Kam dál ... svět fotobank se smršťuje

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Kam dál ... svět fotobank se smršťuje

Příspěvekod Bananaboy » 25. listopad 2023 12:18

PandaWild píše:Tak jsou ještě cesty, jak na internetu vydělávat třeba 300 tisíc měsíčně, celkem bez námahy. :D https://www.super.cz/clanek/pribehy-div ... ka-1500295

Teda to je poriadny fujtajbl a ja som na to klikol akurát keď som obedoval. Takmer som ten segedín v sebe neudržal. :lol:

Tak to budem radšej do smrti chudobný ako kostolná myš, ako sa hentak zhovadiť kvôli peniazom. :D
+PandaWild, +shalom3 Hodnocení: +2
Bananaboy

Reputace: +1042

Příspěvekod shalom3 » 25. listopad 2023 12:46

Taky jsem to viděla, a nejen tohle, ale i řadu dalších podobných kreatur. Jako jo, když se někdo takhle chce vymódit - namaskovat na karneval, dobrý, ale být takhle pořád? Nechápu to a už vůbec nechápu lékaře, kteří se k tomu propůjčí. Ale za prachy lze asi úplně všechno.
+Bananaboy Hodnocení: +1
shalom3

Reputace: +1116

Příspěvekod Bananaboy » 25. listopad 2023 12:54

Dusan píše:Prosím tě v čem generuješ AI? Mě příjde že aby to mělo smysl musí to být buď Midjourney nebo něco na stejné úrovni. Ty AI které mají volnější podmínky mi příjdou, že kvalitou nestačí aby to mělo prodejní potenciál.

Stále nechápem v čom ľudia vidia nejakú výnimočnosť u Midjourney. Teda aspoň tie výstupy ktoré som z neho videl ma moc neohromili vzhľadom k cene. Takú kvalitu dnes už dokážu aj free generátory.

Na fotobanky používam Playground, ale na iné veci občas aj Leonarda, alebo SeaArt. Ten SeaArt má výhodu, že si tam môžeš nahrať vlastný model, takže ho používam na hodne špecifické veci, ktoré ostatné generátory nezvládajú.
+Dusan Hodnocení: +1
Bananaboy

Příspěvekod ivusakzkrabice » 25. listopad 2023 13:12

Tak ještě existuje způsob. Vygenerovat si pomocí AI fotky pěkného chlapa, hodit jako profil na facebook či na seznamku pro osamělé dámy, k tomu přidat příběh o skvělém lékaři, který se chce přestěhovat do ČR. Poté, co se nějaké chytí na příběh a lichotky, tak začít vysávat dámám konta, protože na přestěhování potřebuje tady poslat peníze na tohle a tamto a on už má vlastně vše zabaleno.. no dá se na internetu ještě dost vydělat..
Hodnocení: 0
ivusakzkrabice

Reputace: +734

Příspěvekod Neznamy » 25. listopad 2023 13:13

Kam jsem přesunul svůj potenciál?

Zatím cca 3 roky prázdnin. Výdělky stále klesají, ale ještě se dá z toho nějak žít. Měl jsem pár nesmělých pokusů něco nového rozjet (focení na zakázku). Nemám ale kontakty, protože ve fotobankách jsem je nepotřeboval/nebudoval, takže se nezadařilo. A ani marketing přes sociální sítě mi nevyhovuje. Takže pokračuji v prázdninách. :-)
Neznamy

Reputace: +58

Příspěvekod Dusan » 25. listopad 2023 14:19

shalom3 píše:Dušane, jaká videa děláš - kamera nebo animace? A v jakém rozlišení? Já mám asi 1000 videí, různé, např. abstrakce, vesmír, 3d, intra......Full HD i 4k a je dneska už vzácnost, když se nějaké prodá za lepší cenu. Ovšem na Shuttru se jich nedávno prodalo 15 za den, ale po 0.25 USD. A když už se něco prodá za lepší cenu, tak je to nějaké zfušovaná animace hotová za pár minut, nic z toho, s čím jsem si dala práci.
Obecně, za tento týden se neprodalo doslova vůbec nic.

Všechno točené na Canon 5D IV rošířený o C-Log. Rozlišení točím FullHD i 4K, 25/30fps, hlavně na tom 5D šlo 4K max 30fps a když jsem chtěl slowmo tak jsem musel na fullHD.

Ale že by to nějak výrazně ovlivnilo prodeje to ani ne, pořád se hodně prodává i FullHD. Mě teda jede nejvíc Adobe, jen tam mám za tento měsíc prodeje ve videiích za částky 28,28,20,17,15,8,4,3$. Takže dost těch za vyšší částky.

Podle mě je to hodně o tématu a taky to nesmí být úplně snadné na realizaci, to pak dělá každý.

Dám příklad když budu točit např. snídani doma, tak to může udělat každý, ale když budu tu snídani točit někde v trávě na nějakém dobrém místě při východu slunce, tak jsem prakticky odřezal většinu konkurence, protože většině se nechce vstávat a jet někam x km a vést sebou rekvizity.

Je to jen příklad, (snídani jsem nikdy netočil :D ) jak nad tím uvažuji.

Taky je podle mě potřeba nepodcenit i úpravy, používám DaVinci Resove v plné verzi a odšumuji a lehce coloruju.
+shalom3 Hodnocení: +1
Dusan

Reputace: +45

Příspěvekod Dusan » 25. listopad 2023 14:46

Bananaboy píše:Stále nechápem v čom ľudia vidia nejakú výnimočnosť u Midjourney. Teda aspoň tie výstupy ktoré som z neho videl ma moc neohromili vzhľadom k cene. Takú kvalitu dnes už dokážu aj free generátory.

Jasně máš pravdu, ze mě mluvila spíš neznalost a chvála kamarádů. Sám to otestované nemám. Díky za tipy, projdu to a nektere vyzkouším. Prosím tě a jak si to stojí v prodejích v porovnaním s fotkama? Je to lepší horší? Je mi jasné že to bude dost individuální.
Dusan

Reputace: +45

Příspěvekod Bananaboy » 25. listopad 2023 16:47

Dusan píše:Jasně máš pravdu, ze mě mluvila spíš neznalost a chvála kamarádů. Sám to otestované nemám. Díky za tipy, projdu to a nektere vyzkouším. Prosím tě a jak si to stojí v prodejích v porovnaním s fotkama? Je to lepší horší? Je mi jasné že to bude dost individuální.

Tak nepopieram, že možno je Midjourney v niečom lepší. Napríklad vykreslenie rúk robí generátorom všeobecný problém a možno Midjourney zvláda ruky lepšie. To neviem. Chcel som tým hlavne povedať, že zákazník na fotobankách nepozná v čom bol obrázok vygenerovaný. On si nepovie: "Tak toto nekúpim, pretože to nie je z Midjourney". Zákazník prd vie v čom to bolo generované. On si to kupuje na základe svojich pocitov, či sa mu ten obrázok páči a či sa hodí pre jeho zámer ku ktorému ho chce použiť. Ja tiež keď vidím niekde na webe cudzí AI obrázok, tak nemám šajnu v čom bol generovaný. A o tom to je. :D

V porovnaní s fotkami neviem, pretože fotky na fotobankách nemám, ale v porovnaní s vektormi sú predaje u mňa slabšie. Dôvody môžu byť rôzne. Buď si ľudia generujú obrázky sami, alebo väčšia konkurencia ako vo vektoroch, pretože AI obrázky už všetci nahrávajú na fotobanky po tisíckach. Alebo mám proste "talent" na generovanie nepredajných tém. :lol: Kto vie?
Bananaboy

Příspěvekod shalom3 » 25. listopad 2023 17:20

Dušane, dík za odpověď. Kamerová videa se zřejmě prodávají o dost lépe než animace. Výdělky na Adobe máš slušné - gratuluji. Ale bohužel to nebude cesta pro mne. Jednak na to nemám vybavení a pak je to i časově dost náročné - někam cestovat nebo někde něco aranžovat...
Co se týká těch AI obrázků, určitě je tam nesrovnatelně větší konkurence než u vektorů a taky právě to, že si je lidi generují sami. Obávám se, že na fotobankách nebudou mít valné prodeje, u mne tedy skoro žádné (pravda, nahrála jsem jich jen kolem 400 snad) . Už jsem to opustila, není to příliš kreativní činnost. Je to spíš o štěstí, kdy z toho vyleze něco zajímavého.
shalom3

Reputace: +1116

Příspěvekod Ubu Mbekele » 25. listopad 2023 23:05

Poslední roky pro mne jsou jako horská dráha. Předloni jsem zaznamenal nárůst výdělků, který minulý rok vystoupil až k hodnotám z nejlepších let. Letos v březnu jsem se vrátil k sestupu. Když to vše zpětně vyhodnotím, tak ke slušným výsledkům mi nejvíc pomohlo několik šťastných náhod. Přestal jsem se už dál snažit. Nejšťastnější dny mám, když počítač nemusím vůbec zapnout. Fotobanky mi umožňují trávit čas zatím nevýdělečným zemědělstvím. S motorovou pilou se v lese cítím mnohem líp než v kanclu klávesnice.
+shalom3 Hodnocení: +1
Ubu Mbekele

IP: 85.163.138.xx

Reputace: 0

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse