od old shutterhands » 20. leden 2025 08:27
Páni, asi ste si neuvedomili (možno prehliadli), že Shutterstock končí. Teda aby som bol presný prechádza pod Gettyimages.
Nie som Sibyla, môj odhad - kým nepríde k celkovému zlúčeniu Shutter a Getty pôjde Shutter so ziskami u väčšiny stále dole. Urobte si takú skúšku. Zadajte si do prehliadača GettyImages. Otvorí sa vám okno kde si môžete vybrať čo hľadáte. Hned vľavo pod názvom Creative sa objavia možnosti výberu - fotky, video, ilustrácie , vektory, hudba. Nikde tu nenájdete osobitne Istock a nebude tu ani osobitne Shutterstock. Tí z nás ktorí majú portfólia ako na Istock/GettyImages a tiež na Shutterstock - obe portfóliá sa spoja do jedného. Tí ktorí na Istock/Gettyimages nie sú, tak im asi celé ich portfólio na pôjde na posúdenie ako keby to bol jeden veľký upload. Je predsa logické aby Getty nemalo v portfóliu dve rovnaké obrázky/videá/či vektory jeden pod Getty a osobitne to isté pod Shutterstock. Tento proces - zlúčenie - istý čas potrvá - asi nikto nevie ako dlho. Kým nepríde k zlúčeniu bude Shutter dohasínať. U tých najlepších ešte budú zisky akotak dobré, u drvivej väčšiny budú zisky len tak-tak alebo skoro vôbec.
Potom po zlúčení možno budú zisky na Getty trochu lepšie ako teraz. Ale už nebudú žiadne na Shutter. 1 + 1 nebude 2 ale možno 1,7 alebo 1,5 alebo 1,2.
Kto má rozum orientuje sa už teraz na Getty a zabudne na to, že kedysi mal krásne časy z príjmov zo Shutter. Verte mi, rád by som sa mýlil v mojom odhade. Ale dobré časy skončili ešte pred Covidom.