Kam dál ... svět fotobank se smršťuje

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Kam dál ... svět fotobank se smršťuje

Příspěvekod rostik924 » 1. březen 2024 22:24

PandaWild píše:Ai na Adobe - nahrával jsem AI (ze Stable Diffusion) celý minulý rok - brali velmi ochotně (brali prakticky všechno) a velmi dobře se to prodávalo. Ale ke konci roku začali stále více vyhazovat, až jsem to vzdal a už AI obrázky nenahrávám, je už teď velmi malá úspěšnost příjmu. Možná z jiných generátorů bude vyšší úspěšnost, s vyšší kvalitou. To co tam mám nahrané se prodává stále docela dobře.

Zdravím, používám na tvorbu AI stránku mage space, je to vlastně webová stabble difusion v základní placené verzi. Pak přejdu na stránku DGB.LOL . Je to perfektní místo kde je spousta free aplikací na ůpravu a upscale naprosto zadara, i když ja mám verzi za 5 euro měsíčně, ale není problém ji používat zdarma, jen to pak všechno o něco déle trvá. podpora je přes Discord a admin(majitel stránky) reaguje do hodiny. tam nejdřív proženu obrázky 2x přes aplikaci Image Fixer s nastavením DGB Denoise Sharpen s úpravou barev, pak upscaluju na aplikaci DGB LOL (Iota) 8x (8x zvětšení) pak je potřeba udělat popisy, buď použiju Stock submiter, nebo placenou aplikaci AI Stock Image Tagger, která je na DGB lol k dispozici, jen je potřeba pořídit API klíč. Nahraju na Adobe. Úspěšnost cca 98%
Je potřeba si na DGB LOL pročíst FAQ, stránka má určité nároky pro používání.
Stránka nemá jen upscaler je ttam spousta dalších nástrojů jako Midjourney Splitter/Upscaler, Midjourney Zoom, AI Image to Vector, DPI Enhancer, atd. Chce to prozkoumat. Úžasná služba
Hodnocení: 0
rostik924

Reputace: +5

Příspěvekod PandaWild » 4. březen 2024 12:10

Píše mi známý, co vlastní reklamní agenturu - ještě před rokem používali jen obrázky z fotobank, ale během roku postupně přešli na AI a už si teď vše generují jak potřebují sami. I texty teď už generují pomocí AI. Tedy - budoucnost fotobank je dost nahnutá.
+zdenat5 Hodnocení: +1
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Bananaboy » 4. březen 2024 20:16

Teda neviem ako vy ostatní, ale ja zatiaľ vidím na AI viac pozitívnych vecí, ako negatívnych. Fotobanky išli do kytek už pred nástupom AI, takže AI nemá priamu vinu na ich úpadku. AI ten úpadok fotobánk tak akurát urýchlila.

S AI je všetko rýchlejšie a lepšie. Môžem si zadarmo vygenerovať spústu ilustračných obrázkov do videí presne podľa mojich predstáv. Napísať YouTube skript mi predtým trvalo niekoľko hodín a bol to doslova pôrod, teraz s YouTube Script Writerom ho mám za 10 sekúnd a je omnoho lepší, ako keby som ho písal sám. Za ďalších 10 sekúnd ten skript prevediem pomocou AI hlasu na komentár k videu, no proste paráda o ktorej som mohol v minulosti iba snívať!

Áno, na fotobankách to bola skvelá jazda a budem na ňu rád spomínať, ale žiaľ táto loď už odplávala a je potrebné sa vyvinúť v niečo iné.
+joncko, +zdenat5 Hodnocení: +2
Bananaboy

Reputace: +1077

Příspěvekod Pavson » 5. březen 2024 06:49

Mazec že umělá inteligence vygeneruje takové video

https://stock.adobe.com/cz/search/video ... t_facets=0

nevíte v čem je to generované?
Pavson

IP: 109.81.92.xx

Reputace: 0

Příspěvekod navstevnik22 » 5. březen 2024 23:26

Pavson píše:Mazec že umělá inteligence vygeneruje takové video

https://stock.adobe.com/cz/search/video ... t_facets=0

nevíte v čem je to generované?

Tipujem, ze asi v tomto: https://runwayml.com/
navstevnik22

IP: 85.135.159.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod PandaWild » 6. březen 2024 07:47

Mně to přijde i na AI dost nedokonalé. :? Jestli to nedělal ručně a jen to označil za AI? To vypadá jak když vezme video mraků, natočené z okna letadla, a na to nalepí fotku letadla které morfováním trochu deformuje. Letadlo se pootáčí dost nerovnoměrně, části letadla trochu ujíždějí, na letadle nejsou vidět pohyblivé odlesky mraků ale odlesk přistávací dráhy, a červenému nechal i kolo venku. Asi by to ruční montáží udělal kvalitněji. Pro použití AI svědčí to, že si na jednom křídle nese kousek mraků, takovou chybu by ručně neudělal.
PandaWild

Příspěvekod Egeris » 6. březen 2024 09:45

Ono i když se zakoukáte na motory těch letadel, uvidíte, jak se po čase různě deformují, protahují a podobně. Na první pohled možná hezké, ale při bližším zkoumání je to nepovedené.
+PandaWild Hodnocení: +1
Egeris

Reputace: +117

Příspěvekod shalom3 » 6. březen 2024 12:57

Přiznám se, že to na mne už na první pohled působilo naprosto nepřirozeně, detaily jsem se vůbec nezabývala. To ale tak bylo i u pouhých obrázků vytvořených AI zhruba tak 1-2 zpátky. Jasně, že video je mnohem náročnější na HW, ale tam se výkony také rapidně zvyšují. Asi zanedlouho opravdu nebude možné poznat, co je pravda a co je vygenerované. Nevím ale, jestli je to správná cesta vzhledem k různému možnému zneužívání a manipulaci s nepřemýšlejícími masami. Různé ideologie podepřené obrazovým materiálem budou určitě daleko účinnější než jen ty šiřené textově.
+zdenat5 Hodnocení: +1
Naposledy upravil shalom3 dne 6. březen 2024 13:01, celkově upraveno 1
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod PandaWild » 6. březen 2024 13:01

Zda to je správná cesta, to je celkem bezvýznamné, protože "zkrátka to tak bude", je to nezadržitelný budoucí trend.
+Ubu Mbekele, +shalom3, +zdenat5 Hodnocení: +3
PandaWild

Příspěvekod Egeris » 6. březen 2024 14:03

shalom3 píše:Přiznám se, že to na mne už na první pohled působilo naprosto nepřirozeně, detaily jsem se vůbec nezabývala. To ale tak bylo i u pouhých obrázků vytvořených AI zhruba tak 1-2 zpátky. Jasně, že video je mnohem náročnější na HW, ale tam se výkony také rapidně zvyšují. Asi zanedlouho opravdu nebude možné poznat, co je pravda a co je vygenerované. Nevím ale, jestli je to správná cesta vzhledem k různému možnému zneužívání a manipulaci s nepřemýšlejícími masami. Různé ideologie podepřené obrazovým materiálem budou určitě daleko účinnější než jen ty šiřené textově.

Těch detailů je tam víc. Motory se netočí, na trupu letadla se odráží budova letiště, slunce mění barvu z oranžové přes bílou až do růžové, to druhé letadlo letí s vysunutým předním podvozkem ( :lol: )
Egeris

Reputace: +117

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse