shutterstock

Re: shutterstock

Příspěvekod GreatWhite » 16. březen 2018 11:11

ale tam bude asi i problém, že ty vlastně ty fotky neupravuješ v RAWu, ale nějak je převedeš do něčeho a pak až je otevřeš v Photoshopu :) těžko posoudit co se s nimi celým tím procesem stalo a jaký vliv to má na následnou úpravu. Ostrost bych musel vidět v plném rozlišení.
Hodnocení: 0
GreatWhite

Reputace: +175

Příspěvekod Casmaria » 16. březen 2018 11:52

GreatWhite píše:ale tam bude asi i problém, že ty vlastně ty fotky neupravuješ v RAWu, ale nějak je převedeš do něčeho a pak až je otevřeš v Photoshopu :) těžko posoudit co se s nimi celým tím procesem stalo a jaký vliv to má na následnou úpravu. Ostrost bych musel vidět v plném rozlišení.

Aha... já si RAW převedu programem na koncovku ORF, který mi pak už starší photoshop otevře v Camera Raw. To je blbě?
Casmaria

IP: 194.8.252.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod shalom3 » 16. březen 2018 12:01

Mám za to, že klíčová slova v titulcích mají svůj význam. Všechny obrázky nemusí být vyhledávané rovnou z vyhledávání fotobank, ale na některé dojde zákazník třeba i přes google apod. Tam určitě titulek roli hraje vzhledem k SEO.
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod ivusakzkrabice » 16. březen 2018 12:04

Nová várka určitě lepší, ten žlutý nádech není u některých špatný..
Co se týče SW, tak tohle https://affinity.serif.com/en-gb/photo/ raw v poho otevře a dá se tak hlídat celý proces. Cena aktuálně super a hlavně je to legální a velmi promakaný software. Asi bych zauvažovala než se plácat s fotkama ve starých verzích PS
ivusakzkrabice

Reputace: +752

Příspěvekod shalom3 » 16. březen 2018 12:16

Iva mi to vzala z hlavy, právě jsem o tomhle zajímavém softu chtěla napsat. Viz tutoriály zde:
https://vimeo.com/channels/affinityphoto
A za těch 1290 Kč bez předplatného? Myslím, že není o čem.
Já ho sice nepoužívám, protože dělám hlavně vektory v jejich Aff Designu nebo Corelu. Ale určo bych po něm sáhla.
shalom3

Příspěvekod Casmaria » 16. březen 2018 12:36

Cena se zdá v pohodě, ale nejsem moc dobrý angličtinář abych si koupila program, kterému nebudu ani moc rozumnět.
Jsem zvyklá na rozhraní Photoshopu... Umí dost věcí o který ani ještě nevím. postupem času se na něm učím, sleduju na youtube návody jak se fotky upravují. Opravdu mi docela vyhovuje, těžko si budu zvykat na něco jiného, a ještě ke všemu když profesionální fotky vypadají jinak než ty moje. :-D Obávám se, že pro mě to budou vyhozené peníze, možná časem to budu vidět jinak... :-)
Casmaria

IP: 194.8.252.1xx

Příspěvekod PandaWild » 16. březen 2018 12:55

Casmaria píše:... já si RAW převedu programem na koncovku ORF, který mi pak už starší photoshop otevře v Camera Raw. To je blbě?
ORF je RAW z Olympusu, tak by to mělo být v pořádku. Možná ten program jen přejmenuje soubor na ORF a s obsahem nic nedělá (?).
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod shalom3 » 16. březen 2018 15:46

Casmaria píše:Cena se zdá v pohodě, ale nejsem moc dobrý angličtinář abych si koupila program, kterému nebudu ani moc rozumnět.
Jsem zvyklá na rozhraní Photoshopu... Umí dost věcí o který ani ještě nevím. postupem času se na něm učím, sleduju na youtube návody jak se fotky upravují. Opravdu mi docela vyhovuje, těžko si budu zvykat na něco jiného, a ještě ke všemu když profesionální fotky vypadají jinak než ty moje. :-D Obávám se, že pro mě to budou vyhozené peníze, možná časem to budu vidět jinak... :-)

A Ty si myslíš, že já jsem angličtinář??? :lol: :lol: Já jsem se několik obecnějších slovíček naučila teprve poslední dobou při fotobankování. Pravda, tu počítačovou anglinu jsem trochu dovedla. Ale když je dobrý tutoriál, tak prostě "odezírám". Například ke Corelu jsem sledovala tutoriály i ve španělštině, kde umím akorát tak Hasta la vista ;) .
K affinity designeru jsem si prohlédla všechny tutoriály, většinou jsem taky "odezírala" (no jak jinak, s mými znalostmi AJ prostě mluvené slovo nepochytám) - no a jsem docela schopná v tom něco namalovat. Oni mají výjimečně dobré tutoriály, krátké a srozumitelné.
Za sebe to vidím tak, že Photoshop by byl pro mne zbytečně drahý a určitě bych ho využila jen z pár procent. Fotky dělám málo, tak stále využívám nějakou starou verzi Zoneru.
shalom3

Příspěvekod ivusakzkrabice » 16. březen 2018 16:04

Stejně jako na PS jsou i na tohle výuková videa, kde ukazují co a co dělá, stačí se jen přeorientovat, funkce jsou jinde, ale jsou stejné, navíc legální, přeci jen ten PS ti do fotek dělá "razítko", že to máš uprováno v něm..
Je to ke zvážení.
P.S. moje agličtina je level věčný začátečník a to u anglických videí fakt nevadí, tam je důležité vidět, co to a to dělá, sice, co ten člověk mektá je taky podstatný, ale i bez toho se to dá :D :) ;)
+admin, +shalom3 Hodnocení: +2
ivusakzkrabice

Reputace: +752

Příspěvekod Casmaria » 16. březen 2018 22:01

Hele zatím se učím s Photostockem, a nejde mi uložit projekt, píše mi to Failed to load DelZip192.dll, Uvedený modul nebyl nalezen.

Ale když uložím fotky, tak se mi normálně klíčová slova a názvy při nahrání do SS normálně zobrazí. Ale myslela jsem, že mi to KW nově nahraných fotek bude samo vyhledávat a bude mi to časem doplňovat KW podle podobných obrázků, nebo se mýlím?
Casmaria

IP: 2a00:1028:83be:3c5e:9163:fb79:304b:23xx

PředchozíDalší

Zpět na Shutterstock