Shutterstock a DALL-E...konec výdělků na SS

Re: Shutterstock a DALL-E...konec výdělků na SS

Příspěvekod Painter » 9. listopad 2022 19:31

+PandaWild, +zdenat5 Hodnocení: +2
Painter

IP: 178.255.168.xx

Reputace: 0

Příspěvekod discord » 10. listopad 2022 15:23

shalom3 píše:Taky to ve mně probudilo zvědavost a tak jsem se snažila včera zaregistrovat. Jako pako jsem tam vyplnila e-mail, potvrdila odkaz v obdrženém emailu, několikrát potvrdila, že nejsem robot, pak to chtělo telefonní číslo, zaslali kód, který jsem na internetu zase zadala, myslím znovu potvrdila, že nejsem robot (i když jsem si už tak aj připadala :mrgreen:). Výsledek byl úžasný, přišel mi tento mail:
====
Ahoj,

Discord se snaží pro svou komunitu udržovat bezpečné prostředí. Zjistili jsme, že tvůj účet porušuje naše podmínky využívání služeb nebo zásady komunity. Proto jsme zablokovali tvůj účet. Důvod je následující:

Discord zablokoval tvůj účet kvůli spamování nebo porušení zásad platformy. Důvody, proč naše opatření proti zneužívání označila tvůj účet, mohou být následující:

Během krátké doby z tvého účtu odešlo příliš mnoho přímých zpráv.
Tvůj účet spolupracoval se serverem určeným ke spamování Discordu.
Tvůj uživatelský účet byl automatizován nebo využíval selfbota.
Jiné zakázané činnosti na Discordu – např. připojování se k příliš vysokému počtu serverů vyšší rychlostí, než by to dokázal člověk.
Pokus o potenciálně podvodnou činnost.

S pozdravem
Tým Discord Trust and Safety
=====
OK, beru to jako znamení, že tohle nebude cesta pro mě.

Připoj se přes pozvání od Adobe. Na stránce dole Join us on Discord.

https://stock.adobe.com/pages/artisthub/
Hodnocení: 0
discord

IP: 194.71.126.xx

Příspěvekod shalom3 » 11. listopad 2022 02:17

Díky za tip, ale asi to zatím nechám, ten účet je zablokovaný a musela bych tam kvůli tomu dávat jiný mail, telefon atd.
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod Bananaboy » 11. listopad 2022 11:43

Na internete existujú služby typu Temporary e-mail, alebo aj Temporary phone number, kde si "prenajmeš" e-mail, alebo telefónne číslo na určitý čas. U toho e-mailu je to tuším na 10 minút. U telefónneho čísla neviem. Malo by to byť zadarmo a podľa návštevnosti tých stránok to vyzerá, že to ľudia aj dosť využívajú na všelijaké registrácie. Pred nejakým časom som sa o to trochu zaujímal kvôli seznam.cz, kde stále prudia s pridaním telefónneho čísla do profilu, ale napokon som tieto služby nevyužil, takže nemám s nimi osobnú skúsenosť a neviem, či fungujú spoľahlivo.
Bananaboy

Reputace: +1077

Příspěvekod shalom3 » 11. listopad 2022 12:32

Jo, vím o tom, ale nedovedu si představit, jak by to fungovalo třeba s tím telefonem. Tam ho chtěli zadat, pak na něj poslali nějaký kód, který se zas musel zadat do internetového formuláře. Podobně to asi bude i na tom seznamu.cz (taky mě to prudí). Leda, že by ten "virtuální" telefon přeposlal kód na skutečný mobil.
U toho mailu vídím jako pravděpodobné, že by časem zjistili, že je virtuální (určitě budou zasílat různé "novinky"), pak by asi vyskakovala výzva, aby byl nahrazen skutečným. Pokud ne, možná by zablokovali účet.
Zatím to nechám, vzhledem k fotobankám vidím minimální uplatnění. Většinou to neberou, a na AdobeStock už je těch výtvorů AI poměrně dost.
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod Bananaboy » 11. listopad 2022 12:45

Ten telefón tie smsky zobrazuje priamo na stránke.
Napríklad tu som skúsil jedno české číslo:
https://receive-smss.com/sms/420703654125/
Je dosť blbé, že ten verifikačný kód, ktorý ti stránka zašle vidia všetci, ale na nejaké menej významné veci kde to nevadí by sa to dalo použiť.
Bananaboy

Reputace: +1077

Příspěvekod duch » 21. listopad 2022 12:13

Nemyslím, že by nás AI zruinovalo. To je problém pro jednoduché výcvaky (jablko na bílém pozadí), ilustrační fotky a různé "fantasy" kombinace. Pro reálné krajiny, travel fotky, dokumentační fotky, odborné věci atd. to problém není.

Nejde o žádnou AI, tedy umělou inteligenci. Jde tak maximálně o výkonný machine learning. Ten se samozřejmě bude zlepšovat s objemem, tedy čím více děl vytvoří a čím více jich prohrabe a rozebere, tím lépe bude umět "skládat" výstup. Ale ještě si hodně dlouho počkáme na fotorealistickou kvalitu i v případě placených služeb. Naráží to na technické limity, cenu i právní problémy.

Jinak bych to spíš viděl tak, že AI a focení se můžou dobře doplňovat. Například různé smart doplňování poškozených fotek, klonování/výměna oblohy, textury, světlo, šikovná vylepšení přes chytré filtry místo ručního klikání...

Mnohem větší problém je to, že za existenci microstocku vzrostly životní náklady asi tak na pětinásobek a cena fotek klesla na úroveň prvních desítek centů.
duch

IP: 185.236.161xx

Příspěvekod admin » 26. leden 2023 08:34

Čekal jsem, kdy začnou žaloby na umělou inteligenci a už je to tu. Docela zajímavé počtení:
https://www.zive.cz/clanky/midjourney-a ... fault.aspx

A jsem zvědav, jak to dopadne.
+PandaWild, +ivusakzkrabice, +zdenat5 Hodnocení: +3
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +627

Příspěvekod hypotekyfidler.cz » 26. leden 2023 11:29

Zajímavé počtení. Na výsledek si ale počkáme asi dost dlouho a nevěřím, že se bude chtít soudu v této věci nějak autoritativně obecně rozhodovat.
Myslím, že výsledkem bude, že samotné strojové učení je fair use a případné porušení autorských práv se musí řešit pro každý jednotlivý případ - tedy konkrétní obrázek a konkrétní nelegální využití. :D
+zdenat5 Hodnocení: +1
hypotekyfidler.cz

Reputace: +341

Příspěvekod styna » 27. leden 2023 11:04

Ahojte, můj dotaz se týká Starryai.com. Pro zajímavost jsem si vyzkoušela taky něco "vytvořit" a podsunula jí vlastní předlohu. Vylezl z toho zajímavý kousek, který bych chtěla použít jako předlohu a překreslit. Než se do toho pustím, tak se chci ujistit, jestli v tom někde nebude zádrhel.

Na jejich stránkách jsem našla jejich vyjádření:

AI Generated Art License
starryai creations are made to be used freely by the creator.

Our license reflects that:
✅ You own the copyright to your creations.
✅ Commercial and non-commercial purposes.
✅ No permission is needed (though attribution is appreciated!)

Jak to vidíte?
styna

Reputace: +40

PředchozíDalší

Zpět na Shutterstock