Dnes ráno sa mi stala nemilá udalosť. Po zapnutí PC mi na gmail prišiel e-mail od Shutterstocku, že došlo na mojom účte k zmene výplatnej e-mailovej adresy z mojej Paypal adresy na adresu
svejskerber@mail.ru. Hneď mi bolo jasné, že sa mi niekto nabúral do účtu. Našťastie nebolo zmenené heslo, tak som sa dostal do administrácie, zmenil e-mail adresu zase na svoju a zmenil si heslo za nové a dúfam, že silnejšie. Zvyšok dňa sa niesol v duchu väčšieho zabezpečenia PC aj notebooku. Všetko som prešmejdil a preskenoval, no žiadny spyware ani keylogger som nenašiel. Nainštaloval som si pre istotu aj antikeylogger, ktorý generuje náhodné znaky pri stláčaní kláves klávesnice aby sa keyloggerom nedalo odchytiť heslo. Snáď to bude proti tej hackerskej pakáži stačiť. Ak máte ešte nejaké nápady na zabezpečenie PC, tak ich prosím napíšte. Antivírus aj firewall mám.
Netvrdím, že je to chyba Shutterstocku, pretože nikde na internete som nenatrafil na nejaké hromadné útoky na Shutterstock účty. Chyba bola pravdepodobne u mňa a hacker proste nejako odchytil moje heslo. Píšem to sem ako varovanie aby ste si dávali pozor a dobre si zabezpečili počítače. Každopádne vám doporučujem ísť si skontrolovať, či máte vo svojom účte uvedenú svoju e-mailovú adresu na Paypal/Skrill. Obzvlášť tí, ktorým nechodí notifikácia o zmenách na účte. Našťastie mne chodí a tak sa mi dúfam podarilo hrozbu odvrátiť, pretože inak by skončili moje ťažko zarobené peniažky na Paypal účte nejakého rusáka. Táto dnešná udalosť ma hodne vydesila a ešte teraz si nie som úplne istý, či som skutočne dobre chránený a či sa niečo podobné nebude opakovať.