Právě je 3. srpen 2026 11:39

News News of Diskusní fórum o fotobankách

Site map of Diskusní fórum o fotobankách » Fórum : Diskusní fórum o fotobankách

Fórum o prodeji (ale i nákupu) fotografií a ilustrací v zahraničních fotobankách

Oznámení - socialní a zdravotní

Zdravím všechny,

měl bych malý dotaz. Jsem zaměstnanec ve firmě, nechci zatím zakládat živnostenský list tudíž bych danil přes autorský zákon. Na fotobankách jsem asi tři týdny, nějaké fotografie už se mě prodaly. Rád bych se zeptal, jestli musím ještě někde ohlásit že prodávám fotografie, finančák, sociální, zdravotní? Nebo stačí potom udělat daňové přiznání za tento rok? Mám v tom trochu zmatek.

Děkuji předem za odpovědi
Read more : Oznámení - socialní a zdravotní | Zobrazení : 13107 | Odpovědi : 23 | Fórum : Diskuse pro nováčky

Property/Model Release

Na všechny fotobanky jsem všechny tyhle písmena poslala jako vektor a dala k nim jako referenční obrázek fotku, na který byl zčásti vidět i stůl a ten papír vypadal dost pomačkaně. No a na fotolii mi to poprvé vrátili do indexing, tak jsem to ještě zkontrolovala, opravila (u všech písmen jsem omylem dala fotku stejného písmena) a poslala znovu. A pak mi tedy poslali e-mail, že chybí model/property release a že když jsem to na ...
Read more : Property/Model Release | Zobrazení : 46084 | Odpovědi : 35 | Fórum : Fotolia

CutCaster.com licence

Dobrý den, koupil jsem od fotobanky Cutcaster.com nějaké fotky, ale tápu v tom jak je to s licencí. Mám jen fakturu od paypal, kde je napsána jen částka, kolik jsem zaplatil. Jak v případě potřeby prokážu že jsem fotky legálně koupil? Ještě nikdy jsem fotky z fotobanky nekupoval, takže v tom mám zmatek. Nerad bych aby za nějakou dobu přišel nějaký citizenhawk a chtěl po mně nějakou pokutu nebo něco.
Read more : CutCaster.com licence | Zobrazení : 2641 | Odpovědi : 0 | Fórum : Ostatní microstock fotobanky

rozdělit efekty v AI

Chápu to dobře, že je nutné na všechno v illustratoru aplikovat funkci "Rozdělit vzhled" ? Například na tvary a text ? Co třeba na stíny (Prolnutí), ty se musí taky nějak tímto způsobem upravit?
Read more : rozdělit efekty v AI | Zobrazení : 3858 | Odpovědi : 5 | Fórum : Diskuse pro nováčky

Jednotný registrační formulář

Koukal jsem že je zde návod na vyplnění daňového přiznání pro FB, je zde také někde návod jak vyplnit onen JRF?

Fotobanky budu mít jako vedleší výdělečnou činnost, chtěl bych se registrovat jako OSVČ bez živnosti a danit přes autorský honorář.

Rozhodl jsem se tedy že zajdu na ŽÚ a vyplním JRF, nanečisto jsem si ho vytisknul, ale zasekl jsem se u:
1) bod 5 - Předmět podnikání: Co jste sem vy již registrovaní napsali? ...
Read more : Jednotný registrační formulář | Zobrazení : 7444 | Odpovědi : 11 | Fórum : Diskuse pro nováčky

Sezonní temata

Ahoj, možná už toto téma někde tady je ale prostě ho nemůžu najít. Mám dotaz, který se týká sezonních ilustrací, jako HAPPY NEW YEAR 2015, 2016, 2017. Mažete staré ilustrace ze svých portfólií nebo Vám foto-banky jednoduše přijmou novou, letošní verzi?

Mám namysli, pokud mám ve svém portfoilu ilustraci happy new year 2016, mám ho smazat a pak nahrát novou verzi happy new year 2017, nebo nemusím a banka to schválí? Diký za sdílení Vašich ...
Read more : Sezonní temata | Zobrazení : 2696 | Odpovědi : 2 | Fórum : Diskuse pro nováčky

Creative Market

Zdravím všechny a prosím o radu-jak na Creative Market? Jaké soubory lze nahrávat? Tvořím jednak vektorové ilustrace EPS10, fotky, fraktály, koláže apod. mám jednak v PSD-soubory ve vrstvách a taky JPG. Bohužel se nemůžu dopátrat informace, co vše berou a zda mají např. u PSD a JPG souborů nějaké požadavky na velikost. Nahráváte celé balíky prací v zazipovaných souborech nebo se musejí posílat jednotlivé obrázky? Docela mě láká Creative Market zkusit, ale vyčetla jsem, že ...
Read more : Creative Market | Zobrazení : 3578 | Odpovědi : 4 | Fórum : Diskuse pro nováčky

Top-100 of Shutterstock Authors

Žebříček autorů Shutterstocku, řazený podle velikostí portfolií. Tak tohle si myslím zaslouží samostatné vlákno. Tam se dá hezky vyřádit a je co prohrabávat. :-)

http://www.microstock.top/
Read more : Top-100 of Shutterstock Authors | Zobrazení : 42246 | Odpovědi : 69 | Fórum : Shutterstock

Tajné triky na fotografovanie jedla

Nefotím, ale možno sa to niekomu hodí http://petapixel.com/2016/03/24/photos- ... otography/
Read more : Tajné triky na fotografovanie jedla | Zobrazení : 4201 | Odpovědi : 5 | Fórum : O focení

Zobrazování schválených příspěvků

Zdravím, po dlouhé době jsem zase nahrála pár obrázků na tuto fb a kupodivu mi přišly emaily, že byly schváleny. U některých bylo většina slov vyhodnoceno jako neodpovídajících. Chtěla jsem se podívat, zda tam vůbec nějaké kw zbyly, ale když jsem klikla na odkaz v mailu, tak se mi objevila jen stránka s hlášením

We looked really hard
But it appears the page you seek doesn't exist anymore.
You can continue on to iStock.com or ...
Read more : Zobrazování schválených příspěvků | Zobrazení : 2471 | Odpovědi : 1 | Fórum : iStock

Přihlásit se  •  Registrovat

Statistiky

Celkem příspěvků 48606 • Celkem témat 1305 • Celkem členů 854