Nové úrovně odměn u Shutterstocku

Re: Nové úrovně odměn u Shutterstocku

Příspěvekod ivusakzkrabice » 3. září 2020 12:21

začátečník píše:Zdravím. Zdá se mi že když prodám do Ruska, je to vždy za desetník, když třeba do USA, Austrálie, Korei atd.tak je to obvykle za víc, třeba za čtyřicetník.Tak si někdy říkám, zda někde nemá víc subjektů nelegálně jedno předplatné.

To asi ne, zřejmě to, co je za víc mohou být například menší vydavatelství, které potřebují jen malé množství fotek. Já mám naopak z Ameriky častěji desetníky. Prostě je to akutálně loterie, kdo bude mít víc štěstí, že si jeho fotku vybere někdo s menším dražším balíkem..
+shalom3 Hodnocení: +1
ivusakzkrabice

Reputace: +738

Příspěvekod admin » 3. září 2020 12:24

začátečník píše:Zdravím. Zdá se mi že když prodám do Ruska, je to vždy za desetník, když třeba do USA, Austrálie, Korei atd.tak je to obvykle za víc, třeba za čtyřicetník.Tak si někdy říkám, zda někde nemá víc subjektů nelegálně jedno předplatné.

To je bohužel běžná praxe, stačí se mrknout do nějaké skupiny grafiků na facebook, nebo na webtrh - tam lidi přímo nabízí přeprodej fotek z shutterstocku, případně poptávají. A je marné jim pořád dokola vysvětlovat, že to pak mají bez licence. V Rusku na to existuje dokonce i nějaká služba, díky které si můžeš za pár šupů koupit obrázky z asi 5 největších fotobank...
Hodnocení: 0
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +582

Příspěvekod Ubu Mbekele » 3. září 2020 15:36

admin píše:

To je bohužel běžná praxe, stačí se mrknout do nějaké skupiny grafiků na facebook, nebo na webtrh - tam lidi přímo nabízí přeprodej fotek z shutterstocku, případně poptávají. A je marné jim pořád dokola vysvětlovat, že to pak mají bez licence. V Rusku na to existuje dokonce i nějaká služba, díky které si můžeš za pár šupů koupit obrázky z asi 5 největších fotobank...

:lol: :lol: :lol: vysvětlovat Rusákovi - Číňanovi, že má něco bez licence... Krym - Tibet, atd... :|
Ubu Mbekele

IP: 85.163.114.xx

Reputace: 0

Příspěvekod Ubu Mbekele » 3. září 2020 15:38

Svéráz národního stahování... :D
Ubu Mbekele

Příspěvekod Koblihate » 3. září 2020 16:52

admin píše:
koblihate píše:
admin píše:
Koblihate píše:Nemohl by místní admin předělat pořadí fotobank a to nejdřív Adobe a pak ShutterShit? Už mě to lehce irituje :D

Tak já to řadím podle sebe a u mě Shutterstock pořád vede, i když rychlost jakým jde dolů je dechberoucí. Takže počítám, že někdy na jaře už první nebude :(

A pocituješ krom padajících zisků i propad prodejů?

No právě že jo. Už jsem co se týče počtup rodejů na úrovni roku 2008 :( A klesá to dál. Až se dostanu na úroveň 2006 (to jsem na SS začínal), tak to balím.

Tak to nevypadá zrovna optimisticky, ale snad se třeba za rok i ta corona převalí a zase to bude šlapak, tak aby nebylo špatně :) Aspon v to doufám, nechci chodit celej život do práce a s fotobankama jsem tak v pulce cesty... :D :D
Koblihate

IP: 185.236.161xx

Příspěvekod Ubu Mbekele » 3. září 2020 18:33

Tak do prace neni nutno trmaceti se i v teto pohnute dobe. Nejake ty davky, sber druhotnych surovin a flasek od piva, take neco hodi... Nektera mesta dokonce na jare zridila sberne tabory pro lidi bez domova a socialne slabe. Se slabnoucim virem se toho projektu zalekli. Prece jenom vsude neni mozno postavit prasecaky jako v Letech... Ale treba tu myslenku na podzim oprasi a o fotobankere bude postarano... :mrgreen:
Ubu Mbekele

Příspěvekod koblihate » 4. září 2020 05:25

A nebo i návštěva rodičů může něco hodit :D Ale touhle cestu se dát nechci, jen mi moc nevyhovuje dělat s lidma..takže fotobanky mi skvěle vyhovují :D
koblihate

IP: 213.210.171.1xx

Příspěvekod admin » 4. září 2020 07:07

Koblihate píše:
admin píše:
koblihate píše:
admin píše:
Koblihate píše:Nemohl by místní admin předělat pořadí fotobank a to nejdřív Adobe a pak ShutterShit? Už mě to lehce irituje :D

Tak já to řadím podle sebe a u mě Shutterstock pořád vede, i když rychlost jakým jde dolů je dechberoucí. Takže počítám, že někdy na jaře už první nebude :(

A pocituješ krom padajících zisků i propad prodejů?

No právě že jo. Už jsem co se týče počtup rodejů na úrovni roku 2008 :( A klesá to dál. Až se dostanu na úroveň 2006 (to jsem na SS začínal), tak to balím.

Tak to nevypadá zrovna optimisticky, ale snad se třeba za rok i ta corona převalí a zase to bude šlapak, tak aby nebylo špatně :) Aspon v to doufám, nechci chodit celej život do práce a s fotobankama jsem tak v pulce cesty... :D :D

Bohužel prodejí se corona až tak moc nedotkla, ten sestup už mám několik let. Je to dáno hlavně přílivem nových autorů, zejména z Ruska a dalších států, kde pár centů znamená hodně peněz. A obávám se, že lépe už ve fotobankách nebude. Takže jediná možnost, jak to zvrátit je buď produkovat více obsahu (což se mi nechce), rapidně zvednout kvalitu (to také není možné dělat do nekonečna) nebo najít něco originálního, co nikdo jiný nemá (to jsem zatím nenašel :)). Ale na druhou stranu fotobanky mě pořád ještě uživí, baví mě (ano pořád mě baví kreslit nové vektory, omezil jsem to na 2-3 dny v týdnu a na ty se vždy těším) a vidím, že se pořád v tom oboru díky tomu posouvám. A to jsou věci, které jsou důležitější než výdělky.
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +582

Příspěvekod Bananaboy » 4. září 2020 08:19

admin píše:A obávám se, že lépe už ve fotobankách nebude. Takže jediná možnost, jak to zvrátit je buď produkovat více obsahu (což se mi nechce), rapidně zvednout kvalitu (to také není možné dělat do nekonečna) nebo najít něco originálního, co nikdo jiný nemá (to jsem zatím nenašel :)).

Admine, tieto slová ako keby si mi odtrhol priamo od huby. :D

Niekto tu písal, že nahrávanie nových vecí pomáha, ale je to už len na udržanie sa na pôvodnom stave. Na nejaký rast na fotobankách by už autor musel urobiť niečo fakt výnimočné.
Tiež dúfam, že ešte aspoň zo dva roky vydržia fotobanky na takej úrovni na akej sú. Skôr alebo neskôr aj tak dáme všetci fotobankám papá. Nie je to jediný zárobok na internete. Možností je spústa. Ja sa momentálne rozhodujem, čo by som k fotobankám pridal ako doplnok ale tých ciest je toľko, že sa ani neviem rozhodnúť, ktorou ísť. Baví ma modelovať v 3D, baví ma skladať hudbu, chcel by som vyskúšať investovanie do kryptomien, chcel by som spustiť vlastný e-shop a v poslednej dobe sa mi krásne rozbehlo aj "jútúbko", takže aj z neho možno v budúcnosti niečo bude. Najťažšie je vybrať si tú správnu cestu, pretože zistiť po roku, alebo dvoch rokoch, že som si vybral zle, že som v slepej uličke a musím začať odznovu s niečím iným, to už pre mňa moc nie je.
Bananaboy

Reputace: +1047

Příspěvekod PandaWild » 4. září 2020 08:38

Nebo se přestěhovat na Ukrajinu a hned budou zisky z fotobank celé jmění.
+shalom3 Hodnocení: +1
PandaWild

Reputace: +1981

PředchozíDalší

Zpět na Shutterstock