Adobe stock / Fotolia

Re: Adobe stock / Fotolia

Příspěvekod shalom3 » 23. leden 2025 23:25

Léta běží a já se musím přiznat, že mám čím dál tím méně jasno v definici toho, co je to POKROK. :oops:
+Ubu Mbekele Hodnocení: +1
shalom3

Reputace: +1125

Příspěvekod navstev » 27. leden 2025 22:26

Tak Nvidia klesla na burze o 17 procent, kvůli nové firmě z Číny co má AI model vybudovaný za zlomek ceny co ostatní konkurenti, tím možná AI bublina dostala trhlinu a už se nebude tolik generovat a taky už asi nebudou potřeba Adobe Missions pro trénování.

https://www.patria.cz/zpravodajstvi/624 ... --13-.html
Hodnocení: 0
navstev

IP: 213.226.240.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod Ubu Mbekele » 27. leden 2025 23:39

Dost pochybuji, že Adobe najednou opustí svůj projekt s AI , který je založen na transparentních zdrojích učení a autorských právech. Jestli pro nás mise budou, nebo nebudou, nelze predikovat. Mise byly rozesílány individuálně. Někdo jich měl jen několik a jiný se z toho náporu mohl zbláznit. Očekávám, že časem do konkurenčního boje vstoupí právníci a napadnou Číňany kvůli autorským právům. Uvidíme, pokud mise budou, tak to bude příjemný bonus. I přes velký propad Šutru, mi fotobanky, za leden obživu zajistily. Adobe je meziročně mírně lepší a zbytek se ještě ukáže.
Ubu Mbekele

Reputace: +85

Příspěvekod shalom3 » 28. leden 2025 00:42

No, s těmi právníky a autorskými právy v Číně bych nebyla optimistická - myslím, že by těch právníků muselo být ve světě mnohem více a že by nesměli řešit nic jiného - myslím, že Čína si moc hlavu s autorskými právy v žádné oblasti nedělá.
shalom3

Reputace: +1125

Příspěvekod admin » včera, 09:59

Tak já si myslím, že mise budou potřeba ještě dlouho. Že toho obrazového materiálu pro AI je ještě hodně málo. Stačí, když si zkusíte vygenerovat nějaké méně profláklé zvířátko - třeba krtka. To pak z toho vypadávají pěkní mimozemšťani :)))

A ta čína teda dosti překvapila. Moc dobře o tom píše Zandl - koho to trochu zajímá a chce vědět fakta, která jsou smysluplně napsaná - https://zandl.substack.com/p/88-deepsee ... zdne-brany
+Ubu Mbekele Hodnocení: +1
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +582

Příspěvekod ivusakzkrabice » včera, 22:13

Zatím je ten firefly dost zoufalství ve vytváření obrázků, myslím, že se furt co učit, takže mise budou fakt potřeba.
ivusakzkrabice

Reputace: +738

Předchozí

Zpět na Fotolia