Hacknutý účet na Shutterstocku!

Hacknutý účet na Shutterstocku!

Příspěvekod Bananaboy » 1. červen 2016 20:07

Dnes ráno sa mi stala nemilá udalosť. Po zapnutí PC mi na gmail prišiel e-mail od Shutterstocku, že došlo na mojom účte k zmene výplatnej e-mailovej adresy z mojej Paypal adresy na adresu svejskerber@mail.ru. Hneď mi bolo jasné, že sa mi niekto nabúral do účtu. Našťastie nebolo zmenené heslo, tak som sa dostal do administrácie, zmenil e-mail adresu zase na svoju a zmenil si heslo za nové a dúfam, že silnejšie. Zvyšok dňa sa niesol v duchu väčšieho zabezpečenia PC aj notebooku. Všetko som prešmejdil a preskenoval, no žiadny spyware ani keylogger som nenašiel. Nainštaloval som si pre istotu aj antikeylogger, ktorý generuje náhodné znaky pri stláčaní kláves klávesnice aby sa keyloggerom nedalo odchytiť heslo. Snáď to bude proti tej hackerskej pakáži stačiť. Ak máte ešte nejaké nápady na zabezpečenie PC, tak ich prosím napíšte. Antivírus aj firewall mám.

Netvrdím, že je to chyba Shutterstocku, pretože nikde na internete som nenatrafil na nejaké hromadné útoky na Shutterstock účty. Chyba bola pravdepodobne u mňa a hacker proste nejako odchytil moje heslo. Píšem to sem ako varovanie aby ste si dávali pozor a dobre si zabezpečili počítače. Každopádne vám doporučujem ísť si skontrolovať, či máte vo svojom účte uvedenú svoju e-mailovú adresu na Paypal/Skrill. Obzvlášť tí, ktorým nechodí notifikácia o zmenách na účte. Našťastie mne chodí a tak sa mi dúfam podarilo hrozbu odvrátiť, pretože inak by skončili moje ťažko zarobené peniažky na Paypal účte nejakého rusáka. Táto dnešná udalosť ma hodne vydesila a ešte teraz si nie som úplne istý, či som skutočne dobre chránený a či sa niečo podobné nebude opakovať.
+IM_foto, +Juraj, +PandaWild, +Pedro, +Pitju, +Sagi, +alohomora, +sedmicka7a, +weyo Hodnocení: +9
Bananaboy

Reputace: +1078

Re: Hacknutý účet na Shutterstocku!

Příspěvekod alohomora » 1. červen 2016 20:20

:shock: :shock:
Hodnocení: 0
alohomora

Reputace: +3

Příspěvekod Host x » 1. červen 2016 20:21

Ahoj, nepříjemné, chápu obavy. Jen se zeptam, jak jsi měl silné heslo?
A pro ostatní, máte napříč fb stejná hesla?
Host x

IP: 188.122.208.xx

Reputace: 0

Příspěvekod Anika » 1. červen 2016 20:28

Ufff...
Hned jsem si to zkontrolovala a zjistila jsem záhadu... Neměla jsem tam vyplněnou žádnou adresu na Paypal, přitom by tam měla být a platby chodily ok :?:
Radši si změním heslo.
Anika

Reputace: +248

Příspěvekod Bananaboy » 1. červen 2016 20:30

Host x píše:Ahoj, nepříjemné, chápu obavy. Jen se zeptam, jak jsi měl silné heslo?
A pro ostatní, máte napříč fb stejná hesla?

Heslo som mal podľa mňa dosť silné aj predtým, ale ako sa dnes ukázalo asi nebolo. Ono keby sa mi niekto nabúral napríklad na Pond5, alebo Crestock, kde mám zarobené nula nula prdlačky, tak by ma to nevyviedlo z miery, ale ten Shutterstock zabolel.
Bananaboy

Příspěvekod Bananaboy » 1. červen 2016 20:35

Anika píše:Ufff...
Hned jsem si to zkontrolovala a zjistila jsem záhadu... Neměla jsem tam vyplněnou žádnou adresu na Paypal, přitom by tam měla být a platby chodily ok :?:
Radši si změním heslo.

Práve dnes v rámci pátrania na internete, či sa niekomu neprihodilo niečo podobné som sa dozvedel, že keď nie je vyplnená adresa na PayPal, tak sa peniaze odosielajú na e-mailovú adresu použitú pri registrácii na Shutterstock. Tak to si mala potom šťastie, že si sa zaregistrovala s tou istou adresou, ktorú používaš aj na PayPale.
Bananaboy

Příspěvekod PandaWild » 1. červen 2016 20:59

Bananaboy jen pro ujištění - nešel jsi na ShutterStock přes odkaz v emailu, jestli náhodou nebyl ten email podvrh?
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Bananaboy » 1. červen 2016 21:16

PandaWild píše:Bananaboy jen pro ujištění - nešel jsi na ShutterStock přes odkaz v emailu, jestli náhodou nebyl ten email podvrh?

Nie, samozrejme že nie. V tom e-maile nebol žiaden odkaz. Bol to regulérny e-mail zo Shutterstocku. Môžem ho sem aj skopírovať:

Hi,
This email is to inform you that your account information below has recently been changed:

"Paypal/Moneybookers Email Address" was changed from "mojaemailadresa@mojaemailadresa.sk" to "svejskerber@mail.ru"

If you did not make these changes, please contact Shutterstock Support immediately.

Regards,
Shutterstock Support

Taký istý e-mail mi prišiel aj potom, keď som si zmenil tú e-mailovú adresu späť za svoju, takže s istotou to bol e-mail zo Shutterstocku. Inak do administrácie som išiel z internetovej stránky. Viem, že sa nemá klikať na nič v e-maile. ;)
Bananaboy

Příspěvekod shalom3 » 1. červen 2016 21:32

Aspoň dobré je to, že ze Shutterstocku přijde takový e-mail. Člověk by si jinak asi ani nevšiml, že k něčemu takovému došlo. Některé servery posílají po změně důležitých údajů ještě autorizační e-maily, to myslím není od věci, protože tím je zabezepčeno, že bez potvrzení nebude tento údaj akceptován.
Nicméně se zdá, že "přituhuje", jistě nikomu neušla zpráva o odcizených heslech ze sociální sítě MySpace. Keyloggery jsou také čím dál dokonalejší a bohužel mnoho lidí to podceňuje - třeba tím, že se přihlásí do nějakého důležitého účtu z cizího počítače, který může takové svinstvo obsahovat.
+Bananaboy Hodnocení: +1
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod PandaWild » 1. červen 2016 21:36

Jen mě tak zajímalo, co ten email znamená, protože vypadá že to nejsou náhodně vygenerovaná písmena. Je to z norštiny, Svensker=Švéd, Ber=ptát se. Slengově se Svensker přepisuje jako Svejsker.
+Bananaboy Hodnocení: +1
PandaWild

Reputace: +2006

Další

Zpět na Shutterstock