Paypal neodeslal peníze

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Paypal neodeslal peníze

Příspěvekod ivusakzkrabice » 19. říjen 2023 09:30

Jen se zeptám. Všichni, kdo máte problém, tak máte součástí čísla banky i předčíslí?
Nezkusil jste někdo v paypalu bankovní spojení smazat a znovu vytvořit a zkusit si znovu poslat pár drobných?
Hodnocení: 0
ivusakzkrabice

Reputace: +751

Příspěvekod Ubu Mbekele » 19. říjen 2023 09:35

Tohle mne také napadlo. Nechci zatím nic takového zkoušet, abych si ještě víc nezkomplikoval situaci. Počkám na uplynutí jejich lhůty.
Ubu Mbekele

IP: 85.163.138.xx

Reputace: 0

Příspěvekod Sagi » 19. říjen 2023 11:51

Já taky čekám na uplynutí lhůty a vyjádření Paypalu i mBanky.
Přidala jsem si na Paypal ale nově i Airbankový účet, pokusně poslala 10 USD a platba prošla.
+ivusakzkrabice Hodnocení: +1
Sagi

Reputace: +41

Příspěvekod Soir » 19. říjen 2023 16:34

Kompenzace vůči Paypal jsem myslel jako sarkasmus. Uživatelé jsou jim ukradení a lhůta na řešení jejich problému je naprosto šílená. Nechal jsem si poslat 1 USD v rámci testování již 16.10. a doposud nic. Vyčkávám na jejich 10 denní (pracovní dny) "čekačku" a jejich vyjádření.
Soir

IP: 195.123.246.1xx

Příspěvekod ivusakzkrabice » 19. říjen 2023 21:30

Sagi píše:Přidala jsem si na Paypal ale nově i Airbankový účet, pokusně poslala 10 USD a platba prošla.

Super nápad, přidat si další banku. Jak jsem psala dříve, měla jsem na přelomu srpen / září potíže s posláním peněz, ale tam se to zaseklo už na Paypalu, kde byla platba rovnou zamítnuta, takže peníze zůstaly, jen nešly poslat dál. Tehdy jsem komunikovala s nějakou Zoryana a celkem psala hodně a snažilase. Konečné řešení bylo právě smazání znovupřidání účtu, což tady asi nelze, ale zkusit si přidat jiný účet a poslat si peníze tam je asi dobré nouzové řešení pro příští platby. Celý to na mě působí, že už tehdy, když se řešil můj (a nejen můj) problém zřejmě na straně Paypalu vznikla další chyba, to tak v IT bývá. Jen se to fakt záhada, protože peníze v transakčním režimu, tedy pokud nejsou někde připsány, nemohou být někde odepsány, tedy pokud není potvrzen příjem na druhé straně, tak by měl být zachován zůstatek na straně původní. Nicméně paypal není banka, takže nám se odepíší na Paypalu peníze hned, ale někde musí být, předpokládám, že v sytému, který odpovídá systému jakékoliv banky. Takže popravdě jsem zvědavá jak tohle bude jednou vysvětleno, jak k tomu vůbec došlo.
ivusakzkrabice

Příspěvekod Navstevnik_3 » 20. říjen 2023 06:53

takze aktualizace:

1. ze strany paypal reakce = 0

2. KB se ozvala po 3 dnech infolinka ze to cele prosetrili (pani z teleefonatu byla fajn a vedela o co jde a mela zajem pomoci) vysledek: paypal penize opravdu odeslal, ale jak tu uz bylo reseno, bez predcisli, takze KB musi platbu vratit. Zasilaji ji zpatky na ucet ze ktereho byla odeslana (paypal ma ucet u UniCredit Bank - coz dost vysvetluje, s touto bankou mam sve zkusenosti a je to takovy ekvivalent PP v bankovnictvi co se tyka pristupu k uzivatelum). Mam od KB info kdy kolik a kam penize vratili. Bohuzel mi pry nemuzou vystavit vylozene potvrzeni o vraceni penez. Takze jsem doplnil ticket PP o tyto informace, kde uz presne vedi snad vse potrebne aby mi ty penize vratili, vic jim asi nepomuzu a muzu doufat ze to zvladnout. Takze se penize aspon nasly :) jsou na uctu Unicreditu, hned jsem klidnejsi.

Skym prosim a jakou formou na strane PP komunikujete? Tomu jejich systemu moc neverim, radsi to mam vse v mailu, nenasel jste nekdo funkcni mail spojeni na PP, kam by se cely problem dal slusne napsat aby to pochopili i oni? Jednoznacne udelali chybu a jejich snaha o napravu je fascinujici.
Navstevnik_3

IP: 188.122.208.1xx

Příspěvekod Ubu Mbekele » 20. říjen 2023 07:22

S paypalem jsem komunikoval přes chat. Všechno jsem jim podrobně popsal. Poslali mne do háje s tím abych se znova ozval až uběhne 14 pracovních dní od transakce. Tak čekám do poloviny příštího týdne. Existuje ještě možnost telefonátu. Tam to bude složitější o nemožnost zaslat nějaké potvrzení. Budou potom vyžadovat výpis z banky za dané období.
Ubu Mbekele

Příspěvekod Navstevnik_3 » 20. říjen 2023 07:30

Jako myslis ze my budem muset dokazovat ze nam ty penize neprisly? To je prece na hlavu postaveny.
Kdyz jsem jim naserviroval, vse potrebne o vracene platbe kdy odkud kam, tak prece nemuzou chtit muj vypis z banky, ten sam o sobe nema v digi podobe zadnou hodnotu, ten si muzu upravit jak chci...

A v chatu jsi komunikoval s cechem? Nebo klasika outsourcing indicky odbornik?
Myslim ze na todle by mel nekdo z paypal znat trochu lokalni problematiku, jinak to bude dost o nervy.

Jinak souhlas, todle vubec nechci resit pres telefon, bez jakykoli sance na potvrzeni / nahravani / zapis komunikace.
Navstevnik_3

IP: 188.122.208.1xx

Příspěvekod ivusakzkrabice » 20. říjen 2023 07:35

Taky jsem tehdy komunikovala přes chat, ale prostě jsem chytla menší problém a dobrou duši.

To, že mají účet u Unicredit jsem nevěděla, vlastně mě to nikdy nezajímalo. Ale pokud česká banka peníze odepsala, tak musí být peníze tam, nebo je dali na jednu hromádku a PayPal to teď neumí rozstřídit, co komu patří :) Tohle je z hlediska IT hodně zajímavé. Prosím průběžně informujte. díky!

Jinak na výpisu by fakt nic být nemělo, pokud banka nebyla schopna platbu zatřídit. Nevím jak vezmou pdf, lepší si možná v tomto případě nechat bankou podepsat datový výpis.. ale to nevím, zda jde.
ivusakzkrabice

Příspěvekod Ubu Mbekele » 20. říjen 2023 08:30

Navstevnik_3 píše:Jako myslis ze my budem muset dokazovat ze nam ty penize neprisly? To je prece na hlavu postaveny.
Kdyz jsem jim naserviroval, vse potrebne o vracene platbe kdy odkud kam, tak prece nemuzou chtit muj vypis z banky, ten sam o sobe nema v digi podobe zadnou hodnotu, ten si muzu upravit jak chci...

A v chatu jsi komunikoval s cechem? Nebo klasika outsourcing indicky odbornik?
Myslim ze na todle by mel nekdo z paypal znat trochu lokalni problematiku, jinak to bude dost o nervy.

Jinak souhlas, todle vubec nechci resit pres telefon, bez jakykoli sance na potvrzeni / nahravani / zapis komunikace.

Komunikoval jsem s jakýmsi Ivanem. Rusák, Ukrajinec, nebo Bulhar... Byl trochu natvrdlý některé věci jsem musel psát opakovaně jiným způsobem. Výpis pošlu jen takový, jaký mi banka vygeneruje. Pokud budou chtít něco speciálního, tak to asi dobře nedopadne.
Ubu Mbekele

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse