilů nejdebilovatější...

Nebylo pod fotkou napsáno, že nešlo o lov tuňáků :)
ivusakzkrabice

Příspěvekod shalom3 » 25. leden 2024 16:39

Dneska už není prakticky možné se strefit do něčeho, co by nedporovalo různým vykonstruovaným "pseudoetikám". Zato reálné svinstvo, to se rozmáhá jak houby po dešti.
+PandaWild, +Ubu Mbekele, +zdenat5 Hodnocení: +3
shalom3

Příspěvekod ivusakzkrabice » 7. únor 2024 22:28

Koukám, že bude čím dál náročnější vysvětlit počítači, že jsem člověk. Tenhle kvíz jsem dělala, když jsem si chtěla pokecat s chatbotem :D :lol:
jsi-clovek-pokracuj.png
jsi-clovek-pokracuj.png (65.37 KiB) Zobrazeno 1837 krát

Ale dopadlo to dobře: Prej jsem člověk a můžu pokračovat ;)
+zdenat5 Hodnocení: +1
ivusakzkrabice

Příspěvekod Painter » 15. únor 2024 16:12

Tak tento týden jen pár prodejů po 0,1/0,3 . Úplně se vyply větší prodeje od začátku roku. Jde to totálně do pr... zadku. Takhle je fakt asi lepší jít se ven projít než něco tvořit. :(
Podávám oficiální stížnost. :)
Painter

IP: 178.255.168.xx

Reputace: 0

Příspěvekod navstevnik2 » 23. únor 2024 13:07

Prodeje jsou v háji ale občas se pobavím tím že Ai dám nějakou jednoduchou otázku a on hledá na netu ale nechápe :)

Obrázek
+PandaWild, +zdenat5 Hodnocení: +2
navstevnik2

IP: 213.226.240.1xx

Reputace: 0

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse