Nové úrovně odměn u Shutterstocku

Re: Nové úrovně odměn u Shutterstocku

Příspěvekod Neznamy » 2. srpen 2020 11:46

duben píše:Ale tvrdit, že když jsi na lvl 5 nebo 6, že tě propad nezasáhl a neovlivnil je nesmysl, taková reálně podložená čísla jsem ještě neviděl, zatím propady jsou zdokumentované docela slušně.

Reálně podložená čísla po dvou měsících od změn (lvl 6).

Nejprve meziroční porovnání, zápis: ks / $ / RPD
červen 2019 vs. červen 2020:
+24% / +17% / -6%
červenec 2019 vs. červenec 2020:
+3% / +9%/ +6%

Jak je vidět, žádný meziroční propad se nekoná, naopak růst. Pouze RPD v červnu kleslo, ale to mě zas až tak netrápí. Složenky se platí penězi a ne RPD.

Porovnání s průměrem leden-květen 2020:
červen 2020
+11% / +8% / -2%
červenec 2020
+2% / +9% / +7%

Kurz dolar/Kč klesnul během července o 7 %. Takže růst příjmů na ss vyrovná padající dolar.
Hodnocení: 0
Neznamy

Reputace: +58

Příspěvekod castyhost » 2. srpen 2020 12:23

prvniho ledna to teda budes mit peknej sesup

vic jak 97% contributoru nema lvl6
castyhost

IP: 92.240.162.xx

Reputace: 0

Příspěvekod Neznamy » 2. srpen 2020 13:13

castyhost píše:prvniho ledna to teda budes mit peknej sesup

vic jak 97% contributoru nema lvl6

To je zajímavé číslo, dá se někde sehnat v oficiálních materiálech?

On to snad takový hrozný sešup nebude, pokud vše půjde jako teď. Na lvl 5 bych se měl dostat už v průběhu ledna. Předpokládám tedy, že stávající růst bude kompenzovat ztrátu z ledna a následujících měsíců než se zase vyhrabu na lvl 6.
Neznamy

Příspěvekod jmj » 2. srpen 2020 13:40

Neznamy píše:
duben píše:Ale tvrdit, že když jsi na lvl 5 nebo 6, že tě propad nezasáhl a neovlivnil je nesmysl, taková reálně podložená čísla jsem ještě neviděl, zatím propady jsou zdokumentované docela slušně.

Reálně podložená čísla po dvou měsících od změn (lvl 6).

Nejprve meziroční porovnání, zápis: ks / $ / RPD
červen 2019 vs. červen 2020:
+24% / +17% / -6%
červenec 2019 vs. červenec 2020:
+3% / +9%/ +6%

Jak je vidět, žádný meziroční propad se nekoná, naopak růst. Pouze RPD v červnu kleslo, ale to mě zas až tak netrápí. Složenky se platí penězi a ne RPD.

Porovnání s průměrem leden-květen 2020:
červen 2020
+11% / +8% / -2%
červenec 2020
+2% / +9% / +7%

Kurz dolar/Kč klesnul během července o 7 %. Takže růst příjmů na ss vyrovná padající dolar.

Nie každý má také šťastie :(

Moje reálne čísla po 2 mesiacoch - tiež som level 6, vektory ks/$/RPD

06/2019 vs 06/2020
+11%/-8%/-17%

07/2019 vs 07/2020
-3%/-33%/-24%

Porovnanie s priemerom 01/2020-05/2020

06/2020
0%/-25%/-27%

07/2020
-9%/-32%/-28%

Čistá strata je za dva mesiace už v tisícoch dolárov.

Ide len o to, akí zákazníci nakupujú a podľa toho prispôsobiť portfólio. Ja som sa doteraz zameriaval hlavne na business témy, kde bohužiaľ väčšinou nakupujú zákazníci, ktorí si môžu dovoliť najvyššie predplatné a nechať na konci mesiaca prepadnúť stovky stiahnutí. Takže mi neostáva nič iné, len sa zamerať na blogerov, malých tvorcov webov prípadne okrajové témy. Aspoň mám nad čím premýšľat a vypadnem zo stereotypu posledných rokov. Síce úspešných, ale už som fakt dookola tvoril to isté. Takže dá sa na to pozerať aj pozitívne :D
jmj

IP: 176.61.224.xx

Příspěvekod duben » 2. srpen 2020 17:46

U mě za červenec pokles na průměr 0,25710 $ za prodanou fotku, za tuhle cenu tam to portfolio nenechám, ještě počkám jeden měsíc a pokud to bude to samé tak ho stáhnu. Cca stejný absolutní výdělek mi udělal AdobeStock, kde je průměr na fotku 1,29714 Eur, což je sakra rozdíl.

Nedělám fotky co se prodávají po tisících a jejich vytvoření nestojí pár korun, takže Shutterstovk už se pro mě aktuálně stává jen shittově vydělávající fotobanka, kam nejen přestalo mít smysl nahrávat, ale kterou už začínám považovat za parazitní na ostatních fotobankách kvůli prodejní ceně mé práce.

Těm co mají lvl 6 a polepšili si, těm to přeju, pro mě to tam ztrácí význam.
+zdenat5 Hodnocení: +1
www.duben.org | www.fotorady.cz | microstocktools.com | www.afrodita.name | www.soutez.org | www.youtube.com/LucieDubnova - fitness online
duben

Reputace: +272

Příspěvekod Host » 2. srpen 2020 18:23

No, ono je to všechno stále jenom takové dohadování jak to vlastně všechno bude... Také si zatím nemám na co stěžovat, ale vzhledem k měnící se skladbě prodejů nemám nejmenší potuchy jaké to bude příští měsíc. Když k tomu přidám padající dolar, očekávanou soutěž v devalvacích měn, inflaci a nastávající superkrizi, tak přemýšlení o tom, co bude v lednu na šutru považuji za komické...
Všechny firmy u nás, které mají nějakou vazbu na automotive zaznamenávají prudký pokles, který stále ještě není na dně. Bohužel mám možnost to sledovat v přímém přenosu...
Až bude dolar zase za 15, nebo méně kč a k tomu inflace, tak se i z těch nejlepších portfolií stanou legračně nesmyslné sbírky obrázků.
Snad to vidím příliš černě a skutečnost bude o trochu lepší... ;)
+zdenat5 Hodnocení: +1
Host

IP: 85.163.114.xx

Příspěvekod zdenat5 » 2. srpen 2020 19:58

Obávám se, že skutečnost bude mnohem horší. Tito kašpaři svojí chamtivostí zlikvidují celé fotobankéřské podnikání. Vytvoří spolu s mrchosoftem - cosi, čemu ostatní nemůžou konkurovat - naši práci si přivlastnili a rozdávají zadarmo - jejich majetek to ale není. Bude následovat razantní snížení ceny pro kupující - a následně další snížení příjmů contributorům . Tím zlikvidují ostatní fotobanky. Zdá se, že jediná obrana je - odstranit svůj majetek a nenechat ho zlodějům zadarmo. To se ale nestane, všichni doufají, že se to nějak srovná. Nakonec tohle předvídala shalom - z reklam, které získají zadarmo - budou mít obrovské příjmy a my utřeme čumáky. :evil:
zdenat5

Reputace: +148

Příspěvekod shalom3 » 2. srpen 2020 20:22

Pokud budou výsledky stále stejné, tak vyklidím pole. Myslím, že bohatí jsou už dost a k jejich dalšímu bohatství se mi nechce přispívat. ;) Mne to neživí a těch několik dolarů, na které jsem se dostala, no bez nich hlady neumřu.
+kasparv Hodnocení: +1
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod Neznamy » 2. srpen 2020 20:48

Host píše: Až bude dolar zase za 15, nebo méně kč a k tomu inflace, tak se i z těch nejlepších portfolií stanou legračně nesmyslné sbírky obrázků.

Dolaru za 15 se celkem děsím. Ale uklidňuje mě na druhou stranu to, že pak nebude foťák za 100tis., ale za 70tis. Ve výsledku na něj budu vydělávat stejnou dobu, jako teď. Doufám.
Neznamy

Příspěvekod Host » 2. srpen 2020 21:39

Neznamy píše:
Host píše: Až bude dolar zase za 15, nebo méně kč a k tomu inflace, tak se i z těch nejlepších portfolií stanou legračně nesmyslné sbírky obrázků.

Dolaru za 15 se celkem děsím. Ale uklidňuje mě na druhou stranu to, že pak nebude foťák za 100tis., ale za 70tis. Ve výsledku na něj budu vydělávat stejnou dobu, jako teď. Doufám.

Teda nevím jak kdo, ale já už nevydělávám na foťáky... :) Honění technologií je mi lhostejné.
Životní potřeby levný dolar zase až tak neovlivní.
Bezstarostné cestování je na dlouho v pytli...
Host

IP: 85.163.114.xx

PředchozíDalší

Zpět na Shutterstock