Stránky na predaj predmetov s vlastnou grafikou

Diskuse o serverech, kde lze prodávat fotografie/ilustrace, ale nejsou to fotobanky (například Fler, Zazzle, CafePress) nebo o prodeji přes vlastní web

Re: Stránky na predaj predmetov s vlastnou grafikou

Příspěvekod PandaWild » 30. září 2020 13:56

Aha, tak to je dobrý, já si říkal proč má kolem hlavy auru a kolem zbytku těla ne. :-) Asi to neuměl líp izolovat, ale jako celek to vypadá docela věrohodně.
Hodnocení: 0
PandaWild

Reputace: +1981

Příspěvekod Bananaboy » 30. září 2020 15:35

Ak to telo fotil on, tak je to celkom zaujímavý nápad, ako zvýšiť predaje. No name modelku ktorej patrí to telo by určite tak dobre (alebo vôbec) nepredával.
Bananaboy

Reputace: +1047

Příspěvekod PandaWild » 30. září 2020 15:48

Noname modelku by si někdo jen tak na zeď nepověsil, ale Marilyn jo. Jo to se mi na FA líbí, že jsou tam velké možnosti k experimentování v tvorbě, aniž to někdo stále omezuje co všechno se smí a nesmí.
PandaWild

Příspěvekod shalom3 » 30. září 2020 17:18

Ovšem mám trochu obavy, že pokud něco není omezené, tak je to zároveň i nenapadnutelné. Dneska je podivná móda se soudit a vytřískávat prachy tímto způsobem.
Za sebe bych, pokud bych byla majitelka nějaké světoznámé značky, byla dost ráda, kdyby si to všichni tiskli na trička, hrníčky, auta, mobily a všude. Je to propagace, která nestojí vůbec nic.
shalom3

Reputace: +1125

Příspěvekod Marsan » 30. září 2020 18:47

tak jsem se tam registroval také (Fine Art), poněkud mě mate, že v daňové části mi stále vyskakuje, že musím mít nastaveno zemi USA ??? je tam hláška, že to je jen pro občany USA ? co dělám špatně?
Marsan

Reputace: +215

Příspěvekod PandaWild » 30. září 2020 19:25

To znamená že jejich Tax form je jen pro obyvatele USA, my se tím nemusíme zabývat.
+Marsan Hodnocení: +1
PandaWild

Příspěvekod Marsan » 30. září 2020 19:29

díky Ti Pando, takže případný obnos odešlou na paypal a tím to pro mě na FAA končí :-)
Marsan

Reputace: +215

Příspěvekod admin » 30. září 2020 19:46

Bananaboy píše:
GreatWhite píše:to fakt nikomu nevadí?

FineArtAmerica to nevadí. Verím, že to majú dobre ošetrené v obchodných podmienkach a že za všetky práva nesie zodpovednosť autor. Problém by teoreticky mohol nastať, keby dielo s Coca Colou videl niekto priamo z firmy Coca Cola. Mali by právo ťa žalovať a vymáhať odškodné. Ale aj tam pochybujem, že by sa právnici takej obrovskej firmy vôbec zaoberali malými rybičkami, ktoré za výrobky s ich logom berú pár drobných. Myslím, že by to nechali tak a boli by radi, že im za tých pár drobných robíš reklamu.

Bohužel to, že to jsou jen malé ryby, případně ta myšlenka, že by originální autoři měli být rádi, že jim někdo jiný dělá reklamu, je jen obecná myšlenka. Co se týče zákona, tak minimálně u nás je to jasně dané a myslím, že v zahraničí to nebude nijak odlišné - pokud využíváte cizí dílo, případně parazitujete na cizí značce, tak je to špatně a může vám hrozit postih. To že se to prodalo jen 5x asi nikoho moc zajímat nebude, jde také o poškození dobrého jména a podobně + třeba i soudní výlohy. Asi si říkáte, že to je malá šance, ale pořád ta šance tu je a postavit byznys na takto chatrných základech je o hubu. Koho to zajímá, tak doporučuji zajít na školení o právu pro grafiky od Petry Dolejšové, stojí to pár stokorun.
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +582

Příspěvekod Bananaboy » 30. září 2020 20:43

Zlaté 80-te roky! Dosť pochybujem, že vtedy trhovníci niekomu platili za Sandokana, Vinnetoua, alebo za Zagorku s Kotvaldom a Hložkom na tričkách. :lol:
Bananaboy

Reputace: +1047

Příspěvekod PandaWild » 30. září 2020 20:49

Marsan píše:díky Ti Pando, takže případný obnos odešlou na paypal a tím to pro mě na FAA končí :-)
Jo, odesílají to po každém prodeji. Tak někdy přistane na PayPal 1 dolar za pohlednici, jindy 100 za obraz.
+Marsan Hodnocení: +1
PandaWild

PředchozíDalší

Zpět na Nefotobanky - přímý prodej