Kam dál ... svět fotobank se smršťuje

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Kam dál ... svět fotobank se smršťuje

Příspěvekod shalom3 » 21. leden 2024 14:41

Bohužel, je to tak. Někdy jsem pozorovala videa o Blenderu, nafilmovaná teenagery. Jejich výklad k tomu byl otřesný - místo umístění kuželu řekl "dáme tam tuhle blbost". Zato se často ozvou hlášky "to je fakt kúúl" apod. Na základních školách bych zavedla v první řadě komunikaci a nácvik mluveného projevu. I v rozhovorech se studenty SŠ nebo VŠ někdy konstatuji, že nerozumí slovům, která jsem byla zvyklá od dětství běžně používat. Asi se blíží doba, kdy se budeme dorozumívat prostřednictvím obrázků, neartikulovaných skřeků a zvukové konstanty "tentononc".
+Bananaboy, +PandaWild, +Ubu Mbekele Hodnocení: +3
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod zdenat5 » 21. leden 2024 15:18

Bananaboy píše:
shalom3 píše:Myslím, že to ti lidé nehrají a že začíná být i v této oblasti silná konkurence. Možná brzy prorazí jen ti nejblbější z nejblbějších.

Ľudstvo sa nenávratne blíži k scenáru, ktorý je zobrazený vo filme "Absurdistán" (anglicky "Idiocracy") z roku 2006. Ešte tak 2-3 generácie a máme to tu predčasne, hoci v tom filme je ten stav predpokladaný až v roku 2505. Kto ten film videl, isto mi dá za pravdu a kto ho nevidel, tak tomu ho doporučujem pozrieť, nech vie čo nás čoskoro čaká.

Tak sem to skoukla
je to vážně děsná ptákovina :lol: , ale to co se děje teď - mi připadá ještě děsnější.
https://film.kukaj.me/absurdistan-2006
+Bananaboy, +TomasK Hodnocení: +2
zdenat5

Reputace: +148

Příspěvekod Bananaboy » 21. leden 2024 19:49

zdenat5 píše:Tak sem to skoukla
je to vážně děsná ptákovina :lol: , ale to co se děje teď - mi připadá ještě děsnější.
https://film.kukaj.me/absurdistan-2006

Ptákovina to je. :lol: To súhlasím. Ale keď som ten film videl prvý krát pred mnohými rokmi, tak to bola len komédia. Teraz po rokoch, každým ďalším zhliadnutím filmu to už prestáva byť komédia a začína byť čím ďalej, tým desivejšia realita.
+PandaWild, +Ubu Mbekele, +zdenat5 Hodnocení: +3
Bananaboy

Reputace: +1077

Příspěvekod zdenat5 » 21. leden 2024 21:47

Ale film je roztomilej - to o zfilmovaný prdeli :oops: - nemá konkurenci. :lol:
+Bananaboy Hodnocení: +1
zdenat5

Příspěvekod Bananaboy » 21. leden 2024 22:19

zdenat5 píše:Ale film je roztomilej - to o zfilmovaný prdeli :oops: - nemá konkurenci. :lol:

Největší filmový hit v zemi se jmenoval "Prdel". A nic jiného v něm nebylo. Celých 90 minut. Ten rok dokonce vyhrál Oscara včetně nejlepšího scénáře. :lol:
+Ubu Mbekele, +zdenat5 Hodnocení: +2
Bananaboy

Reputace: +1077

Příspěvekod castyhost » 13. únor 2024 05:49

zajimavy dokument kam to speje a proc a pomoc od AI si doplni kazdy sam

The Social Dilemma (2020)
Hodnocení: 0
castyhost

IP: 92.240.182.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod jonnysek » 15. únor 2024 14:16

Tak nějak jsme se všichni odchýlili od tématu... nahrává někdo na adobe tvorbu vyrobenou pomocí ai ? ja tedy z toho co ta tvorba má splňovat nějak nejsem moudrej a celkem se mi nechce si něco takového zatáhnout do portfolia.

dokument o ai na Adobe je zde ale ale ... přece nikdy nemohu dohledat použité fotografie vyjma mých vložených referenčních

toto je z webu adobe:

Mohu vytvářet obsah pomocí služby Adobe Firefly a odesílat ho do Adobe Stock?
Datové zdroje vygenerované komerčně vydanou verzí aplikace Firefly lze odeslat do úložiště Adobe Stock, pokud splňují naše pokyny pro odesílání obsahu generativní AI a neobsahují vodoznak.
Obecně platí, že výstupy z funkcí generativní AI lze použít komerčně. Pokud však společnost Adobe v produktu nebo jinde určí, že danou betaverzi funkce generativní AI nelze používat komerčně, vygenerované výstupy této funkce beta jsou určené pouze pro osobní použití a nelze je používat komerčně.

obecná příručka:
https://helpx.adobe.com/cz/stock/contri ... guide.html

dále potom pravidla pro obrázky AI:
https://helpx.adobe.com/cz/stock/contri ... ntent.html

popravdě se mi nechce dávat si něco generovaného do svého portfolia, už to někdo zkoušel, máte tipy nějakého adobe portfolia generovaného AI ?
Hodnocení: 0
jonnysek

Reputace: +10

Příspěvekod PandaWild » 15. únor 2024 16:16

Ai na Adobe - nahrával jsem AI (ze Stable Diffusion) celý minulý rok - brali velmi ochotně (brali prakticky všechno) a velmi dobře se to prodávalo. Ale ke konci roku začali stále více vyhazovat, až jsem to vzdal a už AI obrázky nenahrávám, je už teď velmi malá úspěšnost příjmu. Možná z jiných generátorů bude vyšší úspěšnost, s vyšší kvalitou. To co tam mám nahrané se prodává stále docela dobře.
+Bananaboy, +zdenat5 Hodnocení: +2
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod zdenat5 » 15. únor 2024 19:21

Letos sem to zkusila - a vyhazov - nízká kvalita - tak nic. :cry:
+PandaWild Hodnocení: +1
zdenat5

Příspěvekod jonnysek » 1. březen 2024 09:19

Takže skoro nikdo nenahrává AI ?