Paypal neodeslal peníze

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Paypal neodeslal peníze

Příspěvekod Baskervil » 5. listopad 2023 13:24

Zdravím,

Jsme na tom podobně a vcelku s velkou částkou, kterou jsme z Paypal poslali již předminulý týden. Máme KB a Paypal několik let a vždy vše v pořádku z hlediska měsíčních výplat(ještě koncem září vše bez problému), až tedy doposud.

Než popíšu náš případ, tak jen zmíním, že se trochu v bankovnictví orientuju, takže si zkusím tipnout, co se asi stalo, i když to tuhle chvíli neurychlím a je to pouze o čase, který se každým přibývajícím dnem, kdy se NAŠE peníze nevrátí na Paypal účet, stává čím dál více frustrujícím...

Nyní k případu:

Koncem října, dorazila standardně na náš Paypal účet výplata, kterou jsme si přeposlali standardně na náš účet KB. V Paypal rozhraní krásně zeleně zobrazeno, že celý proces odeslání proběhl OK a do mejlu nám standardně přišlo potvrzení, že peníze jsou již na cestě - prostě jako vždy. Po 2-3 dnech(v ČR byl svátek 28.10. v sobotu, tak to nemělo vliv) jsme zjistili, že na KB účet naše výplata nedorazila. Tedy začalo nepříjemné pátrání a nejistota. Nejdříve jsme volali na Paypal, kde nám dle jejich IDtransakce řekli, že u nich je proces odeslání přece dokončen a jistě bude chyba na straně KB. Tedy jsme pátrali u KB, kde jsme zjistili(díky skvělému a vlídnému callcentru, kam jsme volali ze strachu několikrát), že naše platba byla zcela správně vrácena ihned zpět na Paypal účet, protože nesplňovala správné parametry platby(zřejmě došlo k nějakému oříznutí čísla účtu na straně Paypal či co) a více nám říci nemohou. Nicméně nám také řekli, že v těchto dnech má s Paypal problém vícero zákazníků...

Trochu uklidněni jsme znova tedy volali na Paypal a řekli jim, co jsme se dozvěděli. NA Paypalu nám vlídně řekli, že to tak být opravdu může, že již v poslední době o těhle problémech vědí a řeší to, ale že se našemu případu mohou věnovat až po uplynutí 14 obchodních dnech! Tedy nyní čekáme a máme připraven výpis z KB, abychom mohli doložit do Paypal k vytrasování NAŠÍ transakce...

No, sečteno podtrženo si nyní zkusím jen tipnout, co se asi stalo na pozadí a co jsem si dohledal na internetu:

Paypal je pouze zřejmě internetové rozhraní a někde jsem dohledal, že jako banku používá pro ČR(možná svět) banku Unicredit. Během září či října mohlo dojít na straně Paypal(či Unicredit) k nějakému nasazení kodové úpravy, která zřejmě nechtěně(kdo by tohle schválil?) zapříčinila to, že sice NAŠE platba z Paypal rozhraní v pohodě odejde(všichni máme přece v Paypal správně leta vyplněné číslo účtu v KB či jiné domácí bance, kam si peníze posíláme), ale na pozadí(Paypal nebo Unicredit bank) došlo díky té drobné kodové úpravě právě asi k oříznutí našeho čísla účtu a tím se stala platba pro naší domací banku neidentifikovatelná(chybné číslo účtu domácí banky) a banka, v našem případě KB ji obratem a zcela správně zaslala zpět - tentokrát si myslím, že zpět na nějaký účet Unicredit, kde zřejmě zůstává viset(už to tu někdo popisoval - zřejmě tam visí vrácené platby nás všech - o to více nechápu, proč to rychle nedotrasují). Celý problém a tedy časový je, že Paypal sice tvrdí, že na jeho rozhraní přece zadaná platba odešla, ale měl by si raději zřejmě dotrasovat cestu ne ke KB, ale ke svým vnitřním účtům či účtů Unicredit(můžu jen se domýšlet jak to technicky mají uděláné mezi sebou)..

No, sečteno podtrženo si troufnu říci, že technické chyby se stát mohou( je to lidské) - ALE u peněžních institucí to musí vyřešít OKAMŽITĚ - tady začíná totiž být obrovský problém pro reputaci a aspoň podle mne musí tady řešit PAYPAL a ne někdo jiný typu KB Unicredit apod.

Jde o to, že je jedno jestli jsme si poslali 1 dolar nebo 10.000 dolarů - princip je stejný. Banka je instituce, kterou si platíme od začátku věků hlavně proto, aby nám spravovala naše výplaty či úspory - svěřujeme ji to nejcenější(kromě zdraví), co nás živí. Je to prostě služba klientovi jako každá jiná, za kterou platíme poplatky a věříme ji. Když reklamujete platbu u jakékoliv jiné banky, tak to musí kmitat, protože to je fakt z hlediska reputace problém a musí být do max. 2-3 bussiness dní dohledáno a zcela jasně vykomunikováno i s omluvou!

A ne, aby nám tady Paypal tvrdil, že máme počkat 14 dní(je to vůbec v nějakých podmínkách?), až nám vůbec mohou začít hledat platbu a pak další třeba měsíc čekat na to, až nám NAŠI platbu(úspory, výplaty apod.) milostivě vrátí na jejich rozhraní, abychom NAŠI vrácenou platbu mohli přes jejich rozhraní zopakovat a poslat si ji znova do banky v naší zemi....

U giganta typu Paypal bych něco takovéhleho nikdy nepředpokládal(přece bance svěřuješ své peníze, tedy ji věříš na 100 procent a tedy očekáváš zcela jasnou a rychlou komunikaci vedoucí k okamžité nápravě) a pořád si myslím, že je to jen zlý sen a doufám, že se vše OKAMŽITĚ vyřeší v příštím týdnu, protože pokud ne - máme veškeré argumenty pro případnou medializaci či další kroky a to asi fakt nechceš....bohužel čas běží a pokud jde o peníze tak to každého sakra pálí a šrotuje mu v hlavě!

Předem se omlouvám, ale musel jsem si takhle tipnout, co se asi mohlo stát a ulevit si, protože mne to opravdu drtí a asi už leze na mozek. :(
Hodnocení: 0
Baskervil

IP: 85.70.195.xx

Reputace: 0

Příspěvekod Návštěvník » 5. listopad 2023 13:27

Ubu Mbekele píše:
radim82 píše:...Tak doufám, že mi Paypal za týden nenapíše, že z jejich strany vše proběhlo v pořádku a uzavřou můj případ.

Pokud by to napsali, tak asi zbývá už jen policie, aby ukázala jak umí "pomáhat a chránit".

jednomu cloveku na foru, ktery ceka na ty penize fakt dlouho a taky mu dosla trpelivost ( nebyl nijak hruby) dokonce mazali posty na foru
me vrta teda hlavou jaktoze prevod na jinou banku nez KB jde?!?!
vzdyt to posilaji z jednoho uctu a ten je v Unicreditbank

( mimochodem tam jsem taky volala a kvuli bank.tajemstvi nemohou ani potvrdit, ze tam ta spolecnost ucet ma)
Návštěvník

IP: 2a02:8308:294:e800:5932:76fd:aea5:7exx

Příspěvekod Baskervil » 5. listopad 2023 14:10

Tak to také netuším - my máme KB, někdo výše psal Mbank, na anglickém foru zase nějaké maďarské banky....podle mne tohle asi nebude určující a nikdo nemůžeme tušit, jak to poslání platby doopravdy funguje a co se tam pokazilo - lze jen tipovat, ale stejně to ničemu nepomůže - je to jen ujišťování sama sebe, že to prostě nezafungovalo a my nemáme za říjen celou vejplatu, což je pro nás velký problém a nikdy by mne nenapadlo, že tohle budeme muset řešit :?

Každopádně peníze jsme poslali z Paypalu a od toho také očekávám zcela jasné a rychlé dořešení s navrácením naší platby, když už ve svém výpisu z mé banky vidím, že platba nedorazila. Ostatní se mohu jen domnívat a není to podstatné pro můj pohled zákazníka.
Baskervil

IP: 85.70.195.xx

Příspěvekod Fhvvj » 5. listopad 2023 14:28

A ted uz je cas zajit na Policii CR, nebo jeste ne?
Fhvvj

IP: 46.135.22.xx

Příspěvekod Ubu Mbekele » 5. listopad 2023 14:58

Fhvvj píše:A ted uz je cas zajit na Policii CR, nebo jeste ne?

Stačí si přečíst celou komunikaci s Paypalem a svojí bankou. Pokud se Paypal úplně zřekne odpovědnosti a banka udělá totéž, potom je čas jít na policajty. U mne tohle zatím neudělala ani jedna z institucí.
Ubu Mbekele

IP: 85.163.138.xx

Příspěvekod kacka » 5. listopad 2023 15:05

Fhvvj píše:A ted uz je cas zajit na Policii CR, nebo jeste ne?

pochybuju, ze to bude tak jednoduche.. oni podle nejakych tech internich podminek ( na ktere musim najit jeste cas si uplne precist) na to maji zakonite nejaky cas. Mam pocit, ze jde o lhutu 30 dni. Uz jenom podle toho co melou dokolad jak flasinet je zaklad 7 pracovnich dni na to aby ten pripad zacali projednavat, pak nekdo psal ze mu rekli, ze maji 14 dni na to to "najit". Takze by to odpovidalo.Urcite tomu predchazi nejaka konzultace s bankou, ktera v nejakem setreni hraje velkou roli.
Treba me pan z Unicredit bank informoval, ze kdyby se neco muselo resit soudne, tak jejich banka se toho samozrejme musi ucastnit... ale porad opakoval, ze se jedna o bankovni tajemstvi a nemuze podavat informace 3.strane.. ackoliv mne jenom zajimalo jestli se na ne obraceji lidi prave za ucelem PayPal kauzy...
kacka

IP: 2a02:8308:294:e800:5849:6b55:765e:e1xx

Příspěvekod Navstevnik_3 » 6. listopad 2023 07:46

Si asi delaji srandu, nejdrive mi 2x zamitli ticket, ze transakce z jejich strany probehla v poradku. Pak jsem tedy resil s asistentkou pres chat, ta slibila ze to prosetri a ozve se. Ted je to tyden co se neozvala, tak chci napsat jak to vypada, ale ten chat je uzavreny a nemuzu do nej psat.

To mam jako zacit novy s nekym dalsim uplne od znova nejspise se stejnym vysledkem, tedy zadnym?
Ozvali se vubec nekomu aspon s nejakym progresem?

Nevite jestli uz nekdo nedela neco jako hromadnou zalobu? Verim tomu ze v souctu uz to musi byt castka, kterou jim preci jen tak nenechame.

Nebo mozna zkusit Cerny ovce na CT :) tam se chytaji i mensich akci. Skoda ze PP je cizina, cesky firmy dokazou docela potrapit...
Navstevnik_3

Reputace: +5

Příspěvekod kqcka » 6. listopad 2023 08:21

Navstevnik_3 píše:Si asi delaji srandu, nejdrive mi 2x zamitli ticket, ze transakce z jejich strany probehla v poradku. Pak jsem tedy resil s asistentkou pres chat, ta slibila ze to prosetri a ozve se. Ted je to tyden co se neozvala, tak chci napsat jak to vypada, ale ten chat je uzavreny a nemuzu do nej psat.

To mam jako zacit novy s nekym dalsim uplne od znova nejspise se stejnym vysledkem, tedy zadnym?
Ozvali se vubec nekomu aspon s nejakym progresem?

Nevite jestli uz nekdo nedela neco jako hromadnou zalobu? Verim tomu ze v souctu uz to musi byt castka, kterou jim preci jen tak nenechame.

Nebo mozna zkusit Cerny ovce na CT :) tam se chytaji i mensich akci. Skoda ze PP je cizina, cesky firmy dokazou docela potrapit...

jak zamitli ticket ?
ten chat oni zaviraj pri neaktivite normalne, musis si otevrit novy a napsat novou zpravu pres vikend ti to nepujde pac nejsou pracovni dny .. btw prevod na Ceskou Sporitelnu prosel bez problemu
kqcka

IP: 2a02:8308:294:e800:64c4:42ee:a59:11xx

Příspěvekod kacka » 6. listopad 2023 10:45

jinak jsem chtela rict, ze jsem teda s podporou Komercky velmi nespokojena...
nevim jak tady mistni maji zkusenost, protoze je to jedna z dvou postizenych bank, ale je stopro jiste, ze se prostredky vracely na ucet Unicredit bank a me nejsou schopny vubec ani potvrdit ze tomu tak bylo, neustale opakujou ze moje finance nedrzi ( coz kazdy vi) ale neustale presvedcovani podpory aby mi pomohli aspon s tim ze se podivaji do systemu jak se to tam otocilo me opravdu uz vycerpava takze ja po tom humbukju menim banku.
kacka

IP: 2a02:8308:294:e800:bd0a:93df:244c:e9xx

Příspěvekod Denny » 6. listopad 2023 10:55

Taky nejsem s podporou KB vůbec spokojen. Kdysi odpovídali na emaily během několika hodin, a to i o víkendu, teď často neodpoví ani během několika pracovních dnů.
Denny

IP: 94.142.239.1xx

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse