Nové úrovně odměn u Shutterstocku

Re: Nové úrovně odměn u Shutterstocku

Příspěvekod shalom3 » 2. srpen 2020 21:59

S těmi technologiemi souhlas. Bohužel až na to, že ty slavné technologie časem jaksi chcípnou a nevyplácí se je opravovat a tak nezbývá, než časem koupit něco novějšího.Ale zas není potřeba inovovat každou chvíli a za každou cenu.
Hodnocení: 0
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod Host » 2. srpen 2020 22:07

Pokud pochcípá to, co momentálně provozuji, tak náhradu budu řešit bazarem, nebo opravou. Podle konkrétního případu a rentability. Také je možné, že už to nahrazovat ani nebudu...
Peníze se dají využít mnohem lépe ;)
Host

IP: 85.163.114.xx

Reputace: 0

Příspěvekod Dusan » 3. srpen 2020 17:20

PandaWild píše:Proč by měl kupovat drahou fotku z vlastního webu když podobnou může mít za 10c ?

Ale on ji nemá za 10c. Musí platit předplatná v řádu desítek až stovek dolarů. Taky se prohrabává balastem milionů fotek, aby našel nějaké podobné. Tam nemám šanci soupeřit, to je mi jasné. Proto cílím na speciálku tedy jedno téma nebo obor který mám dobře zpracovaný.

A nebude drahá, ještě nejsem rozhodnutý, ale bude to buď za 1$ nebo 1.99$.
Moje provize bude 95%, takže mě to nebolí. Klidně bych to mohl prodávat i za 30 centů a měl bych víc než teď na Shuttru ;) Je to test, nemám co ztratit. A vzhledem k tomu, že se mi občas stává že mě klienti sami kontaktují, tak to stojí za pokus.
+kasparv Hodnocení: +1
Dusan

Reputace: +61

Příspěvekod admin » 3. srpen 2020 18:20

Dusan píše:
PandaWild píše:Proč by měl kupovat drahou fotku z vlastního webu když podobnou může mít za 10c ?

Ale on ji nemá za 10c. Musí platit předplatná v řádu desítek až stovek dolarů. Taky se prohrabává balastem milionů fotek, aby našel nějaké podobné. Tam nemám šanci soupeřit, to je mi jasné. Proto cílím na speciálku tedy jedno téma nebo obor který mám dobře zpracovaný.

A nebude drahá, ještě nejsem rozhodnutý, ale bude to buď za 1$ nebo 1.99$.
Moje provize bude 95%, takže mě to nebolí. Klidně bych to mohl prodávat i za 30 centů a měl bych víc než teď na Shuttru ;) Je to test, nemám co ztratit. A vzhledem k tomu, že se mi občas stává že mě klienti sami kontaktují, tak to stojí za pokus.

Takové projekty mají smysl jen pokud máš co nabídnout, co konkurence nemá. Cena to není, šíře nabídky taky ne, takže jedině nějaká specialitka a ta zase nebude zajímat moc lidí :( Veětšina lidí, co toto zkoušela, zjistila, že sice z prodeje mají klidně i 100%, ale z toho zase musí 90% (často ještě mnohem více) vrazit do propagace a jiných způsobů získání zákazníka. Takže jen místo focení a tvorby obsahu z vás bude programátor a marketér... ale na to si musí každý přijít sám.
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +627

Příspěvekod basti » 3. srpen 2020 19:48

admin píše:...Většina lidí, co toto zkoušela, zjistila, že sice z prodeje mají klidně i 100%, ale z toho zase musí 90% (často ještě mnohem více) vrazit do propagace a jiných způsobů získání zákazníka. Takže jen místo focení a tvorby obsahu z vás bude programátor a marketér...

Moje zkušenost je, že pokud člověk dělá ty "specialitky", tak stačí být (i celkem málo) vidět a lidi se ozvou sami. Navíc zas tolik potenciálních klientů není, takže dobře cílený přímý marketing může fungovat a ani není zrovna moc náročný. Samozřejmě je rozdíl mít to na přilepšenou jako vedlejšák a mít to jako fulltime.
+Dusan Hodnocení: +1
Bloguju o fotobankách na www.stockphotography.cz :)
basti

Reputace: +71

Příspěvekod Dusan » 3. srpen 2020 23:57

admin píše:Takové projekty mají smysl jen pokud máš co nabídnout, co konkurence nemá. Cena to není, šíře nabídky taky ne, takže jedině nějaká specialitka a ta zase nebude zajímat moc lidí :( Veětšina lidí, co toto zkoušela, zjistila, že sice z prodeje mají klidně i 100%, ale z toho zase musí 90% (často ještě mnohem více) vrazit do propagace a jiných způsobů získání zákazníka. Takže jen místo focení a tvorby obsahu z vás bude programátor a marketér... ale na to si musí každý přijít sám.

Petře vím jak to myslíš, ale dovolím si nesouhlasit:
Myslím že to tu nikdo na fóru nezkusil, aspoň ne na tolik aby mohl říct: "měl jsem návštěvnost aspoň stovky lidí denně, dělal jsem to aspoň půl roku nebo rok a nevyplatilo se to."Nikdo nevíme jestli nás fotobanky neokrádají na počtech, nemáme žádná data o co se opřít, kolik a kdo je vlastně kupující.
Fotobanky nabízejí všechny podobný obsah, dokonce i ceny mají od 1$ po 100$ a více v macro. Přesto všichni prodávají. Myslím, že klíčové je dobře cílit. Také to nemám podložené, ale při těch cenách to je stejně jedno, za pokus to stojí.

A myslím, že marketing se dá dělat i s malým rozpočtem, jen to prostě někdy vyjde a jindy ne. Díky sociálním sítím se dá prodávat cokoli. Ukecat správného influencera, rozdat fotky webu za PR články a odkazy,...
Kdyby se všichni řídili pravidlem, že je vždy potřeba originální produkt asi by už nikdy nikdo neotevřel další obuv nebo obchod s oblečením, protože všichni nabízí to samé. Jen potisky a barvy se mění.
Třeba se pletu, ale je prostě čas to zkusit. :twisted:

PS: docela by mě zajímalo jestli je tu někdo kdo to zkoušel. Např. jakou měl doménu, jestli obsahovala klíčové slova (teď nemyslím photo, image, atd.) Jestli to běželo aspoň rok skrz stáří domény a SEO, jestli sháněl zpětné odkazy. Jestli měl vlastní web nebo jen něco pronajatého, jelo to na HTTPS, byl responsivní,..Jestli budoval svoje sociální sítě. Které všechny socilální sítě využíval,...Facebook,Instagram je jasný, ale co třeba twitter, reddit, tiktok, pinterest..
Dusan

Reputace: +61

Příspěvekod GreatWhite » 4. srpen 2020 07:40

jak admin píše, problém je v tom, že z Tebe bude spíš programátor a marketér na plný úvazek :| a ještě to nemusí stačit na nějaký výsledek.
ve zkratce: možná prodáš obrázek za 1 dolar, ale přes všechnu námahu nebudeš mít čas a sílu udělat nový obrázek, který bys třeba prodal stokrát za 0,10 a několik lepších licencí
GreatWhite

Reputace: +175

Příspěvekod Host » 4. srpen 2020 10:01

K predchozimu dodam, ze u nekterych temat prevazuji dolarove prodeje nad temi centovymi. Za sebe to mohu zjednodusit. Stredni fotobankovy proud je predevsim za centy. Specialni temata generuji spis dolary a konkurence byva o fous mensi, protoze je nemuze delat uplne kazdy. Mam tohle zamereni od sameho zacatku a dnes diky tomu jeste prezivam. Vlastni stranky nechci ani za nic. Sezralo by me to. Admin ma naprostou pravdu.
Host

IP: 85.163.114.xx

Příspěvekod castyhost » 4. srpen 2020 10:19

Dusane,
od 2004 do 2012 jsem na svem cesko anglickem webu prodaval ty fotky co mam v X portfoliich fotobank.
Nez gugle zavedl vyhledavani striktne podle mista vyhledavajiciho a o rok dva pozdeji zacal hotlinkovat obrazky a krast obsah, mel jsem na nektere fotky a KW navstevnost 10k mesicne, prodval jsem reklamu

To co jsem na svem webu v 2010 vydelal za rok jsem na SS vydelal za mesic i min

Myslim si, ze svoje uvahy mas zkreslene predstavou kdo je tvuj zakaznik. Neni to ta ovce, co vyuzije predplatne a klika na SS. Je to ten kdo te ovci zaplati predplatne, ale je mu pritom fuk, co ovce zaklika ;-)

Moje rada/y,
podivej se tady po foru, kdysi tu psal cech co ma vlastni fotobanku, cestuje a cinani mu ji okopirovali, snad si nekdo z fora vzpomene, asi 2roky zpet
podivej se jaky moloch vybudoval Yuri Arcurs a zamysli se nad tim
podivej se treba, jak funguje David Nogol
castyhost

IP: 2a00:1028:9943:87f2:7543:31a:fa25:d9xx

Příspěvekod shalom3 » 4. srpen 2020 16:55

Nějaký ten web jsem v minulosti dělala. Vidím to tak, že správa složitějšího webu je práce pro minimálně jednoho pracovníka, marketing pro druhého pracovníka. Ten třetí by se pak mohl starat o hodnotnou grafiku na prodej. Za sebe to vidím jako pokus hrát loutkové divadélko, kdy se budu snažit vodit jednou rukou tři tajtrlíky - jediné, co je zaručené, že minimálně z toho dva spadnou. ;)
Teď trochu vážněji - webovky podkládané pomocí nějakého redakčního systému se dají udělat celkem hezky a je to radostná práce. Je k dispozici řada hotových modulů, které stačí zprovoznit. Tím to ale nekončí. Pak člověk musí sledovat zabezpečení a neustále aktualizovat jak jádro redakčního systému, tak i samotné moduly. Ovšem pouze do doby, než je redakční systém upgradován. Moje zkušenost s Drupalem je taková, že jsem začala na šestce a pak vyšla sedmička, které byla o hodně jiná a se šestkou nebyla kompatibilní. Přitom samozřejmě došlo k tomu, že pro sedmičku mnoho modulů chybělo, a pro šestku se pozvolna utlumovaly jejich aktualizace vč. bezpečnostních. Takže vzniklo takové mezidobí, kdy pokračovat na šestce nebylo to pravé ořechové a přejít na sedmičku také ne. Nevím, jak to je u jiných redakčních systémů, ale předpokládám, že to bude podobné. Takže to je pouze pár postřehů k tématu "napsat web".
shalom3

Reputace: +1193

PředchozíDalší

Zpět na Shutterstock