HIVE - ne tak úplně fotobanka

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: HIVE - ne tak úplně fotobanka

Příspěvekod pavelsku » 27. březen 2024 07:50

Já to ještě neřešil, protože nemám potřebu prodávat a zatím to držím v peněžence :D (ono to má i jiné důvody - čím víc máš v peněžence, tím máš větší "lajkovací" sílu a reputaci,)

U zaměstnanců by to možná šlo schovat pod "příležitostný příjem", tam je od letoška limit myslím do 50 000. Jinak je to příjem jako každý jiný, takže 15%?
Hodnocení: 0
pavelsku

Reputace: +2

Příspěvekod Fauren » 27. březen 2024 08:11

Takže podstatě můžeš něco vydělat, ale na druhou stranu to nemůžeš vybrat, protože to ovlivní tvůj dosah? :)
Fauren

Reputace: +67

Příspěvekod pavelsku » 27. březen 2024 10:02

Nene, tak to není, možná jsem to špatně formuloval.
Množství prostředků v peněžence ovlivňuje hlasovací (lajkovací) sílu. Prostě lajk od chudého čtenáře ti přinese dva centy, od bohatého třeba dolar. Takže když budou všichni držet svoje konta blízko nuly, nevydělá nikdo nic. Naproti tomu mít našetřeno a vybírat třeba jen jednou za rok, to prospěje ekosystému jako celku a v konečném důsledku i každému jednotlivci.

Hele, já nejsem expert na to, jak to funguje. Taky můžeš být dobrý řidič a neznat detailně každou součástku motoru. Já jenom rád fotím, mám rád, když se na moje fotky lidi dívají, a ten přivýdělek beru jako vítaný bonus. A rozumím tomu, že to někdo má nastavené jinak.
Však se zaregistruj a uvidíš. Jediné, co můžeš ztratit, je trocha času.
pavelsku

Příspěvekod Bananaboy » 27. březen 2024 11:40

Hrajú fotografie nejakú podstatnú rolu v článku? Myslím, či sú články s fotografiami lajkovanejšie než bez fotiek. Nie som fotograf. Fotím len výcvaky mobilom a to nie je asi nič pre článok. Prípadne môže sa dať do článku obrázok generovaný umelou inteligenciou?
Bananaboy

Reputace: +1077

Příspěvekod pavelsku » 27. březen 2024 12:39

Jsou autoři, co publikují třeba jenom (nebo převážně) texty. Na druhou stranu, aspoň jedna ilustrační fotografie článek bezesporu oživí. A nemusí to být fotografie, může to být i jiná grafika, a třeba i z AI. V takovém případě je ale dobré to zmínit třeba v popisku, že je to AI.
pavelsku

Příspěvekod Bananaboy » 27. březen 2024 12:49

Díky. Ešte taká drobnosť. Na Hive.io som našiel rôzne peňaženky. Zrejme si ich neskúšal všetky, tak asi nebudeš vedieť odpovedať, ale aký je v nich rozdiel a prečo si si vybral práve tú Ecency? Má nejaké výhody oproti iným peňaženkám?

screenshot_small.jpg
screenshot_small.jpg (128.92 KiB) Zobrazeno 2284 krát
Bananaboy

Reputace: +1077

Příspěvekod pavelsku » 27. březen 2024 13:30

Nejsou to peněženky.
Ecency, PeakD a HiveBlog jsou front-endy (tj. prostředí, ve kterém píšeš, čteš a vůbec provozuješ). Dají se libovolně střídat, na výhody a nevýhody přijdeš časem.
Keychain je rozšíření do prohlížeče, abys při přihlašování mohl používat nějaké rozumné heslo a ne ty šílené klíče.
Vessel neznám, Actifit spolupracuje s appkou v mobilu, a dává ti body za nějaké fyzické aktivity (ptákovina :) )
+Bananaboy Hodnocení: +1
pavelsku

Příspěvekod pavelsku » 27. březen 2024 17:42

Důležité: Jestli se rozhodnete registrovat a něco zkusmo publikovat, určitě přidejte ke svému článku tag #cesky
Tím upoutáte pozornost české komunity, která vás na začátku podpoří a poradí.
pavelsku

Příspěvekod Fauren » 27. březen 2024 18:53

možná to zkusím, jak se mi uvolní ruce.. vždycky se mi líbilo za fotky a nějakému popisku něco obdržet.. zkoušel jsem platformu Medium, ale to byla fakt trapnost a člověk musel hrozně moc trávit času likeováním ostatních, aby obdržel aspoň par centiků :)
Fauren

Příspěvekod Fauren » 29. březen 2024 17:51

Zkusil jsem se registrovat dle návodu, ale přes tu stránku to už nešlo, že nemají už prostor či co, tak jsem to přihlásil rovnou přes ecency, to nevím zda jsem udělal dobře či nikoliv :)
Fauren

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse