admin píše:Takové projekty mají smysl jen pokud máš co nabídnout, co konkurence nemá. Cena to není, šíře nabídky taky ne, takže jedině nějaká specialitka a ta zase nebude zajímat moc lidí

Veětšina lidí, co toto zkoušela, zjistila, že sice z prodeje mají klidně i 100%, ale z toho zase musí 90% (často ještě mnohem více) vrazit do propagace a jiných způsobů získání zákazníka. Takže jen místo focení a tvorby obsahu z vás bude programátor a marketér... ale na to si musí každý přijít sám.
Petře vím jak to myslíš, ale dovolím si nesouhlasit:
Myslím že to tu nikdo na fóru nezkusil, aspoň ne na tolik aby mohl říct: "měl jsem návštěvnost aspoň stovky lidí denně, dělal jsem to aspoň půl roku nebo rok a nevyplatilo se to."Nikdo nevíme jestli nás fotobanky neokrádají na počtech, nemáme žádná data o co se opřít, kolik a kdo je vlastně kupující.
Fotobanky nabízejí všechny podobný obsah, dokonce i ceny mají od 1$ po 100$ a více v macro. Přesto všichni prodávají. Myslím, že klíčové je dobře cílit. Také to nemám podložené, ale při těch cenách to je stejně jedno, za pokus to stojí.
A myslím, že marketing se dá dělat i s malým rozpočtem, jen to prostě někdy vyjde a jindy ne. Díky sociálním sítím se dá prodávat cokoli. Ukecat správného influencera, rozdat fotky webu za PR články a odkazy,...
Kdyby se všichni řídili pravidlem, že je vždy potřeba originální produkt asi by už nikdy nikdo neotevřel další obuv nebo obchod s oblečením, protože všichni nabízí to samé. Jen potisky a barvy se mění.
Třeba se pletu, ale je prostě čas to zkusit.

PS: docela by mě zajímalo jestli je tu někdo kdo to zkoušel. Např. jakou měl doménu, jestli obsahovala klíčové slova (teď nemyslím photo, image, atd.) Jestli to běželo aspoň rok skrz stáří domény a SEO, jestli sháněl zpětné odkazy. Jestli měl vlastní web nebo jen něco pronajatého, jelo to na HTTPS, byl responsivní,..Jestli budoval svoje sociální sítě. Které všechny socilální sítě využíval,...Facebook,Instagram je jasný, ale co třeba twitter, reddit, tiktok, pinterest..