Adobe stock / Fotolia

Re: Adobe stock / Fotolia

Příspěvekod Ubu Mbekele » 30. září 2025 12:52

Já mám 25 - 55 scén - submisions za 30 USD. Tedy poněkud jiné počty. Také to nesmí být focené doma. Všechny použité předměty chtějí vyfotit i jako produktovku, izolovaně. Dřív platili každý pokus zvlášť, takže pokud jednotlivost neseděla, vyhodili jen ji. Teď vyhodí celou práci, kvůli jediné chybě. Tak nevím komu se to vyplatí...
Hodnocení: 0
Ubu Mbekele

Reputace: +160

Příspěvekod Painter » 30. září 2025 17:48

mám to samé. Chtěl jsem tam přispět, protože píšou, že účast povede k dalším misím v budoucnu, asi proto je tam takový šibeniční termín. Má to být spší test. Ale přesně jak píšeš nechce se mi fotit vše a pak kvůli jedné chybě to vyhodí všechno
Painter

IP: 109.164.50.xx

Reputace: 0

Příspěvekod Ubu Mbekele » 30. září 2025 20:29

Pěkná pakárna tam jsou požadované fotky velkých předmětů na neutrálním pozadí. Za těch pár centů se mi opravdu nechce zapínat světla a stavět pozadí. Když to udělám, tak budu dostávat víc podobných misí za méně peněz v kratším čase. A to se vyplatí... :mrgreen:
Ubu Mbekele

Příspěvekod TomasK » 1. říjen 2025 12:29

Ubu Mbekele píše:Pěkná pakárna tam jsou požadované fotky velkých předmětů na neutrálním pozadí. Za těch pár centů se mi opravdu nechce zapínat světla a stavět pozadí. Když to udělám, tak budu dostávat víc podobných misí za méně peněz v kratším čase. A to se vyplatí... :mrgreen:

Nejspis i ten cas s tim straveny nebude jen hodina, tak je to vlastne eknomicka sebevrazda :mrgreen: Mozna si mysli, ze tu mame levne zivotni naklady, tak to proste zkousi.
TomasK

Reputace: +32

Příspěvekod shalom3 » 3. říjen 2025 15:30

Tak nějak se mi zdá, že různí rodinní fotografové vydělají více - nafocením dětiček u vánočních stromků, narozenin s dortíkem.....I různí brigádníci dnes berou kolem 150 Kč/hod.
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod Ubu Mbekele » 3. říjen 2025 17:11

Tak poslali mise na dalších cca 800 fotek po padesáti centech za kus. Polovina předmětů má být focena izolovaně. Opět vše pohromadě a sebemenší chyba znamená zbytečnou práci. Termín 17. 10. ... :mrgreen:
Ubu Mbekele

Příspěvekod Ubu Mbekele » 3. říjen 2025 17:59

Špatně jsem to napsal. Všechny použité předměty musí být foceny izolovaně. Zřejmě je jedno jak reagujeme. Mise dostaneme tak jako tak a kdo chce, co chce udělá... :D
Ubu Mbekele

Příspěvekod Painter » 4. říjen 2025 06:36

Nechápu proč to dělají takto dohromady. Ono tam i nahrát 330 fotek na jednu misi a začít to popisovat je na po... Kdyby dali 33 misí po 10 fotkách, tak je to pohoda a navíc odpadne, že zkazíš jednu fotku a vyhodí všechno. Zas na druhou stranu alespoň pro mne kde vemu 330 fotek a za každou hned na ruhu 0,5$ (samozřejmě pokud nevyhodí). Třeba outdoor vybavení už jsem fotil a dá se to sekat celkem kdekoliv. Nemusí se jet na nádraží nebo letiště :D jako u další mise.
Nikde jsem se nedočetl jestli to můžu nasekat z jednoho téma nebo musí být jiný. Jako můžu vzít spacák, nůž, termosku.... a prostě poskládat 30 scén. Pak by to i usnadnilo focení objektů jednotlivě. Ale nevím jak se to moc může opakovat...
Painter

IP: 109.164.50.xx

Reputace: 0

Příspěvekod Ubu Mbekele » 4. říjen 2025 10:41

Na stejné předměty je povoleno maximálně 5 scén s různými úhly a osvětlením. Těžko říct zda budou tolerovat postupnou obměnu těch pěti předmětů, nebo musí být pokaždé úplně jiné. Je to loterie s nákladným vstupem a mizernou výhrou.
Ubu Mbekele

Příspěvekod Ubu Mbekele » 4. říjen 2025 10:47

Tohle hromadné odesílání je pro Adobe super výhodné, protože dostanou spoustu materiálu úplně zadarmo, když kvůli maličkosti vyhodí misi se třiceti scénami a 29 scén použijí. Důvody vyhození zásadně nesdělují. Píší jen něco o porušení pravidel.
Ubu Mbekele

PředchozíDalší

Zpět na Fotolia