Adobe stock / Fotolia

Re: Adobe stock / Fotolia

Příspěvekod Painter » 5. říjen 2025 17:06

Ubu Mbekele píše:Tohle hromadné odesílání je pro Adobe super výhodné, protože dostanou spoustu materiálu úplně zadarmo, když kvůli maličkosti vyhodí misi se třiceti scénami a 29 scén použijí. Důvody vyhození zásadně nesdělují. Píší jen něco o porušení pravidel.

To právě že ne. Vyhodí celou sadu, tak by neměli použít nic. My nedostaneme nic, tak by nemělo být použito nic. Kdyby to bylo třeba 20 misí, tak 19 použijou a zaplatí a 1 nepoužijí. Jestli to dělají tak, že vyhodí, contributor nedostane nic a oni to použijou, tak je to pěkná prasárna - ale čemu se dnes divit :D
+Ubu Mbekele Hodnocení: +1
Painter

IP: 109.164.50.xx

Reputace: 0

Příspěvekod Ubu Mbekele » 5. říjen 2025 21:50

Nemáme absolutně žádnou kontrolu nad ničím co jim předáme. Odměna je jen nezbytným minimem, které ještě někoho motivuje k práci. Některé neúspěšné mise už v minulosti opakovali za zvýšený honorář. Chystám se napsat jim dotaz proč motivují lidi k nezákonné činnosti. Nelegální zábor veřejného prostranství se stativem a hromadou rekvizit povede ve větších městech k reakci městské policie a mastné pokutě. I na fotku psí boudy vyžadují PR a tady chtějí záběry technického zázemí jídelen i restaurací bez souhlasu majitele. To mi vnucuje myšlenku, že ani ostatní úmysly nemají čisté.
Hodnocení: 0
Ubu Mbekele

Reputace: +160

Příspěvekod Kaprik » 6. říjen 2025 02:57

Ahoj,
všichni si na mise stěžujete, ale přitom se jich účastníte. To moc nechápu. S fotografií to nemá vůbec nic společného, pouze děláte poskoky za mrzký peníz. Jen pod sebou řežete větev, když přistupujete dobrovolně na čím dál tím horší podmínky. Ale každý podle svého gusta:-) Přeji všem vše NEJ.
Kaprik

IP: 2a00:1028:838c:9fe6:3a09:88f5:d7b0:d4xx

Příspěvekod Ubu Mbekele » 6. říjen 2025 06:28

Kaprik píše:Ahoj,
všichni si na mise stěžujete, ale přitom se jich účastníte. To moc nechápu. S fotografií to nemá vůbec nic společného, pouze děláte poskoky za mrzký peníz. Jen pod sebou řežete větev, když přistupujete dobrovolně na čím dál tím horší podmínky. Ale každý podle svého gusta:-) Přeji všem vše NEJ.

Kdo přesně tady psal o účasti v misích za současných podmínek??? Dřívější mise byly snadným a velmi slušným výdělkem. Poznámka o "řezání větve" je vyloženě legrační, protože protestní neúčast na dobře placených misích je jen naivitou. Ne, nic ohledně microstocku nikdy nemělo nic společného s uměním a často ani s řemeslem. Byl to jen výborný výdělek, bez velké dřiny. Mise, pokud jsou rentabilní, umožňují vyčerpat poslední zbytky peněz, které microstock generuje. Hodnotit druhé za jejich účast, mi poněkud připomíná tzv. kyselé hrozny.
Ubu Mbekele

Příspěvekod GreatWhite » 6. říjen 2025 07:09

Já jsem jim ten dotazník vyplnil takovým způsobem, že už mi od té doby žádné mise neposílají :D
+Ubu Mbekele, +shalom3 Hodnocení: +2
GreatWhite

Reputace: +175

Příspěvekod Ubu Mbekele » 7. říjen 2025 13:07

Tak už couvají. Přišel update, že isolated objekty stačí vyfotit na jakémkoliv přehledném pozadí. Tak počkám až vrátí odměnu na původní hodnoty a třeba jim něco pošlu :mrgreen:
Ubu Mbekele

Příspěvekod Painter » 7. říjen 2025 15:19

Kaprik píše:Ahoj,
... poskoky za mrzký peníz...

na druhou stranu pokud by se poslaly všechny mise a nevyhodily je tak jde cca o 600$ tedy 12k. Když to vezmu to je odměna/honorář třeba za nafocení celé svatby, upravy všech fotek, navíc si musíš sehnat klienty, ty ti to také musí zaplatit atd.
Samozřejmě neberu profíky, kteří mají za svatbu 20-30k, ty ale asi microstockem čas neztrácí.

Takže ano nadáváme na to, protože podmínky se pořád zhoršují, ale popravdě i tak přemýšlím jestli to nějak nenafotit. Zkusím možná alespoň tu "nejlehčí" misi. Přeci jen 75$, kde je člověk najde.

Nejvíc mě štve odesílání všech fotek najednou, ale takto se dobře schová že je vlastně za jednu misi jen 2,5$. Myslím, že to je hlavní důvod proč to dávají takto hromadně. Nevypadá to pak tak blbě. :)
Painter

IP: 109.164.50.xx

Příspěvekod shalom3 » 13. říjen 2025 23:31

Tak už tu máme novou kolekci zdarma - videa. Z mého portfolia navrhli 650, což je cca polovina z celkového počtu. Tak jsem zvědavá, zda alespoň jedno vyberou. :lol:
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod navst » 14. říjen 2025 12:56

shalom3 píše:Tak už tu máme novou kolekci zdarma - videa. Z mého portfolia navrhli 650, což je cca polovina z celkového počtu. Tak jsem zvědavá, zda alespoň jedno vyberou. :lol:

Taky mi vybrali 712 ks videí x 7 to by bylo 4984,- dol. :) na rok
Ale takhle je to vždycky, minule vybrali 3 ks :)
navst

IP: 213.226.240.1xx

Příspěvekod Ubu Mbekele » 14. říjen 2025 15:37

Proč rovnou nevyberou videa o která mají zájem? Zřejmě nás chtějí udržovat v naději. Je to taková ta mrkev na klacku, držená před oslem aby dobře táhnul. Prý se to používalo v závěru cesty, když už unavený osel táhnout nechtěl... :mrgreen:
+Egeris, +shalom3 Hodnocení: +2
Ubu Mbekele

PředchozíDalší

Zpět na Fotolia