Kam dál ... svět fotobank se smršťuje

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Kam dál ... svět fotobank se smršťuje

Příspěvekod admin » 12. prosinec 2023 08:54

Ehm, včera jsem slyšel o dobrém a výdělečném projektu s fotkama od svého syna (přinesl to ze školy) - onlyfans s fotkama generovanýma umělou inteligencí :))))
Hodnocení: 0
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +627

Příspěvekod Bananaboy » 12. prosinec 2023 20:06

admin píše:Ehm, včera jsem slyšel o dobrém a výdělečném projektu s fotkama od svého syna (přinesl to ze školy) - onlyfans s fotkama generovanýma umělou inteligencí :))))

Toto mi napadlo pred niekoľkými mesiacmi, ale online generátory to majú ošetrené a nedajú sa v nich generovať hanbaté veci. A Stable Diffusion zatiaľ na mojom PC nerozbehám. Chcelo by to výrazný upgrade.
Bananaboy

Reputace: +1077

Příspěvekod shalom3 » 12. prosinec 2023 23:41

Běžně dostupné online generátory to sice nedovedou, ale nedávno jsem četla, že existuje řada appek nebo snad i placené generátory. Nezkoušela jsem to, mám pocit, že toho holého masa je už i tak až nad hlavu.
+zdenat5 Hodnocení: +1
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod PandaWild » 13. prosinec 2023 06:38

U tohoto typu AI fotek je nebezpečí, že AI nezkoumá občanku generovaných modelů a často generuje i takové modely, které na pohled věkově spadají pod ochranu zákona. Posouzení věku je hodně subjektivní záležitost - je risk že někdo to posoudí jako mladistvé modely, dojde k zabavení a prohlídce PC kde se najde více takových fotek a to už je na vážné trestní stíhání, nebere se ohled na to že to jsou AI obrázky (naopak nelze nijak doložit že generované modely mají potřebný věk). V této oblasti nevadí jen šíření, ale i vlastnění takových AI fotek v počítači.
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Ubu Mbekele » 13. prosinec 2023 09:06

PandaWild píše: ...nevadí jen šíření, ale i vlastnění takových AI fotek v počítači.

V budoucnu AI policajtům sdělí, že jste na TO myslel... :mrgreen:
S AI si zatím moc nehraji. Považuji to u sebe za chytání jedoucího vlaku za poslední nárazník. Možná by nebylo špatné tvořit pomocí AI kreslené vtipy s univerzálnější platností a třeba i politickou propagandu pro právě nastupující trendy i jejich odpůrce.
Ubu Mbekele

Reputace: +160

Příspěvekod jonnysek » 19. prosinec 2023 11:52

admin píše:Ehm, včera jsem slyšel o dobrém a výdělečném projektu s fotkama od svého syna (přinesl to ze školy) - onlyfans s fotkama generovanýma umělou inteligencí :))))

v čem je možné něco takového generovat aby to bylo konzistentní .... namodelovat osoby se stejnou postavou a obličejem ?
jonnysek

Reputace: +10

Příspěvekod admin » 20. prosinec 2023 09:20

jonnysek píše:

v čem je možné něco takového generovat aby to bylo konzistentní .... namodelovat osoby se stejnou postavou a obličejem ?

Myslím, že ty online nástroje neumožňují generovat nahotinky, takže to má spíše stažený model, který třeba nacvičil na spoustě fotek (těch je na webu spousta :)) Jestli budeš mít nějaké dotazy, tak se o Vánocích můžeš poptat Fandy, ten má přehled.
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +627

Příspěvekod jonnysek » 21. prosinec 2023 08:22

Poradíte někdo kde najít relevantni informace o tom jak nejlépe kreslit s AI realistické fotografie .. nejlépe tak abych využil své vlastní ? zatím jsem zkoušel adobe firelly, midjourney a jeste cosik a obrázky jsou sice hezké ale nejsou to fotografie a +- vylézá to samé kýčovité. Hledám něco kde mohu nějak inteligentně upravovat své fotografie nejlépe i s nějakými tutoriály poradíte stránky ?
jonnysek

Reputace: +10

Příspěvekod fotobanker » 10. leden 2024 21:00

Nahotinky je možné generovat, třeba ve Stable Diffusion. Kolikrát mi z toho lezou nahotinky, ikdyž to nechci. :)

Na Instagramu je teď spousta AI generovaných modelek, které někdo vydává za pravé. Člověk, který si s tím hraje, to pozná na první pohled. Našel jsem i tak drzé tvůrce, kteří se nebojí videa a fotografie krást a pouze měnit obličej pomocí AI.

Například https://www.instagram.com/emilypellegrini/?igsh=OTlxZGZiMmxicnJi

Na Instagramu pak lákají lidi na placený obsah ve stylu OnlyFans. Spousta lidí to nepozná a je ochotna za to platit.
Docela mě zaráží, že jsou ty profily pořád funkční. Dal jsem si tu práci a hodně originálních zdrojů od reálných modelek jsem dohledal.

Obrázek
Visual Artist
fotobanker

Reputace: +3

Příspěvekod shalom3 » 10. leden 2024 22:38

Jo, tady je o tom celý článek. https://www.novinky.cz/clanek/internet- ... e-40456433
Nejhorší mi připadá, kolik času musí lidi strávit sledováním takovýchto kravin. Samozřejmě, kdyby to nikdo nesledoval, tak to ani nebude vznikat. Komu to něco přinese? Akorát tvůrci. Já bohužel patřím spíš do takové "divné" skupiny lidí, kteří raději sami něco aktivně dělají než abych sledovala na Instagramu, co si nějaký krasavec pořídil, kam jde, co jedl atd. Navíc se zdá, že platí úměra Čím větší kravina, tím větší sledovanost.
+Egeris, +Ubu Mbekele, +zdenat5 Hodnocení: +3
shalom3

Reputace: +1193

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse