Mimofotobanková tvorba

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Mimofotobanková tvorba

Příspěvekod Bananaboy » 22. leden 2023 13:55

Ten Vall-E vyzerá hodne dobre. S tým by sa dali robiť veci! Aj to moje video by bolo oveľa lepšie s originálnym hlasom herečky. Ale žiaľ ešte to nie je pre nás, bežných smrteľníkov. Kvôli pár blbečkom, ktorí by to zneužili to nedovolia používať ani nám, ktorí by sme to použili len a len na bohumilé účely. :lol: :lol:

https://www.zive.cz/clanky/staci-tri-se ... fault.aspx
+ivusakzkrabice, +zdenat5 Hodnocení: +2
Bananaboy

Reputace: +1078

Příspěvekod ivusakzkrabice » 22. leden 2023 18:43

Sakra, to zní dobře.. ale zas na druhou stranu, pokud by to opravilo všechny přeřeky co by pak televize na silvestra vysílala? :)
+zdenat5 Hodnocení: +1
ivusakzkrabice

Reputace: +752

Příspěvekod PandaWild » 22. leden 2023 19:28

S tímhle tempem pokroku bude už příští Silvestr vysílaný plně AI generovaný. :shock:
+zdenat5 Hodnocení: +1
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod ivusakzkrabice » 22. leden 2023 20:49

Po cca dvou hodinách uspávání dítěte (opět, ostatně skoro jako každý den) si tak říkám, že AI generovaný dítě by možná mohl být další směr umělé inteligence. S ohledem na korektnost textových AI by předpokládám neodmlouvalo :D :lol: (teda za předpokladu, že by nebylo generováné podle chování rodičů..) :)
Hodnocení: 0
ivusakzkrabice

Reputace: +752

Příspěvekod Bananaboy » 24. leden 2023 17:55

Ľudia, už vás niekedy jeblo pri editácii videa? Tak mňa skoro áno. :lol: Našťastie ma to len tak trochu štrejchlo. Ku koncu som už mal chuť vyhodiť PC z okna. :lol: To je tak, keď sa rozhodnete vytvoriť video s asi tak miliónom strihov. :D

https://youtu.be/AtJw9mAH2ZU
+PandaWild Hodnocení: +1
Bananaboy

Příspěvekod PandaWild » 24. leden 2023 18:35

Při snaze o synchronizaci na hudbu se není co divit. :shock:
+Bananaboy Hodnocení: +1
PandaWild

Příspěvekod Bananaboy » 24. leden 2023 19:19

Ďakujem Pando.

Keď som to mal v hlave ešte iba ako nápad na spracovanie, tak sa mi to zdalo, ako celkom fajn nápad. Netušil som aká pakáreň z toho bude. Tak nabudúce už budem synchronizovať asi len podľa nejakého, pomalého, piánko slaďáčika. :lol:

Keď to teraz pozerám na YouTube, tak sa mi zdá, ako keby tam občas niečo ušlo a nesedelo. A to som to pred nahratím kontroloval asi 20 krát! Asi mi laguje PC, keďže sa mi to v ňom zdalo dobré. Ale takto s chybičkami aspoň vidno, že to robil človek a nie nejaký neomylný stroj, alebo umelá inteligencia. :lol:
Bananaboy

Příspěvekod PandaWild » 25. leden 2023 09:15

Ujíždění bude jen dojem. Jak je člověk do toho přehleděný, tak mu to pak už přijde špatně a nedokonalé i když je vše v pořádku. Nepřipadalo mi že by se někde něco rozjíždělo.

Ale co mi připadalo, že už jsou ty změny možná až příliš rychlé. Při této rychlosti už se přestává stíhat vnímat jednotlivé obrazy (vnímání obrazu potřebuje 1 až 2 sekundy) a už to přechází spíš na podprahové vnímání. Myslím že u podprahového vnímání se už musí nějak jinak řešit koncepce na co se chce působit, tam už se asi nebude jednat jen o střídání výjevů z filmu, ale důraz na posloupnost dojmů.
PandaWild

Příspěvekod hypotekyfidler.cz » 25. leden 2023 12:07

Jak jsi to přeně synchronizoval? Já jsem jednou zkoušel něco podobného a vyrendrované video vždycky vypadalo jinak než v AE nebo Premiere. Jediná šance, jak jsem to dokázal udělat bylo si nejdřív otevřít hudbu v FL studiu, přidat tam playlist márkers v bodech, kde jsem chtěl synchronizaci a k těm potom přiřadit obraz a vůbec se nespoléhat na playback.
A nedává ti Ytb omezení kvůli autorským právům? Já jsem jednou použil jednu scénu z Matrixu a hned mi ho tam šoupli.
hypotekyfidler.cz

Reputace: +341

Příspěvekod Bananaboy » 25. leden 2023 13:24

Jé, Pando mockrát vďaka za konštruktívnu kritiku. To je presne to, čo potrebujem. Pár čerstvých, nezaujatých očí. Ono ako to človek strihá a stále dookola kontroluje, tak z toho nutne zblbne.

Áno, bliká to dosť. Na tej pumpe ako začnú tie rýchlejšie zábery sa mi to zdalo ako dobrý nápad, ale hudba si už potom drží svoje tempo a už je ťažké prejsť na iný vzor strihu. Profesionál by to vedel, ale ja amatér som bol rád, že sa tam v rytme hudby našli miesta, kde som mohol vložiť aspoň tie intermezzá (posteľová scéna a scéna, kde slečna nájde v suteréne mŕtvolu) na oddýchnutie očí od blikania. Vzor strihu väčšinou vychádzal na 5 krátkych strihov ku jednému dlhšiemu, ale nie je to úplne všade dodržané. Na pumpe to bolo asi až 8 krátkych k jednému dlhšiemu. Išlo o ten pocit, aby to dobre vyzeralo a sedelo. Ale za niektoré krátke zábery som vďačný, že sú len tak krátke. Hoci som sa snažil vyhnúť úplným prasačinám a krvavým záberom, ale aj tak je tam zopár záberov, ktoré keby boli dlhšie, tak by YouTube určite niečo držkoval. Našťastie takto to prešlo.

Keby to malo nejaký podprahový odkaz pre diváka, tak by to bolo fajn a videu by to určite prospelo. To je ešte asi žiaľ nad moje sily a schopnosti. Zatiaľ som celkom rád, že po posteľovú scénu má video aspoň akú-takú logiku a strih ide viac-menej chronologicky. Je z toho aspoň poznať, že partia filmárov ide točiť hambatý film na odľahlú farmu. Po posteľovej scéne som už ale začal "variť z vody". Hudby ešte ostávalo poriadny kus a dobré zábery sa míňali. Hoci som sa snažil o to, aby sa zábery neopakovali a boli čo najpestrejšie, nedalo sa tomu vyhnúť a pár záberov je v druhej polovici videa už dosť podobných. Moc mi nepomohol ani fakt, že ku koncu filmu sa už dej odohráva v noci a je tam veľa tmavých záberov. Tých som sa snažil dať čo najmenej, lebo by medzi nimi nebolo poznať takmer žiadny rozdiel.

Ako som napísal, bliká to síce dosť, ale keď občas vidím aké epileptické záchvaty dokážu vyprodukovať niektorí, súčasní youtuberi, tak je to ešte stále dosť decentné. Našťastie dej filmu sa odohráva v roku 1979, tak som už nepridával žiadne moderné efekty, pretože by sa tam nehodili. Chcel som, aby tam bola zachovaná tá staromódna atmosféra a zároveň, aby to oslovilo aj súčasného diváka.

hypotekyfidler.cz: Synchronizoval som čisto pocitovo. Trochu som si pomáhal zvukovou vlnou, aby som videl tie beaty, ale strihal som v CapCute a tam tú zvukovú vlnu až tak moc dobre nevidieť, tak to bolo viac pocitové. Ak sa mi to podarilo, tak som jedine rád.

Čo sa týka autorských práv, tak áno, tam prudia dosť často. U niektorých videí viac, u niektorých menej a u niektorých vôbec. Tiež sa mi ešte nepodarilo zistiť, čo je spúšťačom ich prudenia. Zatiaľ mám aspoň také indície, že zábery by mali byť kratšie a najlepšie bez originálneho zvuku. A nemali by to byť ani zábery, ktoré vo filme za sebou nasledujú. Ty ich síce rozstrihneš, ale YouTube ich berie ako jeden záber. Ale paradoxne mňa prudia viac za použitú hudbu než na použitý obraz. Akonáhle zoberiem hudbu odinakiaľ ako z ich knižnice, tak už prudia. A to dokonca aj keď beriem z Pixabayu, kde je hudba zadarmo aj na komerčné využitie. Ale už som si časom našiel svojich obľúbených autorov od ktorých sa mi hudba páči a s ktorými nie sú problémy.

Posledné dva videá prešli v pohode. Aj tá dabovaná Wednesday, čo som tu písal pár príspevkov vyššie a aj tento film. Pri tomto poslednom filme sú samé krátke zábery a hudba z YouTube audioknižnice, takže tam nemali čo namietať.
Bananaboy

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse