shutterstock

Re: shutterstock

Příspěvekod shalom3 » 15. březen 2018 10:09

Pod to se můžu podepsat. Ze začátku jsem klíčová slova patlala do souboru v excelu, k tomu náhled a název obrázku. To bylo na palici. Případně doporučím se podívat na nástroj Stocksubmitter, o kterém je tu také vlákno. Též hodně ušetří práci. Navíc tyto IPTC programy umožňují i určitou evidenci, kam byly obrázky nahrány. To se pak může hodit, když se člověk rozhodne nahrávat i na další fotobanky.
+Riky, +ivusakzkrabice Hodnocení: +2
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod Casmaria » 15. březen 2018 11:58

Zatím jsem to dělala tak, že jsem fotky, které mám upravené v různých složkách přetahovala do submitu na SS a tam pak vepsala klíčová slona, název a kategorie... Jenže teď když mi fotku neschválí, a já ji tam chci vložit znovu poupravenou, tak tu fotografii hledám znovu v těch různých složkách. Předpokládám, že vy to máte taky chytře v jedné složce...? :-)

Nahrála jsem do portfolia další fotky, můžete mi prosím na ně kouknout? Mě se zdají až moc barevné :-D
Hodnocení: 0
Casmaria

IP: 194.8.252.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod Egeris » 15. březen 2018 13:38

Casmaria píše:Nahrála jsem do portfolia další fotky, můžete mi prosím na ně kouknout? Mě se zdají až moc barevné :-D

Ty nové vypadají mnohem líp a barevné mi přijdou právě tak akorát ;)
Egeris

Reputace: +117

Příspěvekod Casmaria » 16. březen 2018 09:06

Egeris píše:
Casmaria píše:Nahrála jsem do portfolia další fotky, můžete mi prosím na ně kouknout? Mě se zdají až moc barevné :-D

Z dovolením jsem se koukla na vaše portfolio, a máte fakt krásné fotky. Hlavně ty ze skleníku v Lednici :-) Čím fotíte? Uvažuju, že si koupím něco lepšího, ale netuším co by to mohlo být. Chtěla bych zůstat u Olympusu.
Casmaria

Příspěvekod castyhost » 16. březen 2018 09:37

co mas za sestavu a v cem vyvolavas RAWy?
castyhost

IP: 92.240.163.2xx

Příspěvekod Egeris » 16. březen 2018 09:37

Casmaria píše:
Egeris píše:

Z dovolením jsem se koukla na vaše portfolio, a máte fakt krásné fotky. Hlavně ty ze skleníku v Lednici :-) Čím fotíte? Uvažuju, že si koupím něco lepšího, ale netuším co by to mohlo být. Chtěla bych zůstat u Olympusu.

Děkuju :-) Fotím Nikonem D7200, venkovní fotky obvykle Tokina 11-20/2.8, případně Nikkor 16-85mm. Co se týká těch detailů rostlinek, tak to je Sigma 105/2.8 Macro.
+Baldion Hodnocení: +1
Egeris

Reputace: +117

Příspěvekod Casmaria » 16. březen 2018 09:58

Tak to je super... Také jsem jednu chvíli o něm uvažovala. :-)
Já bych se ale chtěla vyhnout těžkým zrcadlovkám (jsem přeci jenom křehká žena :-D ) a přemýšlím o koupi Olympus OM-D E-M5 Mark II, ale absolutně netuším jaký objektiv k tomu. Ráda bych zůstala u focení krajiny, květin a zároveň ho měla i na cesty. Za současného foťáčku Olympus Stylus 1s jsem žádné objektivy řešit nemusela... :-D

Na úpravu fotek i na vyvolání z RAWu používám Photoshop, ale je starší, takže fotky z RAWu tam hned neotevřu a musím je převádět do formátu, který photoshop přečte.

Jako s vámi se nemůžu vůbec srovnávat, kolik máte vybavení atd...
Casmaria

Příspěvekod GreatWhite » 16. březen 2018 10:20

tady jsi už moc ve žluté https://www.shutterstock.com/cs/image-p ... YCUdOg-1-4 white balance potáhnout trochu do modra.
Ještě k Tvým popisům. Třeba tady https://www.shutterstock.com/cs/image-p ... CUdOg-1-56 máš nadpis Lanzarote, slaměný slunečník v západu slunce. Ok, ale to je málo. Ona je to silueta slaměného slunečníku a lehátek v západu slunce. Že je to na Lanzarote z toho stejně nejde poznat, takže to není až tak důležité v popisu, protože to může být vyfocené úplně kdekoliv, ale nechej to tam. Radši tam dopiš ještě něco jako: romantické místo pro odpočinek na letní dovolené. Pak se ti klíčové slova: rest, relax, relaxing, holiday, summer holiday, romantic....propojí s nadpisem. na šutru na tom záleží. ;)
GreatWhite

Reputace: +175

Příspěvekod Casmaria » 16. březen 2018 10:33

GreatWhite píše:tady jsi už moc ve žluté https://www.shutterstock.com/cs/image-p ... YCUdOg-1-4 white balance potáhnout trochu do modra.
Ještě k Tvým popisům. Třeba tady https://www.shutterstock.com/cs/image-p ... CUdOg-1-56 máš nadpis Lanzarote, slaměný slunečník v západu slunce. Ok, ale to je málo. Ona je to silueta slaměného slunečníku a lehátek v západu slunce. Že je to na Lanzarote z toho stejně nejde poznat, takže to není až tak důležité v popisu, protože to může být vyfocené úplně kdekoliv, ale nechej to tam. Radši tam dopiš ještě něco jako: romantické místo pro odpočinek na letní dovolené. Pak se ti klíčové slova: rest, relax, relaxing, holiday, summer holiday, romantic....propojí s nadpisem. na šutru na tom záleží. ;)

Dobře, díky, a ostrost se zdá v pohodě? Protože třeba u toho růžového vřesu, se mi zdá, že jsem to s ostrostí květů až moc přehnala ve Photoshopu a tím to vypadá prostě divně...

Popis zkusím změnit, jen nechápu jak nadpis a keywords spolu souvisí? Musí se ty slova opakovat jak v názvu fotky tak i v KW? Má to nějaký význam při vyhledávání? Vyhledává se to i podle nadpisu? Já myslela že ne, že jen podle toho co mám v KW, tak mi byl nadpis vždy jedno...
Casmaria

Příspěvekod PandaWild » 16. březen 2018 10:54

Shutterstock vyhledává i podle slov v nadpisu. Nadpis zvyšuje pozici v pořadí výsledků hledání. Trochu nelogické, ale mají jiný názor.
PandaWild

Reputace: +2006

PředchozíDalší

Zpět na Shutterstock