Právě je 2. srpen 2026 08:00

News News of Diskusní fórum o fotobankách

Site map of Diskusní fórum o fotobankách » Fórum : Diskusní fórum o fotobankách

Fórum o prodeji (ale i nákupu) fotografií a ilustrací v zahraničních fotobankách

EPS 8 alebo EPS 10 ?

Ahojte chcel by som sa vas skusenejsich fotobankerov ilustratorov spytat. Oplati sa nahravat skor format EPS 8 alebo EPS 10? Co sa viac predava? A este jedna otazka. Oplati sa robit illustracie v RGB alebo CMYK. Dakujem :geek: :)
Read more : EPS 8 alebo EPS 10 ? | Zobrazení : 8643 | Odpovědi : 13 | Fórum : Diskuse pro nováčky

Drobná změna na hlavní stránce tohoto fóra

Přemýšlím, že přehodím Aktuální příspěvky na domovské stránce nahoru nad ty kategorie / témata - co vy na to? Už mě nebaví pořád rolovat :)
Read more : Drobná změna na hlavní stránce tohoto fóra | Zobrazení : 8182 | Odpovědi : 11 | Fórum : Všeobecná fotobanková diskuse

Výdělky na iStock

Četl jsem v poslední době hodně negativních recenzí na fotobanku Istock. Momentálně jsem se dostal přes vstupní test na Shutterstock a chci se zeptat, nahráváte ještě na Istock?

A případně můžete napsat, jestli se výdělky zvyšují/snižují? Ať vím, jestli má cenu se tam zaregistrovat a celkově to bude dobrá informace pro fotobankéře :)
Read more : Výdělky na iStock | Zobrazení : 67622 | Odpovědi : 120 | Fórum : iStock

Depositphotos

Ahoj,
právě vyplňuji daňový formulář u Deposit Photos,a i když je vše v pořádku vyplněné, vždy mi to zahlásí error ohledně toho, že stálá adresa musí být vyplněna. Přitom vyplněna je...nevíte někdo co s tím?
Read more : Depositphotos | Zobrazení : 224838 | Odpovědi : 380 | Fórum : Ostatní microstock fotobanky

Autorske pravo a ine

Dobry den. Zaujimalo by ma, ako to je s autorskym pravom, ak by som chcela nakreslit nejaku znamu osobnost v adobe illustrator. Mozem pouzit predlohu z fotky, alebo nie? A tak isto ake efekty (zrnenie, rozotrenie, priehladnost, prechod..) mozem pouzit a akym sa vyhnut, aby som mala stale vektor. A este jedna otazka - co znamena, ked mi pri ukladani pise, ze kresba vyzaduje zlucenie - co presne mam urobit? Grafike sa venujem len rok ...
Read more : Autorske pravo a ine | Zobrazení : 4366 | Odpovědi : 6 | Fórum : Diskuse pro nováčky

foceni izolovanych predmetu

Zdravím,
chtěl bych se zeptat, jak fotit izolované předměty? Je k tomu potřeba nějaká foto-technika (světla, odrazové plochy, .... nebo nevím co)? Nebo prostě se jen udělá fotka a potom se v editoru gumuje a gumuje dokud se okolí předmětu nevygumuje?

Mám na mysli fotky jako jsou například tyto:
http://eu.fotolia.com/id/60670220
http://eu.fotolia.com/id/60504132
http://eu.fotolia.com/id/60401273

Díky za odpověď.
Read more : foceni izolovanych predmetu | Zobrazení : 15365 | Odpovědi : 20 | Fórum : O focení

Fotobanka Clashot

Zdravím.

Chtěl bych se zeptat, jaké máte zkušenosti s fotobankou Clashot, která patří pod depositphotos a prodává fotky s editorial licencí z mobilů, ale evidentně tam hodně lidí dává taky fotky z normálního foťáku, jen uploadované přes mobil. Zkusil jsem tam zatím nahrát cca 30 reportů a postupně přidávám další.

Jestli jste tam někdo více aktivní, kolik tam cca máte fotek, jaký typ fotek se prodává, jak časté jsou prodeje a jestli se Vám prodávají ...
Read more : Fotobanka Clashot | Zobrazení : 130630 | Odpovědi : 327 | Fórum : Všeobecná fotobanková diskuse

Přechod ze Skrill(Moneybookers) na PayPal

V poslední době mám se službou Skrill, samé "zajímavé" zkušenosti a po té dnešní s ní na dobro končím. Přišel mi mail že mi převedli účet na Obchodní, u kterého jsou "výtečné" poplatky. (např 19,95 EUR jako měsíční poplatek)

Chtěl bych poradit nebo slyšet nějaký názor od někoho s PayPalem. Jak tam funguje ověření identity, jestli jsou tam nějaké limity apod.? Na hlavní stránce jsem postřehl že jsou k dispozici také 2 typy účtů a ...
Read more : Přechod ze Skrill(Moneybookers) na PayPal | Zobrazení : 7279 | Odpovědi : 7 | Fórum : Všeobecná fotobanková diskuse

Formát a rozlišení nahrávaných fotek

Ahoj,chtěl bych se zeptat..Do fotobank se posílají fotky ve formátu upravené z RAV do JPG,což
předpokládám,nebo stačí fotit přímo v JPG?.Záznamové pixely v 6,10,16MGP? Počítám že 6M bude asi minimum co vezmou.Fotím zrcadlovkou,takže ani ve 2M-Jpg nemám problém s kvalitou.
Díky..
Read more : Formát a rozlišení nahrávaných fotek | Zobrazení : 6303 | Odpovědi : 9 | Fórum : Diskuse pro nováčky

Zimní fotobankový sraz

Málem jsem zapomněl, že jsem slíbil nějaký zimní fotobankový sraz (mám toho teď trochu více na práci). Nevím jak jste na tom vy ostatní, tak jsem sem hodil pro jistotu anketu - chcete uspořádat sraz ještě před Vánocemi a nebo raději po nich?
Read more : Zimní fotobankový sraz | Zobrazení : 12868 | Odpovědi : 18 | Fórum : Všeobecná fotobanková diskuse

Přihlásit se  •  Registrovat

Statistiky

Celkem příspěvků 48606 • Celkem témat 1307 • Celkem členů 854