Hacknutý účet na Shutterstocku!

Re: Hacknutý účet na Shutterstocku!

Příspěvekod admin » 1. červen 2016 21:37

No a měl jsi na Shutterstocku nějaké unikátní heslo, které na žádné jiné službě nepoužíváš? Protože ono se každou chvíli objeví, že někdo šlohnul databázi hesel Adobe, Skype, LinkedIn, ... takže když používáš na více službách stejné heslo, tak je jistá šance, že to někdo zkusí.
Hodnocení: 0
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +627

Příspěvekod PandaWild » 1. červen 2016 21:39

Určitě tam měl "mojeheslo". :lol:
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod IM_foto » 1. červen 2016 21:53

Zkusil bych informovat o utoku Shutterstock i Paypal. Shutterstock muze projet databazi, kolikrat se tam jeste email vyskytuje, paypal muze ucet pri vice hlasenich uzavrit. Vim, ze jsem naivni a nejspis to hodi pod stul, ale hlasit by se to melo...

A podle me je jedno jak silne heslo bylo pouzito, to ze se nekdo takhle konkretne a komplikovane pokousi vytahnout prachy z fotobankoveho uctu je docela desive. Je dobre, ze mas (doufam ze mas) jine heslo k emailu, protoze kdyby ziskal kontrolu soucasne i nad mejlovou schrankou, byl by jsi nahranej :)
+Ravennka Hodnocení: +1
IM_foto

Reputace: +26

Příspěvekod hypotekyfidler.cz » 1. červen 2016 21:58

Ještě pozor na jednu věc. Já jsem si jednou měnil na šutru paypal účet a změnil jsem ho na začátku měsíce, konkrétně 2. (bylo to až potom, co mi přišel email, že "earnings have been computed"). Překvapilo mě ale, že ty peníze přišly ještě na ten starý účet.
Protože earnings ještě asi nebyly computed, tak to bude asi OK, ale raději si to u nich ověř.
V tom bude ta finta, proč se to stalo na začátku měsíce - pokud někdo nezareguje rychle, tak má smůlu.
hypotekyfidler.cz

Reputace: +341

Příspěvekod Bananaboy » 1. červen 2016 22:05

PandaWild píše:Určitě tam měl "mojeheslo". :lol:

To je moc zložité, to by som si nepamätal. Mal som tam "12345". :lol: :lol:

Ale teraz vážne. Používam samozrejme viac hesiel. Myslím, že úplne unikátne to heslo na Shutterstocku nebolo. Ono je dosť ťažké sa teraz po piatich rokoch od registrácie na Shutterstock rozpomenúť, kde všade som ho vtedy použil. Viem, že by sa nemali dávať rovnaké, alebo podobné heslá, ale zase kto si má pamätať stovky unikátnych hesiel. Skúšal som v minulosti používať aj manažéry hesiel KeePass a podobné, ale moc sa neosvedčili. Som paranoik a nedôverujem ani špecializovaným aplikáciám na správu hesiel.

Hypotekyfidler máš pravdu. Mal to chlapík vykoumané aby tam tú adresu dal v tomto období, keď sa posielajú peniaze na účty. E-mail o tom, že peniaze boli odoslané mi ešte neprišiel, tak snáď to bude v poriadku a podarilo sa mi zasiahnúť včas a prídu mne.
Bananaboy

Reputace: +1077

Příspěvekod hypotekyfidler.cz » 1. červen 2016 22:19

Peníze se odesílají až někdy kolem 10 nebo i později. Evidentně je důležité, jaký email tam je zadán v okamžiku, kdy to systém šutru zpracuje a zaeviduje, kolik máš dostat tento měsíc - a to se děje teď někdy.
Já bych jim tam určitě pro jistotu napsal.
hypotekyfidler.cz

Reputace: +341

Příspěvekod i3alda » 2. červen 2016 07:26

psal jsem samostatné téma a teď jsem koukal, že bannanaboy to už založil, sorry za binec, svoje vlákno jsem smazal :-)

mě zase změnili adresu na infoprod1337(at)gmail.com. Aktualizoval jsem si heslo, odepsal na support, že změna neproběhla z mé strany a výplatní adresu si změnil zpátky na svoji. Moje chyba byla, že jsem měl slabší, osmimístné heslo.

Doporučuji aktualizovat si heslo na Shuterrstocku za silnější (kombinace čísel, malých a velkých písmen).
grafik
i3alda

Reputace: +4

Příspěvekod i3alda » 2. červen 2016 07:41

Bananaboy píše:
PandaWild píše:Určitě tam měl "mojeheslo". :lol:

To je moc zložité, to by som si nepamätal. Mal som tam "12345". :lol: :lol:

Ale teraz vážne. Používam samozrejme viac hesiel. Myslím, že úplne unikátne to heslo na Shutterstocku nebolo. Ono je dosť ťažké sa teraz po piatich rokoch od registrácie na Shutterstock rozpomenúť, kde všade som ho vtedy použil. Viem, že by sa nemali dávať rovnaké, alebo podobné heslá, ale zase kto si má pamätať stovky unikátnych hesiel. Skúšal som v minulosti používať aj manažéry hesiel KeePass a podobné, ale moc sa neosvedčili. Som paranoik a nedôverujem ani špecializovaným aplikáciám na správu hesiel.

A6 Blok a trocha úprav s nůžkama :-) Ani systémová Klíčenka na jablíčku mi nikdy nefungovala na 100%, papír je papír. Používám přes 3 roky https://goo.gl/NAcxPg
+Bananaboy, +Pitju, +sedmicka7a Hodnocení: +3
grafik
i3alda

Reputace: +4

Příspěvekod Bananaboy » 2. červen 2016 08:13

Určitý malý podiel viny má na tom ale aj samotný Shutterstock. Pred rokmi ešte dovoľoval sa zaregistrovať aj so slabším heslom. Teraz, keď som si heslo menil, tak ma nechcel pustiť ďalej pod 8 znakov a musel som zadať do nového hesla aj čísla a veľké písmená. Neviem, kedy tieto opatrenia spravili ale tí, čo sú na Shutterstocku aspoň 5 rokov ako ja by si mali heslá určite zmeniť, pretože bude takýchto prípadov pribúdať. Keď už nie tento mesiac, tak možno na budúci. Nikto so slabým heslom už nebude v bezpečí.
Bananaboy

Reputace: +1077

Příspěvekod Hollygraphic » 2. červen 2016 08:33

Anika píše:Ufff...
Hned jsem si to zkontrolovala a zjistila jsem záhadu... Neměla jsem tam vyplněnou žádnou adresu na Paypal, přitom by tam měla být a platby chodily ok :?:
Radši si změním heslo.

Taktéž jsem ho tam neměl. V minulosti jsem ho tam pro PP určitě vyplňoval. Asi to chodilo podle kontaktní adresy která byla hned kolonku nad tím stejná.
Logo & identity designer/vladimirholan.cz
Hollygraphic

Reputace: +7

PředchozíDalší

Zpět na Shutterstock