shutterstock

Re: shutterstock

Příspěvekod shalom3 » 20. únor 2026 15:16

Zajímavé, už jsem očekávala, že vydělávají na AI :lol:
Hodnocení: 0
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod old shutterhands » 4. březen 2026 15:23

Aby bola nejaká zmena...
vrátim sa tak 6-7 rokov dozadu...som kdesi v roku 2019....okolo 11.00 mrknem na Shutter denný zárobok...začína sa to dobre...okolo 13.00 mrknem znova - cifry naskakujú....0kolo 16.00 je to celkom sympatická suma...o 19.00 už viem že tento deň bude celkom dobrý. Ráno na druhý deň nakoniec zistím, že cez noc naskočili ešte nejaké 2-3 on demand predaje. Super...môžem byť spokojný.
Takto to bolo len nedávno.....a dnes? Cez deň, keď nechcem ísť do depky radšej nepozerám, ráno zistím že nabehli nejaké desatinky, v lepšom prípade aj nejaký celý dolár alebo dva. Za celý mesiac nemám ani toľko čo som mal kedysi za jeden deň už okolo 18.00....
To musí sa hovorí Konečná fáza Shutterstocku.
+Marian, +TomasK, +Ubu Mbekele, +ivusakzkrabice Hodnocení: +4
old shutterhands

IP: 195.12.151.xx

Reputace: 0

Příspěvekod TomasK » 5. březen 2026 09:37

old shutterhands píše:Aby bola nejaká zmena...
vrátim sa tak 6-7 rokov dozadu...som kdesi v roku 2019....okolo 11.00 mrknem na Shutter denný zárobok...začína sa to dobre...okolo 13.00 mrknem znova - cifry naskakujú....0kolo 16.00 je to celkom sympatická suma...o 19.00 už viem že tento deň bude celkom dobrý. Ráno na druhý deň nakoniec zistím, že cez noc naskočili ešte nejaké 2-3 on demand predaje. Super...môžem byť spokojný.
Takto to bolo len nedávno.....a dnes? Cez deň, keď nechcem ísť do depky radšej nepozerám, ráno zistím že nabehli nejaké desatinky, v lepšom prípade aj nejaký celý dolár alebo dva. Za celý mesiac nemám ani toľko čo som mal kedysi za jeden deň už okolo 18.00....
To musí sa hovorí Konečná fáza Shutterstocku.

To je bohuzel realita dnesnich dnu. Takhle mi defacto padlo vse a uz to mam jako privydelek. Obcas tam jeste neco nahraji, abych ozivil prodeje a jeste neco vytezil. Nezbyva nez svuj cas venovat necemu uzitecnejsimu, aby se z toho clovek nezblaznil. :|
+Ubu Mbekele Hodnocení: +1
TomasK

Reputace: +33

Příspěvekod Ubu Mbekele » 17. duben 2026 12:18

Jak odhadujete nejbližší budoucnost Šutru? Skončí ještě v létě, nebo se dožije konce roku? I když se zdá, že už nemá kam klesat, tak každý měsíc zapadne ještě kousek hlouběji. V polovině měsíce mám tolik, kolik mi před pár lety generoval ve 12.00 hod, v běžný všední den. Nejvyhledávanější slovo je podle nich prý Hanuman, opičí král. To bylo pořád LGBTQ a BLM, až je z toho Hanuman :mrgreen:
Ubu Mbekele

Reputace: +161

Příspěvekod mjey » 17. duben 2026 12:52

netusim co s nim spravi getty, ale nepredpokladam nic dobre. Databazy sa asi dost prekryvaju, asi to vidim na nejake zaclenenie do istock.

U mna to v priebehu roku 2024 kleslo na cca 25% uroven najlepsich rokov 2018-2021 a drzi sa to viacmenej v priemere na tejto urovni posledne dva roky. Teraz mi dokonca stupa RPD, mozno nejaki kupci co zrusili velke predplatne, ale nie vzdy im AI sadne, tak sa vratia nakupit na Shutterstock zo zvyku a kupuju za viac. 90% predajov je od toho 2024 v kolonke Single and Other, takze netusim co su to za nakupy.

Na mna bude mat hlavne vplyv co urobi Getty.
mjey

IP: 46.34.231.2xx

Příspěvekod ivusakzkrabice » 20. duben 2026 08:52

Měsíčně letos se na šutru pohybuju mezi 15 - 20 % toho, co jsem vydělávala ještě před nasazením levelů. Po jejich nasazení byly asi 3 roky, kdy to ještě šlo, nyní je to fakt naprd. A jen tak tak se dostanu měsíčně na hodnotu výplaty na šutru. Co se týče stažení, tak jsem cca na třetině toho, co bylo předtím.

Kompenzuje mi to zatím AS, ale i tam to místy dře a nebýt misí, tak by to byla sakra velká bída. Díky misím ke konci roku (výplata mi spadla do letoška) a na začátku roku jsem v AS letos v půlce loňského výdělku.
ivusakzkrabice

Reputace: +752

Příspěvekod m.p. » 24. duben 2026 08:37

Ahoj,
řeším s SS podporou neoprávněné nařčení, že můj snímek byl upravován pomocí AI. Fotka byla vyhozena a výhrůžkou:
Obsah generovaný pomocí umělé inteligence: Obsah generovaný pomocí umělé inteligence je zakázaný. Opakované odesílání takového obsahu bude mít za následek pozastavení a/nebo ukončení účtu.

Dejte si pozor, kdo používáte chytrý telefon a fotíte na portrét. Pozadí tam bývá divně ohraničené a popředí působí jako dolepené. Můj snímek byl tak pořízen a skutečně mohl působit, že ho generovalo AI. Jednalo se velikonoční dekoraci z plastových vajec v parku. Kombinace neskutečné plastové nádhery a reálného zřejmě SS vedla k osočení z použití AI generátorů.
Otevřel jsem s nimi případ a obhajuji se metadaty snímku.

Představa, že se tyto praktiky rozšíří, bude hrozit vlna zavírání účtů.
+ivusakzkrabice Hodnocení: +1
m.p.

IP: 185.224.112.xx

Příspěvekod Ubu Mbekele » 24. duben 2026 12:58

To už nehrozí. Na šutr už nepošlu ani čárku. Nemá to smysl.
+shalom3 Hodnocení: +1
Ubu Mbekele

Reputace: +161

Příspěvekod m.p. » 24. duben 2026 13:04

Jaký je důvod? Klesající příjem? To sice klesl, ale zatím ty peníze od nich chodí. Když máš tři děti a náročnou ženu :roll: :roll: :roll: , tak na hrdost není prostor.
m.p.

IP: 185.224.112.xx

Příspěvekod Dusan » 24. duben 2026 15:25

m.p. píše:Jaký je důvod? Klesající příjem? To sice klesl, ale zatím ty peníze od nich chodí. Když máš tři děti a náročnou ženu :roll: :roll: :roll: , tak na hrdost není prostor.

Děti mám dvě, žena taky něco stojí, ale z 1500$ jsem na 50$/měsíc to už se fakt víc vyplatí jít do Lidlu za pokladnu. :D Chápu že hrdost jde stranou, ale narovinu v tomto oboru mě drží už jen Adobe.
Dusan

Reputace: +61

PředchozíDalší

Zpět na Shutterstock