Paypal

Jste na fotobankách noví? Pište sem, pokud se chcete zeptat na ty nejzákladnější věci, potřebujete poradit, nebo se jen přivítat s místní komunitou.

Re: Paypal

Příspěvekod duben » 10. duben 2025 08:10

Je rozdíl zdanit služby typu Google (reklamy), Amazon (AWS), Microsoft (Azure a Office) a udělat tohle platební metodě. Já jsem ohledně PayPalu zatím naprosto v klidu.
+Marsan Hodnocení: +1
www.duben.org | www.fotorady.cz | microstocktools.com | www.afrodita.name | www.soutez.org | www.youtube.com/LucieDubnova - fitness online
duben

Reputace: +272

Příspěvekod joncko » 9. červen 2026 09:32

Super možnosť ako vyberať USD z PayPalu bez konverzie je poslať si ich na Revolut kartu. Poplatok za prevod je fixný 2,5USD, ale pri vyšších sumách je to zanedbateľné oproti ich nevýhodnému kurzu. Stačí si v PayPale pridať Revolut kartu a pár dní počkať - lebo aj keď mi kartu overili hneď, tak odoslať mi to šlo až po cca týždni.
+Dusan, +Ubu Mbekele Hodnocení: +2
joncko

Reputace: +26

Příspěvekod Dusan » 9. červen 2026 16:23

joncko píše:Super možnosť ako vyberať USD z PayPalu bez konverzie je poslať si ich na Revolut kartu. Poplatok za prevod je fixný 2,5USD, ale pri vyšších sumách je to zanedbateľné oproti ich nevýhodnému kurzu. Stačí si v PayPale pridať Revolut kartu a pár dní počkať - lebo aj keď mi kartu overili hneď, tak odoslať mi to šlo až po cca týždni.

To se divím že ti to prochází, já to kdysi řešil když mi chodilo nejvíce $ a procházelo mi to 2 měsíce. Tenkrát jsem založil účet u TransferWise a přišli mi tak dolary a po 2 měsících mi psali z PayPalu že takto teda ne. Že mi na to uvalí speciální poplatek a vycházelo to úplně stejně jako převod. Ono to udělá cca 1Kč na dolaru. Takže i teď by se to to vyplatilo. Díky za tip ;)
Hodnocení: 0
Dusan

Reputace: +61

Příspěvekod Sagi » 10. červen 2026 09:09

joncko píše:Super možnosť ako vyberať USD z PayPalu bez konverzie je poslať si ich na Revolut kartu. Poplatok za prevod je fixný 2,5USD, ale pri vyšších sumách je to zanedbateľné oproti ich nevýhodnému kurzu. Stačí si v PayPale pridať Revolut kartu a pár dní počkať - lebo aj keď mi kartu overili hneď, tak odoslať mi to šlo až po cca týždni.

Já jsem si přidala Revolut kartu k Paypalu před 2 roky právě kvůli výhodnější konverzi, ale poslat peníze za poplatek mi na ni nejde - na supportu mi tehdy napsali, že pro ČR to nepodporují ( ale pro rezidenty z Německa nebo Slovenska to myslím funguje). Pokud se to změnilo, byla bych moc ráda.
+Dusan Hodnocení: +1
Sagi

Reputace: +41

Příspěvekod Dusan » 10. červen 2026 14:05

Sagi píše:

Já jsem si přidala Revolut kartu k Paypalu před 2 roky právě kvůli výhodnější konverzi, ale poslat peníze za poplatek mi na ni nejde - na supportu mi tehdy napsali, že pro ČR to nepodporují ( ale pro rezidenty z Německa nebo Slovenska to myslím funguje). Pokud se to změnilo, byla bych moc ráda.

Co je zase v ČR špatně že to nejde? To bude zase ta naše úžasná koruna, díky které jsme stále stejně bezvýznamní. :oops:
Dusan

Příspěvekod honza286 » 11. červen 2026 08:02

Dusan píše:
Sagi píše:

Co je zase v ČR špatně že to nejde? To bude zase ta naše úžasná koruna, díky které jsme stále stejně bezvýznamní. :oops:

Jo, je to kvůli koruně, jako Čech musíš mít ten účet pro posílání peněz vedený v korunách u banky registrované v ČR = nedá se vyhnout tomu nevýhodnému převodu a kurzu. Naopak jako občan Eurozóny (například Slovák, Litevec, Lotyš, Němec, Rakušák) musíš mít účet pro převod v eurech a u banky registrované v Eurozóně.
honza286

Reputace: +70

Příspěvekod Hgfcc » 11. červen 2026 14:32

Neni to kvuli uzasne korune, je to kvulipravidlum PP, ktery zije prave z toho poplatku.
Hgfcc

IP: 185.58.42.2xx

Reputace: 0

Příspěvekod Dusan » 13. červen 2026 09:04

Hgfcc píše:Neni to kvuli uzasne korune, je to kvulipravidlum PP, ktery zije prave z toho poplatku.

Je mi jasné že z této zlodějny žijí, ale štve mě že američané to neplatí a vypadá to že ani evropani s eurem. Takže díky koruně a ČNB máme jedny z dražších hypoték, zbytečně silnou korunu a ještě poplatky za převody, kterým se nelze vyhnout a to se vyplatí.
Dusan

Předchozí

Zpět na Diskuse pro nováčky