Hacknutý účet na Shutterstocku!

Re: Hacknutý účet na Shutterstocku!

Příspěvekod Anika » 2. červen 2016 08:46

Hollygraphic píše:
Anika píše:Ufff...
Hned jsem si to zkontrolovala a zjistila jsem záhadu... Neměla jsem tam vyplněnou žádnou adresu na Paypal, přitom by tam měla být a platby chodily ok :?:
Radši si změním heslo.

Taktéž jsem ho tam neměl. V minulosti jsem ho tam pro PP určitě vyplňoval. Asi to chodilo podle kontaktní adresy která byla hned kolonku nad tím stejná.

Já jsem taky přesvědčená, že jsem to tam měla, ale včera to tam nebylo. Měnila jsem někdy předloni výplatu z Moneybookers na Paypal a tehdy jsem to tam určitě vyplňovala.
Hodnocení: 0
Anika

Reputace: +248

Příspěvekod PandaWild » 2. červen 2016 09:18

Bananaboy píše:...aj čísla a veľké písmená....
I Fotolia - měl jsem slabé heslo a teď už chce číslice, malé i velké písmena a také nějaký symbol.

Jinak dík za varování a inspiraci. Předělávám si všude na dlouhá hesla generovaná generátorem (stejně to budu přenášet z texťáku, který budu mít uzamknutý heslem, které si jako jediné budu pamatovat).
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod IM_foto » 2. červen 2016 09:27

Tohle zapisovani hesloveho denicku je opravdu hodne neprakticke, zasadne ho nemate u sebe kdyz ho potrebujete, kdyz ho ztratite/smazete tak nastane citelny problem.

Moudre rady lidi zabyvajicich se bezpecnosti na internetu vetsinou radi generovat pamatovatelna hesla jako dlouhe souslovi se zapamatovatelnou "pribehovou strukturou" a zpetne pochopitelnou pozici velkych pismen. Tedy napriklad:

"Kdyzmibylo10nesmeljsemnicTedprodavamfotkynaShutterstocku" :idea:
"MojeheslajsousilnajakobykTohleproShutterstocktoje100procentni" :idea:
(urcite vymyslite lepsi pribeh :roll: )

Je to snadno zapamatovatelne, stredni cast pribehu se muze u hesel shodovat. Silou to je neprolomitelne... Jen nez to nadatlujete na telefonu, klepne vas pepka :lol:
+Bananaboy, +Mickies, +PandaWild, +Ravennka Hodnocení: +4
IM_foto

Reputace: +26

Příspěvekod PandaWild » 2. červen 2016 09:39

Zkouším teď použít tenhle generátor hesel, má docela šikovné možnosti (např. nepoužít zaměnitelné znaky) a uvádí tam i užitečné body zásad jak používat hesla. http://passwordsgenerator.net
+styna Hodnocení: +1
PandaWild

Příspěvekod Bananaboy » 2. červen 2016 09:48

PandaWild píše:Jinak dík za varování a inspiraci. Předělávám si všude na dlouhá hesla generovaná generátorem (stejně to budu přenášet z texťáku, který budu mít uzamknutý heslem, které si jako jediné budu pamatovat).

Aj mne napadlo, že asi bude lepšie zmeniť heslá aj na ostatných fotobankách. Aj keď sú tam už možno dobré, silné heslá, no nikdy nebude na škodu, keď ich vymením za ešte silnejšie. ;) Pri uchovávaní hesiel, sa ale asi vrátim ku klasickému papieru ako píše i3alda. Držať to v elektronickej podobe a potom náhodne zmazať, tak to by ma asi trafil šľak. ;)
Bananaboy

Reputace: +1077

Příspěvekod PandaWild » 2. červen 2016 09:59

Papír se těžko udržuje. Snadno se přehlédne velké/malé písmeno (např. S a s), je pracné opisovat dlouhá hesla (šílené zkontrolovat co se děje ve všech fotobankách) a co když se papír poškodí? V elektronické podobě se dá heslo zkopírovat přes clipboard. Soubor se (spolu s nějakým velkým souborem pro výplň) sbalí WinRarem s dlouhým bezpečným heslem, archiv se dá zálohovat na více míst. Stačí tedy pamatovat jedno heslo na rozbalení a pak přenášet hesla clipboardem.

Ještě může být zajímavé používat nějaký password manažer. Na Envato doporučují tyto manažery: LastPass, Password Genie, 1Password a Dashlane.
+Bananaboy Hodnocení: +1
PandaWild

Příspěvekod Bananaboy » 2. červen 2016 10:40

Asi bude najlepšie to nejako skombinovať a urobiť kompromis, že budem držať heslá aj v elektronickej podobe a pre istotu aj na papieri. Každý z týchto spôsobov má svoje výhody a nevýhody. Je ťažké sa úplne spoliehať iba na jeden z uvedených spôsobov.

Proste ako hovorieva v úvode svojich videí jeden známy, ruský youtuber: "Seifty is namber wan pioority". :lol: :lol:

Obrázek
+PandaWild Hodnocení: +1
Bananaboy

Reputace: +1077

Příspěvekod Ravennka » 2. červen 2016 10:44

Já mám 4 základní hesla + kombinace + mutace + variace :lol: Povětšinou si to pamatuju, ale občas jenom sedím a datlím jedno heslo za druhým, protože si za boha nemůžu vzpomenout, který je zrovna sem :lol: Teď zrovna jdu do mailu, kam chodím tak jednou za půl roku, tak se kapku děsím kolikrát to heslo budu muset napsat, než se trefím :lol: a jinak spolehlivě fungují lepící papírky, které tu mám na skříni :mrgreen:

v práci jsme zavedli 3 hesla + různé mutace a variace... veškerá hesla (krom banky) máme připíchlá na papírkách na nástěnce v kanclu, kam nechodí nikdo, kdo by civěl na tu nástěnku plnou papírků :mrgreen:
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod karelk » 2. červen 2016 16:27

Bananaboy: nepoužíváš náhodou Microstock analysis, nebo Stocksubmiter, či podobné? Netvrdím, že by přímo tyhle aplikace hesla někam posílaly, ale minimálně v počítači jsou ta hesla uložena v nějaké jejich databázi...
+IM_foto Hodnocení: +1
karelk

Reputace: +3

Příspěvekod PandaWild » 2. červen 2016 17:14

S tímhle je trochu problém s Total Commanderem. :-( Většina fotobank používá pro FTP přístup stejná hesla, jako pro login. Total Commander je ukládá v ini souboru (wcx_ftp.ini). Sice zašifrovaná, ale dají se snadno programem dešifrovat a zjistit tak logovací hesla do fotobank. Vzhledem k rozšířenosti TC by mohl i nějaký virus záměrně tento soubor poslat hackerovi a byl by průšvih. Stejný problém by se dal čekat i u StockSubmitteru.
PandaWild

PředchozíDalší

Zpět na Shutterstock